Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pozornost kriminalistů se soustřeďuje na Kováře. Ten pod tlakem přiznává vazbu na jednu z obětí. Policisté prověřují jeho minulost a doufají, že najdou v jeho životě zásadní informaci posunující vyřešení případu blíž k cíli. Tamara se vrací do Bratislavy. Tady pokračuje v pátrání po lidech, kteří by mohli mít souvislost se smrtí první oběti Gábiny Uhorčíkové. Zdravotní sestra Martina, která dostává investiční mince od neznámého dárce, se náhle stává jednou z hlavních aktérek případu. Detektivové se snaží získat informace k případům vražd také od faráře Vojtěcha, kterému se chodil zpovídat vrah soudce Matuly – Klíma. Kněz spolupráci odmítá. Policisté nepochodí ani u brněnského biskupa, který se vydává na prohlídku nalezené sošky Madonny v Malé Čisté. Netuší, že jeho návštěva bude mít zcela nečekaný a tragický průběh. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poněkud výplňová epizoda, která se spíše připravuje na závěrečný finish. Linie zdravotní sestry i faráře Kryštofa příjemně gradují, ovšem děj kolem Kováře už tak silný není. Majerova rodinná linka je zde spíš kvůli jeho budoucímu osudu (pro větší sympatizaci diváků hádám), ta linie s dcerou Langmajera byla v 1. řadě slabým článkem. Linie ohledně propojení slovenských zlodějíčků s případem byla ale dobrá, i když to byli zloději, tak pro neznámou holku riskovali život a nakonec ho i položili. Slabší 4 hvězdy... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozuzlení se pomalu, ale jistě začíná objevovat a nemám s tím nejmenší problém. Pořád se něco děje, začíná vše zapadat, objevují se další a další postavy a s nimi další souvislosti. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno trochu dlhší úvod, ale potom nasleduje výborný spád až do nečakaného záveru epizódy. Našťastie obsahy pri krimi žánri nečítam, tak prekvapenie som mal dokonalé. Už sa mi dokonca načrtlo niekoľko možných vrahov, ale v jednom prípade som sa určite pomýlil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Láska je někdy slepá. - V tomhle případě i hluchá, němá, tělesně postižená a úplně pitomá." Po stopě Kovářova spermatu se vydali kriminalisté po obou stranách hranic, ale žádná velká zábava to tentokrát nebyla. Zaujal mě snad jen snaživý strážmistr Souček, oprátka v kleci a samozřejmě brilantní zakončení návštěvy církevních hodnostářů u Madonny. Na druhou stranu jsem byl nečekaně zavalen množstvím rodinných problémů policistů i podezřelých, takže doufám, že to bude mít nějaký smysl a že to nebyla jen vata, aby to bylo delší. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při příjezdu biskupa (František Němec) zní skladba "Salve Regina in A Minor ". Salve Regina česky Zdrávas Královno je středověký text jedné z mariánských antifon. Autorem textu je patrně středověký básník Heřman z Reichenau, někdy je ale text připisován zcela nebo částečně sv. Anselmu z Luccy nebo sv. Bernardovi. Jde o jednu z nejslavnějších mariánských modliteb, jsou známa četná zhudebnění tohoto textu. Salve regina je navíc poslední modlitbou růžence. Modlitba je spojena s částečnými odpustky. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v těchto lokalitách: Brno, vazební věznice Brno, klášter Dolní Kounice, park Lužánky v Brně, Bratislava, hrad Boskovice, klášter Znojmo, Skalice, dálnice D1. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Při příjezdu biskupa (František Němec) zní skladba „Salve Regina in A Minor“. „Salve regina“ (česky „Zdrávas královno“ je středověký text jedné z mariánských antifon. Autorem textu je patrně středověký básník Heřman z Reichenau, někdy je ale text připisován zcela nebo částečně sv. Anselmu z Luccy nebo sv. Bernardovi. Jde o jednu z nejslavnějších mariánských modliteb, jsou známa četná zhudebnění tohoto textu. „Salve regina“ je navíc poslední modlitbou růžence. Modlitba je spojena s částečnými odpustky. (sator)

Reklama

Reklama