Reklama

Reklama

Labyrint - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, 2015, 6 h 46 min (Minutáž: 58 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Pavel Batěk, Zuzana Kajnarová, Anna Kameníková, Michal Dlouhý (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Recenze (56)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bože na nebesích, takhle to pokurvit, to musí být umění - artový český seriál. 6 zajímavých dílů, kdy postupně naprosto nesouvisející věci skvěle začnou zapadat a vrcholem je naprosto nečekané useknutí plynule a úspěšně se rozplétajícího klubka šíleného plánu koncem šestého dílu, přičemž by to skutečně končilo v tématu díla vůbec ne moc optimisticky a přesto to by byl TEN správný konec všeho, bylo doslova zabito naprosto idiotským posledním dílem, přinášejícím tak pitomé konstrukce děje, že mi tam snad chyběli jen UFOni. Ten poslední díl byl TAK moc nesmyslý, že hodně dobrý seriál (****) klesl až do "ereba" a jednu hvězdu tomu nedám fakt jen za těch šest předchozích dílů. Hudský se snad sjel nějakým dost špatným matrošem nebo to celé z nějakého příkazu z ČT nechtěně ale z povinnosti totálně dosral. Taková škoda. Pro lepší vyznění doporučuji snad sedmý díl vůbec nepouštět a smířit se s otevřeností konce dílu 6. Tak jako to skončilo, by to končilo i pro diváka a tečka v ději, tečka pro postavy a tečka pro diváka, svět je zlý. A ne že se pak vše musí nesmyslně dovysvětlovávat hovadinami. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70% - Povedená česká kriminálka. Konečně další projekt, který je sice náš, v našem prostředí a řešící naše problémy, ale nic si z toho nedělá a funguje (jako např. Cirkus Bukowsky). Docela mě pobavily některé komentáře o tom, že je tam spousta logických chyb, ale žádné se pro jistotu neuvedou s výmluvou, že to nemá smysl. Škoda, docela by mě zajímalo, co někdo považuje za logické chyby. Jestli to nebude tím, že dotyčný hodnotil po prvních málo dílech a nepočkal si na závěr. Já jsem tam žádné zásadní neviděl. Je pravda, že jsem čekal, jestli se vysvětlí dvě „záhady“: proč farář v podání Radka Holuba slyšel dětský pláč a kostelník u oltáře nikoliv a jakto, že pachatel, když volal sestřičce Martině, věděl, že byli nahlásit příjem mincí na policii. To druhé by se dalo s přivřenýma očima vysvětlit odposlechem, i když jsem měl pocit, že na policii šli, aniž by tam předtím volali, ale je možné, že o tom s někým po telefonu mluvili. To první nebylo vysvětleno vůbec a to by mě zajímalo asi nejvíc (dokonce jsem i uvažoval o tom, že kostelník v tom má prsty). Ale to jsou asi dvě věci, které nebyly uspokojivě vysvětleny, jinak mám pocit, že všechny otazníky dostaly své řešení, až na ten nový - kde pachatel přišel k Erebům. Jo, kolega Styxos mi připomněl ještě jednu nevysvětlenou záhadu: Jak Klíma pronesl zbraň do budovy soudu - v seriálu se jenom říká, že ji při příchodu neměl a musela tedy být již uvnitř, ale nijak se neřešilo, kdo ji tam tedy skutečně dal, resp. jak se tam dostala, tohle asi chtělo vysvětlit. Trochu nadbytečná mi přišla závěrečná smrt sestřičky Martiny, ačkoliv lidsky v její situaci mohla být pochopitelná. Někdo tady taky psal, že dialogy šustily papírem, nevím, mně se naopak celkem líbily a přišly mi přirozené. Nejmíň mně z celého obsazení seděl Donutil, nejvíc se mi líbil Majer, ale celkem mi tam seděli i všichni ostatní, včetně zde nejčastěji „očerňované“ Kanócz. V závěrečném díle vysloveně potěšil Michal Dlouhý, který si střihl rozsahem nevelkou, zato však přesně zahranou roli, která už je mu tak trochu souzená. Asi by to chtělo ho z té škatulky zase vytáhnout někam jinam. Ale když on tyhlety hochy hraje tak skvěle. Kupodivu mi docela vadil samotný Strach v roli vyšetřovatele GIBS. Suma sumárum, seriál mě celou dobu bavil, přemýšlel jsem o něm, myslím, že to je velmi dobrý počin, za který se nikdo z realizátorů nemusí stydět. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vrah má prachy, nechodí do práce a má čas vymejšlet takovýdle kraviny." Mě tedy bavilo sledovat běhání po stopách vraždícího náboženského fanatika i hledání souvislostí, ale nechce se mi uvěřit tomu, co všechno pachatel dokázal. On totiž unášel, intrikoval, vraždil, provokoval penězi, stylizoval mrtvoly, všechny odposlouchával, podminovával objekty, cestoval, kupoval pozemky, hloubil štoly, přesměrovával internetové přenosy, studoval obrazy Hieronyma Bosche a ve volných chvílích se ještě stihl pomodlit. Copak o to, ono to bylo poměrně zábavné, ale závěrečná proměna Remeše z psychicky vyrovnaného vyšetřovatele v kombinaci Drsného Harryho a Zorra mstitele mi prostě moc nesedla. ()

markotter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vsaďte se, že ve 4.-5. díle Langmajer ojede Kanocz. Hodnotit budu na konci, ale zda se mi, že kvalita se postupně zvedá. Edit po skončení. Tak sex nebyl (nebyl čas :-), ale vydržel jsem až do konce a i když to bylo složité na pochopení, tak to do sebe nakonec docela dobře zapadlo. Jedinou vadou (opravdovou) na kráse byl Donutil, který hrál hrozně, bůhví jestli vůbec hrál. Patří do estrád. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paráda! U nás naprosto ojedinělý počin, mysteriózní krimi sérii, která se povedla! Není to přihlouple provinční, naivní či pitomé a trapné. Autoři se vyhnuli klasickým českým klišé o církvi (ve třetí sérii se jim to už ale nepovedlo), originálně okopírovali šablonu severských krimi a celkem opatrně nakládali i se středověkými mystérii a Boschovými malbami. Je to navíc noir se vším všudy. Tleskám! Dceru hlavního hrdiny ani jeho romanci nepovažuji, na rozdíl od Mirky Spáčilové, za nechutná klišé; mají v seriálu své místo. Jediná výtka směřuje snad jen k plagiátorství. Bez inspirace by ale zřejmě nic podobného v českých luzích a hájích nevzniklo. ()

Galerie (224)

Zajímavosti (23)

  • Natáčelo se v obci Čebín, Brně, Blansku, Fakultní nemocnici Brno. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama