Reklama

Reklama

Labyrint - Série 2

(série)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, 2017, 6 h 45 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Jan Hájek, Tatiana Dyková, Zuzana Kajnarová, Michal Dalecký, Miroslav Donutil, Jiří Dvořák, Radomír Švec, Alois Švehlík, Viktor Preiss (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V druhé řadě kriminálního seriálu režiséra Jiřího Stracha podle scénáře Petra Hudského bude tým majora Remeše řešit další rozsáhlý a komplikovaný případ série vražd. Detektivové nacházejí v lese nedaleko Brna tělo mladé atraktivní dívky, která zemřela obzvlášť brutálním a trýznivým způsobem. Vyšetřování její smrti je dostává do labyrintu napínavých událostí a přivádí je ke skupině lidí, kteří se ničeho nebojí a nic je nezastaví. (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

golfista 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U druhé série bych chtěl použít staré přísloví "konec dobrý všechno dobré" ale musím zůstat pouze u toho "konec dobrý".... Už v první sérii mi vadila roztahanost a hodně "vaty". Druhá série má všeho víc. Zbytečných postav, záporáků, zbytečných linií, blbostí ve scénáři, špatnýho castingu, PP a fakt hodně "vaty". Těch sedm dílů je prostě moc. Scenárista se pak snaží dodržet smlouvu a takhle to dopadne. Zlatý časy trilostrachologií :) ... Chápu, že Strach je prostě v kurzu, ale lepší je "neředěný"... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zvláštní, že druhý scénárista druhé řady, David Ziegelbauer, zde není uveden, kdo za tenhle mišmaš tedy může? :-) Ano, vážení, příliš všeho, smrtí, patetických frází i kožených obličejů výborných herců. Historie jako volitelný doplněk. Můžete si odskočit uvařit kafe a nepotřebujete reklamu, stejně jste pak rádi za rekapitulaci předchozích dílů. Největším kladem druhé řady je JAN HÁJEK, svým charismatem s přehledem převálcoval všechny ostatní. Jiří Strach mysteriózno točit může, ale nesmí evokovat šití horkou jehlou, bohužel bych se nebránil ani označení "brak." Co Krev démona, Jirko? Tohle je za pade. :-( ()

Enšpígl

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho postav, vztahů a zápletek to zákonitě rozmělňuje divákovu pozornost což není úplně nejlepší situace, zejména ne i seriálu s týdenním cyklem o kameře ani nemluvě, uvidíme dál, ale zatím průměr. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V jednom ze svých představení vypráví jeden z aktérů Miroslav Donutil, "že tu jak se mi kdo zamoce, tak se už z teho nevymoce". A to se bohužel stalo, z druhého Labyrintu se nevymotali ani sami tvůrci. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Takže závěr případu je: Král je mrtev. Ať žije král?" 2. série je postavena základech, které mě měly bavit. Jedná se totiž o exkurzi do českých dějin, do které je zatažen i europoslanec, Vatikán či švédské velvyslanectví. To je námět. Jenže mrtvoly se nekontrolovaně hromadí, vyšetřovatelé spolehlivě tápou, spousta "důležitých" postav má jen minimální význam a ti "tajemní" vlastníci prstenů rozhodně nevypadají jako ti, kteří dokáží každého zavraždit, podplatit nebo ochránit. Já tedy nikoho nechráním, ale kdybych to někdy dělal, tak mu nedám miliony a nenechám ho ze sebe udělat terč bank, novinářek a nevlastních otců. To se prostě dělá jinak. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabý drajv mysteriózna, zbytečně roztahané bloudění v labyrintu jmen a nepodstatných dějových vsuvek (malí kluci na tajném výletě, milenecký pár před autonehodou), otravné zoomování, nebývale mdlé herecké výkony (Vilhelmová s bouchačkou by zapadla leda do týmu Mahoneyho; řád ve složení Vitásek, hlas Harrisona Forda, pan Fajst, správce ze zámku a counselor Štěpán Šafránek působil tak neskonale krutopřísně, že by se na jeho pokyn templářští rytíři zřekli víry). Tohle Strach nemohl vyhrát.. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání, první série je docela fajn, ale tahle je hrozně na h**no, proč? Je tu asi půl miliardy zbytečných postav a nudných dějových linií - příklad? - v jednom díle je dějová linka s chlapíkem, kterému jeho milenka šlohne peněženku, protože se chce seznámit s jeho manželkou a jeho dokonalou rodinkou. A proč to tam je? Jenom proto, aby mohli nabourat v autě jednu z postav... A takových věcí je tu neskutečně mnoho a díky tomu to jednak není hlavní postava (že prý vyšetřovatelé, co mají na starost vraždy? Ani náhodou, větší screen time má vedlejší postava lobisty), druhak je díky tomu rozuzlení ve finální episodě nudné a nečekané asi tak, jako že katolickým papežem se stane hetero děd a nikoliv lesbická černoška, co poslouchá punk-metal a v pěstuje akvarijní rybičky. Sice poslední díl snese přísnější měřítka, ale to nic nemění na tom, že scénář zcela selhal a servíruje tupé, jednopolohové postavy a šest sedmin děje je prostě na dvě věci a nejspíš to nikoho moc nebavilo, včetně Jirky Stracha, kterej je jinak jistotou nezměrnou. Howgh. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Labyrintu je určitě o něco slabší než první, ale stále má co nabídnout a dokáže zaujmout. Potěší nejen herecké výkony některých postav, ale také moravské lokace a hudební složka. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Labyrint II vyhrál soutěž "Nacpi do seriálu největší počet herců s minimálním přínosem k ději". Chudák Jirka Dvořák, celý film utíká, aby se nám nakonec úplně vytratil. Tisíc výslechů Martina Myšičky a jeho manželky a nic z toho. Sledujeme linku s dvěma klukama, co si připravují vejlet do studny na Templštejně jenom proto, aby při hledání přišel místní děda a řek, že ten šutr ležel o kus dál. Nešlo třeba ty kluky vypustit a nechat staříka přijít na místo jen tak při nedělní procházce? A dlouhá pasáž s nic netušícím hrobařem, co si nakonec svejch peněz užil, i když mluvil, byla prosím nač? A tak dáááálééééé. Ty dvě hvězdy jsou ještě milosrdné na to, jak nám tady v podstatě jednoduchá zápletka nabobtnala na milion dva vedlejších linek, které ale byly nakonec nezajímavé, neopodstatněné a vlastně nudné. Jenže halt jednoduché vysvětlení muselo počkat do 7. dílu. Na druhou stranu musím ocenit, že se v tom několikatisíci stránkovým scénáři Jirka Strach neztratil. To musela bejt hrozná fuška. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ondřej Brzobohatý si doplnil i jméno po matce a napsal ještě lepší hudbu, než pro první sérii. Výborná je linie s Křížem, Jirka Dvořák je krásně prohnilý a zároveň zbabělý záporák. Bavila mě i linka se Zachariášem. Tajemství lháře z Ostravy bylo napínavé až do finální části. Pointa sice byla docela podivuhodná, ale přišla mi logičtější, než ta z první řady. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka = všeho víc. Takže se scenárista Petr Hudský vytáhl a hned po prvním díle bylo jasné, že tohle nikdy smysl dávat nebude. A hned od druhého byl tento organizovaný chaos dokonce k smíchu. Režisér Jiří Strach bohužel nepochopil, že něco takhle přestřeleného se přece nedá brát ani na chvíli vážně, a systematicky se snažil vtipnost přeplácané zápletky skrývat. Takže jsem se sice nahlas zasmál častěji než u první série, ale celkově to bylo opět spíš k pláči. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O dost slabší, brněnským reáliím navzdory. Druhý série je natahovaná, sestříhal bych to do max 4 dílů - zbytečné záběry na ulice, oblohu, panarama města. Napětí a souvislosti jsou v sedmi týdnech na hraně udržitelnosti pozornosti. Zuzana Kanócz o tisíc procent lepší než přeobsazovaná Vilhelmová. Iveta Jiřičková v sérií několikrát ukázala svoje pořádná prsa. Jen nevím, jestli z toho mám radost. Asi jo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mne celkově zklamání. Spousta vztahů a motivů, a většinu z nich sledujeme zbytečně. Závěr jak z besídky žáků zvláštní školy, tajemno se u mne nekonalo. Zaměření na zbytečnosti, dlouhá dějová linka s lobbistou, která není nakonec dotažená, a to, co by mne jako diváka zajímal více dořečené a dovysvětlené, to se odbude jen krátkým komentářem a zbytek si, diváku, domysli sám. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukatelný seriál propletený až nepřehledným množstvím postav a dějových linií, které se obajsní až v úplném mysteriózním finále. U finále, u kterého jsem si říkal, tolik humbuku, kvůli tomuhle?! ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Správně bych asi měl přihodit ještě jednu hvězdičku za záběry z mé oblíbené hospody a dokonce z mého pracoviště, ale došel jsem k paradoxnímu závěru, že příliš mnoho dobrých herců na jednom place ve finále tvoří docela průměrnou podívanou. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzpomínám si na jednu takovou latinskou větičku „Quis Hectorem cognovisset, si Troia feliciorem fuisset“, tedy „Kdo by znal Hektora, kdyby Troja byla šťastnější“, a při sledování už druhé série od režiséra Jiřího Stracha mě napadla její parafráze „Kdo by znal Václava III., kdyby nebyl v Olomouci roku 1306 zavražděn?“. Odpověď je nasnadě, zřejmě nikdo, zapadl by jako jeho předchůdce Václav II., byť ten byl velmi úspěšným panovníkem, zvláště s přihlédnutím k tomu, v jakých s prominutím sračkách přebíral tuto zemi. Tak máme o klukovi, který se nedožil ani svých 17 let, spousty knih, polemik, odborných studií, diskusních fór a v neposlední řadě teorií o jeho smrti s mnoha možnými ale nikdy bezpečně prokazatelnými pachateli. Jednou bych byla moc ráda, kdybych se dožila toho, aby se stejné popularity dočkal i jiný stejně starý (vlastně mladý kluk), který byl také posledním svého rodu a taky neměl na růžích ustláno… Spekulace o tom, že měl Václav III. (manželské) děti se objevuje taky nezřídka, mnohem více se mi však líbila fabulace paní Ludmily Vaňkové na toto téma v knižní sérii Od trůnu dál, když spojila osudy potomků Václava II. a Záviše z Falkenštejna, kteří nám buď mizí z pramenů a nám známých událostí (Závišův syn s Alžbětou Uherskou) nebo nemáme doklad o jejich narození vůbec (potomci Václava III. a Violy Těšínské). V tomto seriálu jsem se těšila na propojení s Hroznatovci potažmo bl. Hroznatou, které v seriálu rovněž zaznělo a které není tak profláknuté jako je téma Václav III. Schválně jsem nehodnotila jednotlivé epizody (nač taky, smysl to má dávat jako celek a ne jako u seriálů jejichž epizody bývají dokončené, tady to dělení na ně podle mého názoru úplně postrádalo smysl), přesto se mi to celé zdálo horší než první série. Vzhledem k tomu, že výhrady, které mám i já už padly v komentářích přede mnou (o nadbytečných osobách, nelogických jednáních postav, nevyváženém prostoru pro jednotlivé osoby atd.), zmíním pouze to, že jsem doufala v nějaké propojení řádu a čachrů lobisty Kříže. Zklamalo mě to a může to být tím, že po první sérii, kde až do doby, než se tam objevila ta „kam čert nemůže,…“, to šlapalo jako hodinky, a já měla příliš velká očekávání… Tak připojím své obvyklé snad tedy v příští sérii (a snad s lepším scénáristou, scénář se mi jako slabina zdál už i u série předchozí). ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Roztříštěné vyprávění, které má tolik více či méně důležitých linek, že je s týdenními rozestupy nemožné se ve všech patřičně orientovat. Co naplat, že je režijní řemeslo na perfektní úrovní se skvělým hudebním doprovodem a bravurním hereckým obsazením s nespočtem známých snažících se tváří. Dejte si druhou řadu Labyrintu radši jako víkendový maraton, s týdenním rozestupem je to náročná podívaná ve špatném slova smyslu. 6/10 Více v mé recenzi zde. ()

Reklama

Reklama