Reklama

Reklama

Labyrint - Série 2

(série)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, 2017, 6 h 45 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Jan Hájek, Tatiana Dyková, Zuzana Kajnarová, Michal Dalecký, Miroslav Donutil, Jiří Dvořák, Radomír Švec, Alois Švehlík, Viktor Preiss (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V druhé řadě kriminálního seriálu režiséra Jiřího Stracha podle scénáře Petra Hudského bude tým majora Remeše řešit další rozsáhlý a komplikovaný případ série vražd. Detektivové nacházejí v lese nedaleko Brna tělo mladé atraktivní dívky, která zemřela obzvlášť brutálním a trýznivým způsobem. Vyšetřování její smrti je dostává do labyrintu napínavých událostí a přivádí je ke skupině lidí, kteří se ničeho nebojí a nic je nezastaví. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač nerad, tak musím spíš kritizovat. Po slibném rozjezdu, kdy zaujala zejména postava lobbisty, se to hodně utopilo v přespřílišném množství figur a dějových linek. Dle mého buď měli osekat množství linií tak o 50% nebo naopak přidat díly, aby se postavy líp prokreslily. Takhle často mizely tak rychle, jak se objevily. Třeba zmiňovaný lobbista úplně vyklidil pole a v posledním díle se takřka neobjevil... A ten konec?! Motiv nebyl špatný, ale to provedení... Skoro parodie. Asi se víc osvětlí v připravované III, ale obávám se, že už to bude jen ždímání úspěšné 1. série. Často chyběla motivace figur a nějaké přiblížení, aby se divák víc položil do děje. Nabízí se argument, že v severských detektivkách taky hodně linií jen maskuje tu ústřední, což je jistě pravda. Ale hodně cílí na ústřední detektivy, jejich práci i soukromí. A to tady absentovalo. Langmajer byl dost jednotvárný, soukromí prakticky žádné. Škoda promarněného potenciálu, spousty herecké kvality. Přitom našlápnuto bylo: figury Dvořáka, Etzlera nebo Jaškówa byly zajímavý. Nezbývá si přát než: Příště lépe! Pan Strach na to jistě má :-) ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osob jak při cinkání klíčů na Staroměstském náměstí. Kdo je kdo nebo kdo co s kým jsem obvykle neudržela v hlavě ani do konce dílu, natož do dalšího týdne. Navíc se na konci seriálu ukázalo, že polovina osob tam byla v podstatě zbytečná, vč. těch hlavních (viz. linka s lobbistou).Zbytečná doslovnost s těhotenstvím sérii také spíš ublížila. Ale jinak jo, viděla jsem všech 7 epizod a rozhodně to nebylo horší než většina mainstreemové seriálové produkce. ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzpomínám si na jednu takovou latinskou větičku „Quis Hectorem cognovisset, si Troia feliciorem fuisset“, tedy „Kdo by znal Hektora, kdyby Troja byla šťastnější“, a při sledování už druhé série od režiséra Jiřího Stracha mě napadla její parafráze „Kdo by znal Václava III., kdyby nebyl v Olomouci roku 1306 zavražděn?“. Odpověď je nasnadě, zřejmě nikdo, zapadl by jako jeho předchůdce Václav II., byť ten byl velmi úspěšným panovníkem, zvláště s přihlédnutím k tomu, v jakých s prominutím sračkách přebíral tuto zemi. Tak máme o klukovi, který se nedožil ani svých 17 let, spousty knih, polemik, odborných studií, diskusních fór a v neposlední řadě teorií o jeho smrti s mnoha možnými ale nikdy bezpečně prokazatelnými pachateli. Jednou bych byla moc ráda, kdybych se dožila toho, aby se stejné popularity dočkal i jiný stejně starý (vlastně mladý kluk), který byl také posledním svého rodu a taky neměl na růžích ustláno… Spekulace o tom, že měl Václav III. (manželské) děti se objevuje taky nezřídka, mnohem více se mi však líbila fabulace paní Ludmily Vaňkové na toto téma v knižní sérii Od trůnu dál, když spojila osudy potomků Václava II. a Záviše z Falkenštejna, kteří nám buď mizí z pramenů a nám známých událostí (Závišův syn s Alžbětou Uherskou) nebo nemáme doklad o jejich narození vůbec (potomci Václava III. a Violy Těšínské). V tomto seriálu jsem se těšila na propojení s Hroznatovci potažmo bl. Hroznatou, které v seriálu rovněž zaznělo a které není tak profláknuté jako je téma Václav III. Schválně jsem nehodnotila jednotlivé epizody (nač taky, smysl to má dávat jako celek a ne jako u seriálů jejichž epizody bývají dokončené, tady to dělení na ně podle mého názoru úplně postrádalo smysl), přesto se mi to celé zdálo horší než první série. Vzhledem k tomu, že výhrady, které mám i já už padly v komentářích přede mnou (o nadbytečných osobách, nelogických jednáních postav, nevyváženém prostoru pro jednotlivé osoby atd.), zmíním pouze to, že jsem doufala v nějaké propojení řádu a čachrů lobisty Kříže. Zklamalo mě to a může to být tím, že po první sérii, kde až do doby, než se tam objevila ta „kam čert nemůže,…“, to šlapalo jako hodinky, a já měla příliš velká očekávání… Tak připojím své obvyklé snad tedy v příští sérii (a snad s lepším scénáristou, scénář se mi jako slabina zdál už i u série předchozí). ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je značně složitější než první, což je na jednu stranu klad, protože se pořád něco děje. Nicméně v tomto případě už je to vyloženě překombinované. Deset podezřelých, deset mrtvých, pět vrahů, pět vyšetřovatelů, čert aby se v tom vyznal. Nejvíc mě mrzí, že tento případ nemá divák možnost vymyslet dřív než dojde k rozuzlení, indicií je pomálu. Nicméně ústřední motiv byl nakonec velmi zajímavý a docela mě zamrzelo, že to mystické pozadí příběhu bylo všemi těmi vraždami a sexem tak upozaděno a divák se s ním hlouběji střetl až v posledním díle. Každopádně byla ale druhá série o něco lepší než ta první. ()

golfista 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U druhé série bych chtěl použít staré přísloví "konec dobrý všechno dobré" ale musím zůstat pouze u toho "konec dobrý".... Už v první sérii mi vadila roztahanost a hodně "vaty". Druhá série má všeho víc. Zbytečných postav, záporáků, zbytečných linií, blbostí ve scénáři, špatnýho castingu, PP a fakt hodně "vaty". Těch sedm dílů je prostě moc. Scenárista se pak snaží dodržet smlouvu a takhle to dopadne. Zlatý časy trilostrachologií :) ... Chápu, že Strach je prostě v kurzu, ale lepší je "neředěný"... ()

Galerie (133)

Zajímavosti (13)

  • Přestože první série končí tím, že strážmistr Souček (Vojtěch Kotek) dostal nabídku od brněnské kriminálky, aby k nim nastoupil a měl z nabídky velkou radost, v dalších dílech se již neobjevil. (sator)
  • Natáčelo se v Brně, zámku Hoštice, zřícenině hradu Templštejn, Kuřimi. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčelo se v Brně, zámku Hradec nad Moravicí, fakultní nemocnici Brno, parku Lužánky v Brně, letišti Brno -Tuřany, Rosicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama