Reklama

Reklama

Špinavý byznys

(seriál)
  • Dánsko Bedrag (více)
Trailer
Dánsko, (2016–2019), 29 h 47 min (Minutáž: 58–60 min)

Hrají:

Thomas Bo Larsen, Esben Smed, Thomas Hwan, Line Kruse, Julie Grundtvig Wester, Claes Ljungmark, Kasper Leisner, Stine Stengade, David Dencik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Recenze (11)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Severský noir pro jednou ne formou mrazivého thrilleru, ale finanční krimi, kde se namísto krve a mrtvol vrší obchodování akcií díky neveřejným informacím, kde jedna skořápková korporace se stádem bílých koní zastřešuje druhou a kde korupce patří k regulérní obchodní taktice. Na rozdíl od zámořských Billions, které pracují s v mnohém obdobně vystavěnou dynamikou, zde veškeré ty korporátní, finanční, vyjednávací a za stohy lejster schované machinace nejsou čistě zastřešující záminkou, ale regulérní součástí toho všeho. Na napínavosti výsledku to pranic neubírá, protože v jádru je to stále především o postavách a jejich činech čili prostě "kravaťácký nordic noir" se vším co by od toho jeden očekával; rozhárané charaktery s uvěřitelnými motivacemi, chladně procedurální přístup, zašmodrchanost toho všeho i již tradiční problém dánských seriálů, kdy tempo je tak specificky pozvolné, že by se to dalo/mělo odvyprávět v osmi epizodách namísto deseti (či deseti s kratší stopáží) a přitom by to stále nepůsobilo uspěchaně. | S1: 4/5 | ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem jeden pozdně večerní díl na TV Seznam a nevtáhlo mě to dovnitř. Děkuji uživatelce Evulienka3, která mě objasnila o čem to je. Lidé v řetězci, kteří se nikdy nesetkají. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som vo svojom komentári, chcela vyzdvihnúť to, ako dobre v tomto seriály vyzerá pozadie Nikolaja Lie Kaasa v oblekových nohaviciach. Lenže ono to od druhej časti začal byť tak zaujímavý seriál, že som od svojho pôvodného zámeru nakoniec upustila. Dosť ale žartíkov, idem sa radšej venovať hodnoteniu seriálu. Vyšetrovanie prípadu hospodárskej kriminality, môže skutočne ponúknuť zaujímavý seriál a Dáni to vedia. Biznis s veternou energiou, získavanie investorov na základe klamlivých informácií o hospodárskych výsledkoch firmy zakladaním dcérskych spoločností...no proste španielska dedina. Čuduj sa svete v tomto seriály tomu budete rozumieť do bodky. Pekne to vystihuje jedna veta: "Nezabije ťa pád, ale až náraz". Pád spoločnosti, ktorá padá príliž dlho a jej pád spomaľujú rôzne záchranné láná môže byť vo finále skutočne veľmi tvrdý. Osobne si rozhodne nenechám ujsť ani druhú sériu! ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Že by tak trochu dánskej Kellner :-)))? Určitá podoba s Lie Kaasem tady je :-). Ale vážně - další dánskej seriál, kterej baví od začátku do konce. Daří se jim bejt opravdu psychologický, aniž to na první pohled vypadá. A detektiv se poved´, fakt. Tentokrát Dánové mapujou i nekalý sítě byznysu, o jejichž vyšších (nebo snad radši "nízkých") strukturách se toho veřejnost moc nedozví. Skoro bych i řekl, že to je dost reálnej náznak. Zpracování a herectví precizní. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Příběh o velkých ambicích jedné energetické společnosti, která se ve své chamtivosti nevyhýbá korupci, spekulantství, zradě ani vraždám. Každý ze širokého okruhu postav zapletených do sítě intrik něco skrývá a ač se to na první pohled nemusí zdát jako nejdostupnější příběh, je to další výborné severské drama sice s pomalejším startem, ale brzy seriál zahřeje spoustou vypjatých momentů a mnoha zvraty. Není to typický krimi seriál, spíše přesvědčivé drama, které mě příjemně potěšilo. Vynikající Thomas Bo Larsen, Nikolaj Lie Kaas a Natalie Madueno. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Zatím Série 1: opět výborný seriál ze Skandinávie. Opět krimoška, ovšem tentokrát trochu jiná. Jedná se o vyšetřování hospodářské kriminality jednoho koncernu. Natočeno opět velmi dobře, skvěle již tradičně Kaas, Natalie Madueño hraje teda pěknou krávu, sice pěknou ale piču jak víno. Nicméně všechno hraje vraždy jsou pouze lehce mimo hlavní děj. I tak má seriál více rovin a dějových linek, které se nikterak neruší. Jsem zvědav na další sérii. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Filmy či seriály ze světa velkého byznysu mají většinou dost nápaditou zápletku.A většinou nechybí i nějaká ta mrtvolka. I tento dánský seriál využívá všechny atributy,vedoucí ke stvoření zajímavé zápletky,která dokáže být místy dost mrazivá a to hlavně díky v první sérii bravurnímu Nikolaj Lie Kaasovi. Sice by to chtělo občas tempo poposunout,ale když přijde na scénu "Švéd",tak raději ani nedutáte.I druhá série si drží nasazenou laťku. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. sezóna - Místy seriál sahá až k pěti hvězdičkám, ale u 8 a 9 dílu trochu ztrácí dech./ Update 31.1.2019 - 2.sezóna ztratila dech docela a scénáristicky se potácí okolo 50%, místy opravdu, opravdu nelogické a neuvěřitelné chování postav a postup v ději. Doporučuji vynechat tuto část seriálu. /Update květen 2021 3.sezóna - poté co Cibina dodělala CZ titulky jsem nakonec dal i tuto třetí (samostatnou) řadu a nelitoval jsem. Mnohem mnohem lepší než druhá a jen o málo horší než první. - 80% ()

Reklama

Reklama