Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nicola Saroni (Enrico Maria Salerno) je janovský neúplatný policista, který začne vyšetřovat vraždu v přístavu, kdy je na háku přístavního jeřábu oběšen námořní dopravce Albini. Brzy komisař sezná, že přístav ovládá mafie. Při vyšetřování se Saroni setkává s překážkami v podobě zákona cti - omerty a také zradou svých nejbližších spolupracovníků. Zastrašení svědci odmítají vypovídat, shromážděné důkazy se ztrácejí. Korupce vede k politickým špičkám města. Komisaři je doporučeno, aby podal výpověď nebo žádost o přeložení. Saroni se rozhodne jinak a spravedlnost vezme do svých rukou. (curil)

(více)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zcela jednoznačně překvapení, toto eurocrimi se povedlo, ač není skoro vůbec známé..Opravdu pevný a reálný příběh, ponurá atmosféra, delikventi bez špetky slitování. Když zrovna z jejich strany nebyla akce, tak to byla trochu nuda, ale jakmile se objevili na scéně, tak to vždy pěkně vřelo. Solidní akce, brutální velmi originální násilí (pád s věžáku, pověšení na hák mezi prasata, přejetí autem atd) a samozřejmě dost opravdové krve. Typický film subžánru poliziotteschi se všemi jeho elementy a s parádním koncem na kolejích s protijedoucím vlakem. Herci Enrico Maria Salerno a Giuseppe Pambieri odvedli dobrou práci. Komentář zde jako první v pořadí.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ale hovno sa podarilo Karle, toto je vysloveny plany sivy, sedivy priemer, kde nic s nicim nesuvisi, tempo je plane, kulisy odporne -fakt som uz dlho nevidel tak hnusne kulisy. To je smola u poliziotteschi filmov, ze vzdy natrafilm len na toho picusa Karla, a ostatni nekomentuju. No, to je aj tym, ze vladne mainstream - recenzie cital len na mainstreamove filmy, kvalitne poliziotteschi treba si sam pohladat. Toto ale kvalitne nebolo, ani neviem, v akom meste sa to odohravalo, fakt ma to nebavilo, tie dialogy boli odporne, nedalo sa to ani pocuvat. Herci neznami, rezisersky o nicom . 50 % ()

curil 

všechny recenze uživatele

E.M. Salerno hraje v italské filmu sedmdesátých let oblíbenou postavu nelítostného a  nepodplatitelného policejního komisaře, který vyšetřuje mafiánské praktiky v janovském přístavu. Ve vzduchu se snáší otázka, za je skutečně policie ve službách občanů? Nebo slouží k politickým záměrům politikům, kteří jsou upláceni mafií. Vyznění filmu je poněkud tendenční a existují lepší italské filmy na podobné téma mafie a korupce ze stejné doby. Salerno je ve formě a předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů, sympatický hrdina, který v závěru děje vezme spravedlnost do   svých rukou. ()

Reklama

Reklama