Reklama

Reklama

Těžko zabráníte vstoupit něčemu, co už je dávno uvnitř. Michael Vartan, Erin Moriartyová a Nadine Velazquezová hrají v hlavních rolích vdovce, jeho dcery a nové ženy, kteří jsou připraveni začít nový život poté, co se přestěhují na poklidné předměstí. Když se ale kolem nich začnou dít podivné věci, vyjde najevo, že s jejich zdánlivě dokonalým domovem něco není v pořádku. Něco, co se skrývá uvnitř domu a v jeho zdech. Jakmile odhalí smrtící tajemství svého nového domova, riskují, že se stanou další kapitolou jeho děsivé historie v tomto psychologickém thrilleru, který vás přiměje dobře zvážit, kam se příště nastěhujete. (HBO Europe)

(více)

Recenze (117)

verbal 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, jestli je to jen pro účely intruzních filmů, nebo ti američtí budovatelé opravdu dělají tak velkorysé technologické přepážky, že se jimi nejen protáhne škaredá zpruzená prdelatá šestnáctka, ale i kdejaký úchyl. Jinak po pičoidním Dz Bojovi další bezskrupulózní vykrádačka jedinečného Dz Paktu, kde to tentokrát místo mimořádně oslizlého a strašidelného masouna dává nepoučitelné středostavovské famílii sežrat Střihoruký Edward. Ale nevadí. Pokud člověk přežije prvních dvacet minut, ze kterých by hrůzou jeblo leda tak kompulzivní hospodyňku, protože se jí kvůli těm věčně pootvíraným skříňkám práší do linky, tak to pak ten chcípák rozpeče pěkně naprudko, a to včetně osvěžujícího heavyendu, tudíž se dá to plagiátorství se zatnutýma očima a přimhouřenýma zubama i velkoryse odpustit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trošku strašidelné, trošku na psychiatra a celkově vzato docela ucházející horor, který má dokonce i světlé momenty, což bych původně vůbec nečekal. Místy ale docela opravdu pobavilo. Hlavně ten magor, ten byl na jedničku. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Průměr ňák ve všem, ale musím uznat, že vymysleli skvělýho záporáka. Tak bizarní kombo psychóz a skillů se jen tak nevidí :) ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Napínavý horror se známým hercem Michaelem Vartanem, který se blýsknul i v mém oblíbeném filmu Krokodýl: Návrat do krvavé laguny. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zvláštne, že po hlúposti o lesbických upírkach nakrútil režisér takúto pecku. Rodinka sa nasťahuje do nového domu, s ktorým (zase) nie je niečo v poriadku. Našli tam totiž pred rokmi vyvraždenú rodinu, a posledná rodina zmizla. Dcérenka zisťuje, že v dome nie sú sami, avšak nikto jej neverí. Problémom hororu je len značná neoriginalita, čo však pramení z toho, že len nedávno bol v kinách "The Boy". Už z traileru je zrejmé, že je to taká zjednodušená variácia, kde sa žiadne veľké prekvapenia čakať nedajú, no napriek tomu sa objaví niečo, s čím divák nepočíta. Záporák je vydarený, herci sú sympatickí a film si udržuje potrebnú dávku napätia. Páčilo sa. Režisér sa posnažil a ani neviem, či by sa z toho dalo vytrieskať viac. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dohnal jsem si 4 roky starý horor, který jsem tehdy nejspíš ignoroval, no ve výsledku se jedná o strávitelnou jednohubku, která vyloženě nemá čím urazit. Film jede dle klasické šablony alespoň zpočátku, kde se rodina nastěhuje do nového bytu, kde kdysi někdo zemřel a nyní zde údajně straší. Naštěstí se nejedná o duchařinu a žánrově bych to nejspíš zařadil mezi Home Invasiony. Potěší mladá Starlight z Boys a nevlastní matka je ženská, na kterou se kouká víc než dobře, potěší i záporák, dostatek napětí v závěru a netradiční konec. Na vyšší hodnocení mi však chybělo nějaké gore. Kdo neviděl, tak by filmu mohl dát šanci. Dostupný i CZ dabing. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí****. 6.5/10. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nečum na trailer, nečti komentáře a rovnou si to stáhni. Myslim samozřejmě film, ne předkožku, ty prase! Pokud ti to však nedalo a dál čteš tyhle stupidní řádky, prozradim ti jen jedno: ne všechny věci se jeví tak, jak ve skutečnosti jsou. Kromě tohodle překvápka se pak navrch ještě dočkáš snesitelných ksichtů, slušnýho záporáka a hodně povedený závěrečný naháněčky, po níž, jak se zdá, nebude prostor pro hepyjendy. Nebo jo? Tak už neser čas a přesvědči se sám! ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Režisér Phil Claydon si většinu hororových fanoušků, neřkuli přímo hororových expertů jako já, znepřátelil svou béčkovou slátaninou Lesbian Vampire Killers, ale kdy jindy než o Halloweenu prokázat hororové milosrdenství a udělit tomuto hříšníkovi druhou šanci. Crawlspace sbírá plusové body zejména během první poloviny stopáže. Divák velmi dlouho setrvává v nejistotě a není s to přesně identifikovat prameny přítomného zla. Jakmile však zlo obdrží zcela konkrétní lidskou podobu, ze snímku se vytratí strašidelnost a zbyde jen občasné napětí. Diváci budou bezpochyby mírně nazlobeni i kvůli přílišné podobnosti s hororem Boy z úvodu tohoto roku, za kterým Crawlspace naneštěstí výrazně zaostává. Jako halloweenský předkrm tento snímek poslouží dobře, ale do hlavního chodu má pekelně daleko. Slabší tři hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá rodina sa presťahuje do domu, ktorý získajú za nezvyčajne výhodných podmienok. Tešia sa na nový začiatok, ktorý potrebovala hlavne ich mladá dcéra. Tá je prvou, ktorej sa po príchode do domu niečo nezdá. Počuje zvláštne zvuky a naviac ju otravuje slizký sused. Nepotrvá dlho a rodina zistí, že spolu s novým domom kúpila aj všetko, čo sa v jeho vnútri skrýva. - Mám velmi rád tieto horory, ktorým sa v deň, kedy sa stanú dostupnými, kvôli slabému posteru alebo nezaujímavej téme vyhnem, ale podla hodnotenia zistím, že to asi nebude až také zlé. A Crawlspace vôbec zlý nebol. Ženské obsadenie je sympatické, pričom Erin Moriarty na to, že je to jej hororový debut, pôsobí dosť ostrielane. S mužmi to je slabšie a otec trochu kazí tú sympatickú rodinku, ale zase ho príjemne nahrádza hororovo velmi aktívny záporák Ronnie Gene Blevins. Tempo je úplne ideálne, takže atmosféra postupne hustne až po pekné klaustrofobické finále, ktoré je napriek tomu, že divákovi už musí byť jasné, čo sa deje, stále zaujímavé. Technicky je to zvládnuté parádne a hlavne hudba je pekne skomponovaná. Záporák vyzerá nepríjemne aj bez výraznejších zásahov maskérov, ktorí sa však mohli viac činiť v oblasti gore a pridať trochu tej chutnej červenej tekutiny. Hodnotenie v posledných týždňoch pekne stúpa a je presne v takých percentách, v akých si tento horor zaslúži byť. + Ronnie Gene Blevins + herečka z Ouija + herec z The Diabolical + herec z A Haunted House 2 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli je horší být v domě, ve kterém straší, nebo v domě, ve kterém straší zpruzená puberťačka. Nepříliš originální Within přichází s kombinací obojího.. Úvod se stahováním přikrývky, kutálením předmětů, posunutým nábytkem, upgradem bubu momentu se zavíráním dveří ledničky (teď je moderní, že za nimi nic nevybafne) a jednou falešnou stopou v podobě úlisného zámečníka s koly potu pod pažemi sebou přináší pouze otřepanost, načež děj předpisově přijede na křižovatku ve tvaru T. Nadpřirozeno vlevo, sociopatický zazdisráč vpravo. Zvolená odbočka sice přinesla bezútěšný konec, ale taky kopu nelogičností, oběti nabíhající si tupě na nůž (i obrazně) a poněkud směšné, vetřelce připomínající chrčení Střihorukého Davida. Devět z desíti lidí pod schody spíše doporučuje novozélandský Housebound.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Jasné, že po zábavnej hororovej komédii nakrútil režisér takéto zúfalstvo. Veď keď mu nedocenili niečo vydarené, tak možno ocenia to nevydarené a tak šup do bežnej, nevýraznej pásovej výroby, kde je všetko dobre známe. A hlavne BEZPEČNÉ; či už pojatím, vývojom alebo postavami (to, že sa film zrazu v posledných 3 minútach náhle rozhodol tváriť „drsne“ už bolo ultra-umelé). Aspoň na Erin Moriarty sa pozerá dobre -viď. nedávny a s týmto neporovnateľný "Blood Father", ale ani ona nespasí takúto zdĺhavú, opozeranú kopírku. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se díval s českým dabingem a věřím, že to mému hodnocení velmi uškodilo, ale i přesto se pokusím být shovívavý. První polovina filmu působila spíše béčkově, ale film si postupně vydobyl můj respekt a proto hodnotím spíše kladně 55% je podle mě odpovídající hodnocení. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce. Kto z nás by nechcel bývať v obrovskej modernej vile? John je vdovec, ktorý sa spolu so svojou druhou, životnou partnerkou a jej dospievajúcou dcérou Hannah presťahuje do nového domu. Mladé dievča sa však hneď od prvého dňa stáva svedkom množstva podivných udalostí, ktoré jej čoraz viac začínajú naháňať strach. Nakoľko jej však nik neverí, neostáva jej nič iné, ako po minulosti ich nového príbytku pátrať na vlastnú päsť. No a tá je rozhodne temnejšia, ako sa na na prvý pohľad môže zdať. "Kopírka"? Jasnačká. Úplne biedna? To určite nie. Pár pasáži je z pohľadu atmosféry celkom snaživých, no samozrejme, najvýraznejší je až úplný záver. Je to celkom pekne natočené, herecké obsadenie ja sympatické, pričom keď to porovnám s "The Boy-om", prišiel mi "Crawspace" predsa len lepšie, nápaditejšie, stráviteľnejšie spracovaný. Pecka to nie je, ale na unudený večer by tento snímok nemusel byť najhoršou voľbou. Dalo sa to pozrieť - 55% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Plusové body za hlavní sexinu, mrazivej nápad a překvapivej konec. Minusové pak za televizní provedení, poměrně brzký odhalení hrůzy a pár přestřelenejch nelogičností. Spokojenost naštěstí převládá. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré! O filmu je lepší nevědět nic. Nejprve se příběh těžkopádně rozjížděl. Otřepané téma - rodina (dcera, otec a budoucí macecha) se nastěhuje do domu, ve kterém podle všeho straší. Jedna rodina vyvražděná, druhá se ztratila. A teď se navíc začnou věci přemisťovat, ozývají se divné zvuky a zmizí kocour. Mé obavy, že se jedná o další mizerný bubufilm, se naštěstí rozplynuly, za což dávám hvězdu navrch. Jasně, jako první se mi vybavili Lidé pod schody, no a pak ještě několik dalších kousků. Nevadí. Atmosféra ke konci houstne a smrt mává kosou na všechny strany. A závěr? Ještě jedna hvězda navíc! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Něco podobného jsem už snad viděl, ale i tento film je svým způsobem zajimavý a občas má dobré momenty. Naštěstí u nás jsou zdi dělány z cihel, takže se tam nic skrývat nemůže. :D ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Originalitu snímka postráda akúkoľvek, ale napriek tomu sa mi na ňu nepozeralo vôbec zle. Záver ma však výrazne sklamal. OP záporák v kombinácii s hlúpymi protagonistami je skrátka too much. A to sa pritom ešte niekoľko minút naspäť zachovali racionálne a zavolali políciu, ktorej na prekvapenie cesta k domu netrvala 30 minút. Hneď na to ale hlavná trojica opäť začala vykazovať jasné príznaky hlúpeho hororového klišé (ne)uvažovania. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem. Niektoré momenty sa po strašidelnej stránke celkom vydarili a jedna či dve ľakačky aj zafungovali, ale celkovo som čakal niečo lepšie. Síce ono sa už v tomto hororovom subžánri niečo inovatívne len ťažko hľadá, no predsa len som čakal niečo zaujímavejšie ako len jedného popleteného emáka na povale. Slabší priemer. 55/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu platí, že čím míň o něm víte, tím líp pro vás. Tenhle kousek totiž diváka dokáže dobře vodit za nos. Konec přehoupl misku vah blíž ke čtvrté hvězdě. ()

Reklama

Reklama