Reklama

Reklama

Těžko zabráníte vstoupit něčemu, co už je dávno uvnitř. Michael Vartan, Erin Moriartyová a Nadine Velazquezová hrají v hlavních rolích vdovce, jeho dcery a nové ženy, kteří jsou připraveni začít nový život poté, co se přestěhují na poklidné předměstí. Když se ale kolem nich začnou dít podivné věci, vyjde najevo, že s jejich zdánlivě dokonalým domovem něco není v pořádku. Něco, co se skrývá uvnitř domu a v jeho zdech. Jakmile odhalí smrtící tajemství svého nového domova, riskují, že se stanou další kapitolou jeho děsivé historie v tomto psychologickém thrilleru, který vás přiměje dobře zvážit, kam se příště nastěhujete. (HBO Europe)

(více)

Recenze (117)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně nadpruměrná a vcelku neznámá “hororová” novinka, obzvláště se mi líbila hudba, která tam uplně sedla. Nápad slušný, ikdyž ti, co viděli The boy nebo Housebound, to zřejmě v prvních minutách prokouknou. Nicméně pořád jde o dost dobrý filmek, který drží napětí a atmosféru a má intenzivní finále, kdy prostě rodině fandíte o stošest. Jediné, co se mi nelíbilo, že záporák byl na scéně trochu moc, takže ztrácel na děsivosti, a zvuky ve stylu zombie skřeků k němu vůbec nesedly, ale to se dá prominout ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Upřímně se u tohoto thrilleru nedokážu příliš rozhodnout, zdali se přikloním spíš k průměrnému, tříhvězdičkovému hodnocení, nebo přihodím ještě jednu hvězdu navíc, je to fakt na hraně. Pro nižší počet hovoří především opravdu nesympatické a nevýrazné obsazení, v čele s nestravitelným Michaelem Vartanem. Dále mi příliš nesedla zápletka, kde se to jednak za celou dobu v podstatě příliš ani nikam dějově neposunulo, jednak se pocity nudy dostavovali až nemile často a jednak se to celé nese v poměrně dost tuctovém hávu, bez jakéhokoliv výraznějšího, či opravdu vyloženě překvapivého momentu. A zmínit, jako minus, musím ještě vážně zanedbanou atmosféru, na kterou se tvůrci prostě úplně vykašlali. Naopak nahoru film hodně vytahuje množství skutečně napínavých a působivě vygradovaných scén a samozřejmě závěr, který zde ale bohužel většina uživatelů ve svých komentářích již vyblila, a to že happyend zas po čase dostal pořádně na prdel, každopádně něco takového vždy potěší. Když to tedy všechno ale tak nějak shrnu, nakonec se přikloním přeci jen k hodnocení nižšímu, neboť pravdou zůstává, že v rámci žánru není Crawlspace skutečně nijak výrazná, zajímavá, či ojedinělá podívaná, nepřináší nic nového a nápaditého, takže vlastně průměr jak vyšitý. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré! O filmu je lepší nevědět nic. Nejprve se příběh těžkopádně rozjížděl. Otřepané téma - rodina (dcera, otec a budoucí macecha) se nastěhuje do domu, ve kterém podle všeho straší. Jedna rodina vyvražděná, druhá se ztratila. A teď se navíc začnou věci přemisťovat, ozývají se divné zvuky a zmizí kocour. Mé obavy, že se jedná o další mizerný bubufilm, se naštěstí rozplynuly, za což dávám hvězdu navrch. Jasně, jako první se mi vybavili Lidé pod schody, no a pak ještě několik dalších kousků. Nevadí. Atmosféra ke konci houstne a smrt mává kosou na všechny strany. A závěr? Ještě jedna hvězda navíc! ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá rodina sa presťahuje do domu, ktorý získajú za nezvyčajne výhodných podmienok. Tešia sa na nový začiatok, ktorý potrebovala hlavne ich mladá dcéra. Tá je prvou, ktorej sa po príchode do domu niečo nezdá. Počuje zvláštne zvuky a naviac ju otravuje slizký sused. Nepotrvá dlho a rodina zistí, že spolu s novým domom kúpila aj všetko, čo sa v jeho vnútri skrýva. - Mám velmi rád tieto horory, ktorým sa v deň, kedy sa stanú dostupnými, kvôli slabému posteru alebo nezaujímavej téme vyhnem, ale podla hodnotenia zistím, že to asi nebude až také zlé. A Crawlspace vôbec zlý nebol. Ženské obsadenie je sympatické, pričom Erin Moriarty na to, že je to jej hororový debut, pôsobí dosť ostrielane. S mužmi to je slabšie a otec trochu kazí tú sympatickú rodinku, ale zase ho príjemne nahrádza hororovo velmi aktívny záporák Ronnie Gene Blevins. Tempo je úplne ideálne, takže atmosféra postupne hustne až po pekné klaustrofobické finále, ktoré je napriek tomu, že divákovi už musí byť jasné, čo sa deje, stále zaujímavé. Technicky je to zvládnuté parádne a hlavne hudba je pekne skomponovaná. Záporák vyzerá nepríjemne aj bez výraznejších zásahov maskérov, ktorí sa však mohli viac činiť v oblasti gore a pridať trochu tej chutnej červenej tekutiny. Hodnotenie v posledných týždňoch pekne stúpa a je presne v takých percentách, v akých si tento horor zaslúži byť. + Ronnie Gene Blevins + herečka z Ouija + herec z The Diabolical + herec z A Haunted House 2 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce. Kto z nás by nechcel bývať v obrovskej modernej vile? John je vdovec, ktorý sa spolu so svojou druhou, životnou partnerkou a jej dospievajúcou dcérou Hannah presťahuje do nového domu. Mladé dievča sa však hneď od prvého dňa stáva svedkom množstva podivných udalostí, ktoré jej čoraz viac začínajú naháňať strach. Nakoľko jej však nik neverí, neostáva jej nič iné, ako po minulosti ich nového príbytku pátrať na vlastnú päsť. No a tá je rozhodne temnejšia, ako sa na na prvý pohľad môže zdať. "Kopírka"? Jasnačká. Úplne biedna? To určite nie. Pár pasáži je z pohľadu atmosféry celkom snaživých, no samozrejme, najvýraznejší je až úplný záver. Je to celkom pekne natočené, herecké obsadenie ja sympatické, pričom keď to porovnám s "The Boy-om", prišiel mi "Crawspace" predsa len lepšie, nápaditejšie, stráviteľnejšie spracovaný. Pecka to nie je, ale na unudený večer by tento snímok nemusel byť najhoršou voľbou. Dalo sa to pozrieť - 55% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama