Reklama

Reklama

Labyrint - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, 2015, 6 h 46 min (Minutáž: 58 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Pavel Batěk, Zuzana Kajnarová, Anna Kameníková, Michal Dlouhý (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Recenze (56)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oceňuji, že Strach je svůj. Že se nesnaží o bezútěšnou formu severských kousků, kdy slunce svítí pouze kolem oběda a to jen v červenci či nekopíruje od CSI seriálů epileptické hrátky se světlem, střihem a zoomováním stejně jako kriminálky s ministrem obrany. Jede si to své, vy musíte brát v potaz skromnost technických podmínek a vnímat.. Lze vytknout pár drobností. Jednak nesnáším, když mi pár dílů před koncem, a to rychlejc než bys řekl Hieronymus Bosch, odstraní favorita na pachatele, to především! Občas rušil zbytečně hlasitý tok myšlenek vyšetřovatelů, tu a tam vyvstaly castingové otazníky (Kotek) či chyběl cit pro odlehčení, přičemž to poslední je pochopitelně silně subjektivní. Já bych třeba ke konci šestého dílu, když se šéf Donutil chystá i s pistolí poprvé do terénu, nechal pronést jizlivého detektiva Grossmanna: „Podívej se na něj, na Serpica…“, ale ve světle, či spíše stínu současné české seriálové tvorby jsou to jen zanedbatelné záležitosti. Nyní prosím o druhou sérii, kdy se vrah bude inspirovat obrazy Františka Ringo Čecha.. ()

golfista 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odborník na mysteriozní krimi Jiří Strach přesvědčuje, že v tomhle oboru nemá u nás konkurenci. Bohužel je ale z celého projektu moc vidět ta povinnost dostat se na sedm hodinových dílů. To je fakt moc a výsledku to hrozně ublížilo. Kdyby byla ta možnost z dané látky natočit klasické "strachovské" trojdílné krimi, jednalo by se bezesporu o skvělý počin. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach mě nezklamal, naservíroval mi hutnou, napínavou a poměrně dost drsnou kriminální sérii... Vyšetřování brutálních vražd je zajímavé, poutavé a obětí neustále přibývá.. Herecký ansámbl sympatický, to ústřední herecké trio - Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer - se mi moc líbilo, za zmínku určitě stojí i hudba, Ondřej Brzobohatý je talent po tatínkovi i od Boha či Matky přírody.. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paráda! U nás naprosto ojedinělý počin, mysteriózní krimi sérii, která se povedla! Není to přihlouple provinční, naivní či pitomé a trapné. Autoři se vyhnuli klasickým českým klišé o církvi (ve třetí sérii se jim to už ale nepovedlo), originálně okopírovali šablonu severských krimi a celkem opatrně nakládali i se středověkými mystérii a Boschovými malbami. Je to navíc noir se vším všudy. Tleskám! Dceru hlavního hrdiny ani jeho romanci nepovažuji, na rozdíl od Mirky Spáčilové, za nechutná klišé; mají v seriálu své místo. Jediná výtka směřuje snad jen k plagiátorství. Bez inspirace by ale zřejmě nic podobného v českých luzích a hájích nevzniklo. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obstojné množství Brna, které zde vypadá občas i docela sexy, pohříchu málo brněnských herců, výborná hudba a skvělá režie, na moje gusto je zde poněkud více mrtvol, ale časem si člověk na to množství pomalu zvykne. Jsem ráda, že se tvůrci zaslavili u sedmi epizod, protože přihodit ještě takových dvacet, v Brně a okolí už by mnoho obyvatel nezbylo. Poslední epizoda už poněkud drhne a je na ní vidět, že je pouze do povinného počtu. Kdyby se celý seriál smrsknul na polovinu dílů a mrtvol, jen by to prospělo. Strach však prokázal, že i s komplikovaným námětem dokáže vytvořit srozumitelné a hlavně napínavé krimi. ()

Galerie (224)

Zajímavosti (23)

  • Natáčelo se v lokalitách: Brno, větrný mlýn Petrovice, vojenská nemocnice Brno, Praha - Vinohrady, hrad Špilberk. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Policista tvrdí kriminalistice (Zuzana Kanócz), že musí počkat na autogen, jelikož mříž ve stropě je přivařená a ona poté vylézá z cely po žebříku. Ale dva recidivisté, když pomáhali ze stejného vězení unesené dívce, ji vedli z vězení po schodech. (sator)

Reklama

Reklama