Reklama

Reklama

Útočník

(neoficiální název)
  • Česko Muž, který prošel peklem (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

John Slade (Frank Zagarino) je křivě obviněn z přechovávání drog, za čímž stojí jedna z amerických tajných služeb. Ta potřebuje využít Sladových výjimečných bojových schopností pro tajnou misi v Nikaragui. Sandinisté zde na tajném místě vězní jeho přítele, amerického novináře Franka Morrise (John Phillip Law). (J.Connor)

Recenze (5)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Snad na 150 mrtvých ale výsledek ne moc přesvědčivý..! Taliánská béčková sleazy akční věcička navazující na úspěch "RAMBA" v hlavní roli s blonďatým tvrďákem Frankem Zagarinem (John Slade). John Slade, veterán z Vietnamu, je zde najatý k záchraně novináře Franka Morrise někde v Nikaraguji, v uskutečnění této mise, mu zde pomáhá pohledná místní žena, jak už to tak ale bývá, vše se nakonec zkomplikuje. Film je od začátku až do konce přímočaře akční (někdy až přehnaně, viz. např. pět mužů a před nimi o pět metru Striker, zpomalený záběr, střelba do země, Striker utíká!), je zde pár technických vychytávek, jako malé bombičky-granáty, vystřelované z praku, elektrické šoky aplikované na Sladeovi, bojové umění hlavního hrdiny nebylo špatné, armáda je zde vylíčená jako totál neschopná boje i akce, filmu chybí vůdčí a snadno zapamatovaná osobnost (snad krom titulního hrdiny), stěžejní scéna, charaktery na druhé straně skoro nulové, film je bez humoru a hudba je brakovitá, levná editace je znát z každého záběru a z každé scény...Podobné filmy: "Rambo II", nebo Matteiovo "Strike Commando" ze stejného roku a hromady dalších...Komentář zde jako první v pořadí. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ratatatata v jungli v hlavni roli Zagarino s šátkem přes čelo. Střílelo se tam sice skoro furt, ale mě ten film celkove moc nebavil. Zaporak me fakt sral. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Příliš levné, motiv boje v džungli se snaží klasicky zakrýt nedostatečnou výpravu. Pochybná akční hvězdička Frank Zagarino je celkem sympaťák, i ostatní figurky ujdou, na konci cameo italského akčního hrdiny Greena, který ve stejném roce natočil s Castellarim Hammerhead, kde se Zagarino objevil jako záporák. I ty dvě hvězdičky dávám spíše ze známosti, nedostatek peněz bych odpustil, ale co trochu více trash nápadů (za zmínku stojí asi jen prak hlavního hrdiny), nějaké gore, cokoliv, co by stálo za zapamatování. Takhle i přes slibný rozjezd jen další naprosto zbytečný italský klon amerického předobrazu, v tomto případě Rambo II. Jediným zábavným prvkem tak zůstává český rychlodabing, oslovení "ogare" či "jdi do ryti" ovšem úplným vrcholem je překlad jména hlavního hrdiny jako "Plazivé Údolíčko". Fakt nechápu, co je to za úlet či vtip překladatele, ale záporák cedící skrz zuby: "Jen počkejte pane Plazivé Údolíčko", je konečně tím prvkem hodným zapamatování. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V 80. rokoch to bola oddychovka, teraz je to skôr utrpenie. Sledovať amatérske akčné scény, takmer shakespearovské herecké výkony s dialógmi hodnými materskej školy a scény, ktoré sme už videli neraz a lepšie, je dosť náročné. Nemá to ani punc guilty plesure, čo znamená, že film je proste iba zlý. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Enzo G. castellari teda koncil biednne, to najlepsie mal roku 1987 za sebou - Obcan se Bouri a Cesta Rajske Smrti. Potom uz len nasledovali pod/priemerne Extralarge. Castellari tymto odpovedal na Ramba so Stallonem - v tom ma ten konspiratorsky chuj tuna pravdu. Zagarino este so satkou cez celo -uplna kopirka Ramba. Pocet mrtvych je uctyhodny, ale prestrelky a vybuchy este dobry film "neudelaji " ze jo - To by potom Dudikoffove filmy 90. rokov museli byt vsetky v cervenej farbe . 5 % ()

Reklama

Reklama