Reklama

Reklama

Labyrint - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, 2015, 6 h 46 min (Minutáž: 58 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Pavel Batěk, Zuzana Kajnarová, Anna Kameníková, Michal Dlouhý (více)
(další profese)

Epizody(7)

Recenze (56)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oceňuji, že Strach je svůj. Že se nesnaží o bezútěšnou formu severských kousků, kdy slunce svítí pouze kolem oběda a to jen v červenci či nekopíruje od CSI seriálů epileptické hrátky se světlem, střihem a zoomováním stejně jako kriminálky s ministrem obrany. Jede si to své, vy musíte brát v potaz skromnost technických podmínek a vnímat.. Lze vytknout pár drobností. Jednak nesnáším, když mi pár dílů před koncem, a to rychlejc než bys řekl Hieronymus Bosch, odstraní favorita na pachatele, to především! Občas rušil zbytečně hlasitý tok myšlenek vyšetřovatelů, tu a tam vyvstaly castingové otazníky (Kotek) či chyběl cit pro odlehčení, přičemž to poslední je pochopitelně silně subjektivní. Já bych třeba ke konci šestého dílu, když se šéf Donutil chystá i s pistolí poprvé do terénu, nechal pronést jizlivého detektiva Grossmanna: „Podívej se na něj, na Serpica…“, ale ve světle, či spíše stínu současné české seriálové tvorby jsou to jen zanedbatelné záležitosti. Nyní prosím o druhou sérii, kdy se vrah bude inspirovat obrazy Františka Ringo Čecha.. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70% - Povedená česká kriminálka. Konečně další projekt, který je sice náš, v našem prostředí a řešící naše problémy, ale nic si z toho nedělá a funguje (jako např. Cirkus Bukowsky). Docela mě pobavily některé komentáře o tom, že je tam spousta logických chyb, ale žádné se pro jistotu neuvedou s výmluvou, že to nemá smysl. Škoda, docela by mě zajímalo, co někdo považuje za logické chyby. Jestli to nebude tím, že dotyčný hodnotil po prvních málo dílech a nepočkal si na závěr. Já jsem tam žádné zásadní neviděl. Je pravda, že jsem čekal, jestli se vysvětlí dvě „záhady“: proč farář v podání Radka Holuba slyšel dětský pláč a kostelník u oltáře nikoliv a jakto, že pachatel, když volal sestřičce Martině, věděl, že byli nahlásit příjem mincí na policii. To druhé by se dalo s přivřenýma očima vysvětlit odposlechem, i když jsem měl pocit, že na policii šli, aniž by tam předtím volali, ale je možné, že o tom s někým po telefonu mluvili. To první nebylo vysvětleno vůbec a to by mě zajímalo asi nejvíc (dokonce jsem i uvažoval o tom, že kostelník v tom má prsty). Ale to jsou asi dvě věci, které nebyly uspokojivě vysvětleny, jinak mám pocit, že všechny otazníky dostaly své řešení, až na ten nový - kde pachatel přišel k Erebům. Jo, kolega Styxos mi připomněl ještě jednu nevysvětlenou záhadu: Jak Klíma pronesl zbraň do budovy soudu - v seriálu se jenom říká, že ji při příchodu neměl a musela tedy být již uvnitř, ale nijak se neřešilo, kdo ji tam tedy skutečně dal, resp. jak se tam dostala, tohle asi chtělo vysvětlit. Trochu nadbytečná mi přišla závěrečná smrt sestřičky Martiny, ačkoliv lidsky v její situaci mohla být pochopitelná. Někdo tady taky psal, že dialogy šustily papírem, nevím, mně se naopak celkem líbily a přišly mi přirozené. Nejmíň mně z celého obsazení seděl Donutil, nejvíc se mi líbil Majer, ale celkem mi tam seděli i všichni ostatní, včetně zde nejčastěji „očerňované“ Kanócz. V závěrečném díle vysloveně potěšil Michal Dlouhý, který si střihl rozsahem nevelkou, zato však přesně zahranou roli, která už je mu tak trochu souzená. Asi by to chtělo ho z té škatulky zase vytáhnout někam jinam. Ale když on tyhlety hochy hraje tak skvěle. Kupodivu mi docela vadil samotný Strach v roli vyšetřovatele GIBS. Suma sumárum, seriál mě celou dobu bavil, přemýšlel jsem o něm, myslím, že to je velmi dobrý počin, za který se nikdo z realizátorů nemusí stydět. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ACHTUNG - SPOILERS! Občas to vypadá, jako kdyby těch sedm dílů vypadlo z delšího seriálu (dva hlavní detektivové se jen špičkují, zajímalo by mne i to, jak si povede Kotek a dcera), Brzobohatého hudba sice slouží žánru, ale přijde mi taková strojová, bez duše a cca v pátém díle už se člověk ve všech těch jménech a vražedných situacích ztrácel, i když Jana Štěpánková si snad svou první zápornou roli vystřihla dobře. ;-) Připadá mi, že Petr Hudský napsal něco mezi Santiniho jazykem a Vašíčkem, ale není ani pořádně filozofický, ani záhadný. Hlavně se ale bojím, Jirko, aby tě diváci nebrali jen jako režiséra (nejsem si jist, nakolik vnímají výjimky Operace Silver, A, Brainstorm nebo Osmy), mysteriózna a pohádek. 70%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká televize se zase jednou vytáhla. Sedmidílný zmatek, na který jsem zhruba od poloviny koukal, protože mi přišel tak blbý, až jsem se u něj docela bavil. Jiří Strach sice dokáže řemeslně slušně natočit skoro cokoliv, ale když je scénář podobně mimo, tak už se těžko něco zachraňuje. I herci se docela snažili, v čele s jako obvykle přesným Stanislavem Majerem. Mohl bych tu vypisovat desítky logických lapsů, které mě u vážně míněné kriminálky vytáčejí. Ale když už jsem to bral jako špatnou parodii, bylo dokoukání seriálu lehčí. :-/ ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Námět je super, Boschovy malby by mohly sloužit jako bezedná studnice nápadů pro mysteriózní žánr. V podání pánů Hudského a Stracha se ale tahle premisa mění v noční můru. Scénář je přehnaně komplikovaný a rozbíhá se do zbytečného množství linek, což se pak projevuje v násilném lepení a vsouvání scén do míst, kde naprosto nemají co dělat. I když se všechny nitky nakonec spojují v jednom konci, ta cesta k němu je strašně kostrbatá, nelogická a nevěrohodná. Strach to navíc režijně těžce nezvládá, má nulový smysl pro atmosféru, napětí či jakoukoliv gradaci. To jakým způsobem používá hudbu, kameru nebo vede herce, kteří jsou většinou jinak velmi schopní, je nepochopitelné, a dělá to z Labyrintu téměř nekoukatelnou frašku. První sérii jsem se sebezapřením zvládl, druhou už nedám. ()

Galerie (224)

Zajímavosti (23)

  • Natáčelo se v obci Čebín, Brně, Blansku, Fakultní nemocnici Brno. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama