Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Události, které se odehrály v kryptě kostela, generují do vrahova seznamu další oběti. Svoji roli začne hrát také bizarní klec, kterou postavili Sandera s Kamberským ve sklepení staré tvrze. Kriminalistka Tamara objevuje ve svém pátrání na Slovensku horkou stopu a vydává se znovu do České republiky, kde se přesvědčí, že její intuice byla správná. Major Remeš řešící vyhrocenou situaci ve vztahu se svou dcerou vytuší, že se Tamara dostala příliš blízko a rozhoduje se, jestli upřednostní vztah s dcerou před profesními povinnostmi. I přes všechna další úskalí a komplikace se policisté v případu zásadně posunují – mezi hlavní podezřelé zařadí na první místo člověka, který v jejich seznamech už figuroval. V jeho domě nacházejí mnoho důkazů potvrzujících jejich domněnky. Pachatel je na jejich návštěvu ale dobře připraven. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Při zásahu v domě pachatele zní skladba „Carmina Burana“. „Carmina Burana“ je kantáta zkomponovaná v letech 1935 a 1936 Carlem Orffem na základě 24 básní ze středověké sbírky Carmina Burana. Výběr pokrývá širokou škálu témat: nestálost štěstí a bohatství, pomíjivost povahy života, potěšení, pití, obžerství, hazard a chtíč. (sator)
  • Při rozhovoru s uvězněným biskupem (František Němec) zní skladba „Adagio in G minor“. „Adagio g moll“ pro smyčce a varhany, známé také jako „Adagio in Sol molle per archi e organo su due spunti tematici e su un basso numerato di Tomaso Albinoni“, je neobarokní skladba běžně připisovaná benátskému mistru Tomasu Albinoni, ale ve skutečnosti ji složil muzikolog 20. století Albinoni Remo Giazotto, údajně založený na objevu fragmentu rukopisu Albinoniho. (sator)
  • V díle se objevuje postava, která se představuje jako silák Jirka Knedla (Petr Drozda). Jedná se o narážku na moravského siláka Zdeňka Knedlu. (sator)
  • Natáčelo se v těchto lokalitách: Doubravník, Brno, Dolní Kounice, železniční tunel Olomoučany, Skalice, park Lužánky, hrad Boskovice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama