Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alena Kovářová přežije útok věznitele, od kterého prchá spolu se slovenskými zloději, a nakonec se dostane i k pomoci a do nemocnice. Protože je ale v bezvědomí, musejí se policisté spolehnout na vlastní pátrání po jiných stopách. V tom jim paradoxně pomůže pokus o vraždu zastavárníka a vražda jeho známého – počítačového experta. Díky nim totiž kriminálka zjistí, že se Kovářová se Slovákem Štefanem museli potkat. Pozornost policie se tak soustřeďuje na pátrání kolem jedné železniční trati. Právě u ní, i když každý na jiném místě, byli totiž oba nalezeni. Mezi vraždami nahlášenými na jihomoravskou správu policie se objevuje další: udušený dělník Sandera. Verze, že má něco společného s řáděním sériového vraha, je na místě, protože způsob jeho smrti koresponduje s výjevem na Boschově obrazu Poslední soud. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Farář odmítá vypovídat na polici s odvoláním na § 368 odst. 3 trestního zákoníku o zpovědním tajemství. Je pravdou, že u již spáchaného trestného činu nemá oznamovací povinnost. Pokud by se však od pachatele dozvěděl, že se trestný čin spáchat chystá, měl by mít povinnost takový čin nahlásit. Vzhledem k tomu že takových kauz je pramálo, nebyl zatím vytvořen jasný precedent, jak z hlediska zákona postupovat. (sator)
  • V epizodě zazní píseň „Shape of My Heart“ od Stinga. (sator)
  • Natáčelo se na nádraží Tišnov, v Brně, Omicích, klášteru Rajhrad, Fakultní nemocnici Brno. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama