Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž náhodně v Římě vyfotografuje politický atentát. Je však sám zavražděn a negativ ukrytý v zapalovači skončí v rukou prostitutky, která též zemře násilnou smrtí. Nakonec je kvůli zapalovači pronásledována její kamarádka, svůdná call girl Mystere (Carol Bouquet)... (Karlos80)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobrá 80s giallo/spy kombinace (z druhého žánru je zde přeci jen více), která překvapivě zafungovala. Zajímavý-přesvědčivý a jistě všem i dobře srozumitelný příběh, dobrá atmosféra, akce (pronásledování, automobilové honičky), napětí i mordy (vykonavané za pomoci chodecké holi s ostrou čepelí na konci), chytlavá hudba, a pak hlavně krásná Carole Bouquet (původně modelka a můj nový objev) v nádherné roli lepší prostitutky (kurtizány), a vysoce sofistikované ženy. Ta tady skutečně vynika ze všech a všeho nejvíc. Janet Argen (její kamarádka) jen v menší roli, a tentokrát píše nudná, ale i tak byla vidět, John Steiner v roli nájemného ruského vraha Ivanova byl velmi přesvědčivý, bylo na něm vidět že si svou roli velmi užíval. Za zmínku stojí třeba hezká scéna na hotelu v pokoji mezi Mystere a inspektorem Coltem (který mě osobně tady moc nezaujal). Jinak dále třeba pěkné luxusní prostředí, film ale obsahuje překvapivě málo erotiky což bylo v tý době v Itálii, docela neobvyklé, a také málo krve, ale i tak jde o super film-spíše pak nenápadný a neprávem zapomenutý, který jsem si užil až do konce. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych napsat, že největší devizou filmu je krásná Carole Bouquetová, ale nakonec jsem byl příjemně překvapený i zamotaným příběhem. Šachová partie, v níž účinkují děvky, poldové, tajní agenti a vraždy. Několik scén má příjemně mrazivou atmosféru, třeba když Mystere visí za lano na okapu a nad ní se sklání zabiják s nožem ve vycházkové holi. Nechybí sex, automobilové honičky ani pronásledování. Směrem k závěru jsem byl tak trochu na pochybách, kdo nakonec vyjebe s kým a kdo s kým skončí. A ten vrtulník? Ale jo, byl jsem spokojen. Film evokuje gialla sedmdesátých let včetně hudby a kamery, což mi vyhovovalo. „Jde ti o prachy, nebo o mě?"„Hmmm, to vyjde nastejno." ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Celkem milé překvapení se svůdnou Carole Bouquet v hlavní roli. Místy byly opravdu vtipné dějové zvraty a i když děj byl dost dobře předvídatelný, bavilo mě to. Škoda toho závěru, škoda, škoda... Mohlo se to ještě pěkně zamotat nebo mohl režisér Vanzina nechat trochu pootevřené dveře, prostě "něco"... Pěkně baculatá trojčička. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Svet bohatých prostitútok, polície, ruskej mafie a vysokých politických špičiek. Niš svetoborné, ale na taliansku produkciu to celkom ušlo. Viac ako typické giallá to pripomínalo americké dobrodružné trilery. Akurát hlavná predstaviteľka mi vôbec nesadla. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Nanejvýš roztomilá špionážní blbůstka, které rozhodně neschází italský šmrnc, správná dávka nadsázky a atmosféra, kterou ještě umocňuje Trovajoliho bondovsky laděný funky soundtrack. Ovšem zaručeně největším tahounem je Carole Bouquetová (Jen pro tvé oči). Tu by mohla kamera s klidem hodinu a půl zabírat, jak dřepí na židli, aniž by šlo o plýtvání filmem. Dokonce i tapeta v její koupelně se mi líbila :-) Tohle určitě mělo mít pokračování. Zamlouvalo se mi to hodně, ale ve finále mě zklamal lacinější závěr, protože po tom všem bych přece jen čekal něco živějšího. Ale jinak... ()

Reklama

Reklama