Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policii se podaří díky sledování Kováře najít i mladíka Rychteru a propojit tak případ zavražděného soudce Matuly s únosem Kovářové. Oba případy mají společného jmenovatele a tím je Klíma. Nezaměstnaný Brňan, který zastřelil soudce Matulu a poté ještě v soudní síni spáchal sebevraždu. Klíma je totiž podle výpovědi Rychtery pravděpodobně i muž, který odvedl Kovářovou z diskotéky a stojí za jejím únosem. Alena Kovářová stále žije, což ale policie zatím netuší. Objeví ji dva náhodní slovenští zlodějíčci. Ti ji najdou v opuštěném domě v lese, ale jejich společná cesta z tohoto nebezpečného místa dostává záhy velmi dramatický spád. Napínavé okamžiky zažívá zdravotní sestra Martina, které stále chodí domů další a další investiční mince. Doslova „do nebe" překvapený je i farář z Malé Čisté, který odhaluje zdroj svých sluchových halucinací – v odkryté podzemní kryptě nachází ztracenou sochu Madonny s dítětem... Expert na symboly, kterého policisté navštíví, ztotožňuje způsoby smrti všech zavražděných s výjevy obrazu Hieronyma Bosche – Poslední soud. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Všechno jsem to říkal tomu sadistickýmu kreténovi, ale on mě vůbec neposlouchal." Tak tentokrát taťka Kovář ty hrátky s kladívkem a rukou podezřelého trošku přehnal a už z toho bylo víc než jen pouhé bububu v rámci zákona. Jinak jsem poznal boty pachatele a jeho registrační značku, což mi připomíná, že jsem jako divák neustále o krok před vyšetřovateli a musím znuděně čekat, až jim dojde to, co já už dávno vím. Jinak souhlasím s tvrzením, že Hieronymus Bosch užíval "dobrej matroš", protože jeho Poslední soud určitě není jediným dílem, kvůli kterému bych mu doporučil návštěvu psychiatra. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný díl, který ledacos vyjasní a dost věcí se odehraje. Nová vražda a k závěru dílu pocítíme i napětí. Do plného počtu něco málo chybí, ale seriál jde správným směrem. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé linie se začínají pomalu proplétat, i když u některých si musíme ještě počkat. Autoři už naťukli i mysteriózní pozadí příběhu, které pátrání tak nějak doplňuje, ale dominantní není (a za mě to není na škodu, ten nadpřirozený konec Ztracené brány docela povedenou detektivku imho shodil o pár stupňů dolů). Mstivého tatíka už nám policisté sebrali, ale v příběhu bude hrát roli dál,  jeden ze stavěčů klece se sám stal obětí vraždy, zatímco jeho kumpán bloudí podzemím a k posunu došlo i u otce Kryštofa. Jen mladý pár Janečková/Hlavica se zatím neposunul, jen jim přibylo pár mincí. Závěrečná sekvence je hodně napínavá, i když vrah působí jak nadpřirozené stvoření, které ve tmě trefí dost vzdálený automobil a v něm přímo řidiče, ne holku na zadním sedadle. Přesto jde asi o nejnapínavější sekvenci z celého Labyrintu. A tahle linka se zloději ze Slovenska se mi moc líbila, že pomohli neznámé holce z takový hrůzy, i když je to oba stálo život. Jinak nevím, odkud uživatel Jara.Cimrman bere to, že pachatele poznal podle bot a auta - copak už se Jan Vondráček někde v seriálu objevil? Viděli jsme tajemnou postavu zdálky a slyšeli hlas v telefonu, ale osobně se objeví až v předposledním díle, ne? Nebo mi něco uniklo? ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl už pomalu něco začíná rozklíčovávat, ale prvoplánově je tady upnutá pozornost na vzkvétající vztah Langmajera a detektivní řešení je taky racionální, ale tradiční. Jediné, co zůstává mystériem zatím je ten dětský hlas z pod kostela... ()

Reklama

Reklama