Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní reportáž poukázala na miliardový dotační podvod a z jeho strůjce – do té doby úspěšného lobbisty Karla Kříže (J. Dvořák) – se stává psanec. S prosbou o pomoc se proto obrátí na svého otce Zdeňka Kříže (A. Švehlík). Zatímco Karlu Křížovi se smůla lepí na paty, na studenta Emila Zachariáše (M. Donutil) se usmálo nečekané štěstí v podobě velmi příjemného dědictví. Brněnská kriminálka se dál zabývá vraždou atraktivní kadeřnice Moniky Válkové (A. Vrzalová). Její mrtvolu vhodili dva muži do brněnské přehrady. Hlavní podezřelý – Pavel Osvald – zmizel a nic o něm neví ani jeho matka (R. Rázlová). Osvald není žádný svatoušek. V minulosti s ním měla opakovaně co do činění i kriminalistka z mravnostního oddělení Martina Tesařová (T. Vilhelmová). V Remešově hledáčku jsou ale i další možní pachatelé. Moniku mohl zavraždit třeba její přítel Robert Lešetínský (J. Meduna), movitý milenec doktor Smutný (M. Myšička), nebo jeho manželka (B. Munzarová), která, jak se ukázalo, o mimomanželském vztahu svého muže delší dobu věděla. Remeše a spol. ale zaměstnává také pátrání po zmizelých prvoligových byznysmenech – Vratislavu Bekovi a Karlu Vitoldovi. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jakej důvod bys měl odklízet mrtvolu, kterou jsi nezabil?" První epizoda to vzala hodně zeširoka a druhá v tom pokračuje. Poldové tápou, já samozřejmě s nimi a ač některé souvislosti začínám tušit, tak k propojení jednotlivých nitek mám hodně daleko. Nicméně mě to zajímá, poprava mě zaujala, vražda Kříže staršího zase překvapila a převtělení vyšetřovatelů vražd v pátrače zase zaskočilo. Nicméně švédský velvyslanec je jim k dispozici a já se těším na to, co bude dál. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY Konečně se seriál trochu rozjíždí, ale jak tam není linie lobbisty v podání Jirky Dvořáka, je to pořád docela nuda. Nějací zmizelí finančníci, who cares? Byla zavražděná volavka na pracháče? Taky je mi to jedno. Spíše mi vadí, že v ústavu akademie věd, když objeví vzácné artefakty, tak je přes noc nechávají ve volně přístupné skříňce, která se ani nezamyká. Jako fakt, jo? To jsou teda blbí až na půdu. A do práce chodí akademička až v noci? Ale třeba tahle nesrovnalost bude nějak vysvětlena. Obsadit mi pana Švehlíka staršího jen na jeden díl mne zamrzelo, zahrál opět skvěle a moc by se mi líbil v dalších dílech. Místo toho budu muset koukat na opuchlého Etzlera. To bylo už v první sérii, že když byla divákovi představena konečně nějaká sympatická postava, musela hned zhebnout. Asi inspirace Hrou o trůny. S tím dědictvím to bude taky šméčko, ale rovněž jde stále o nijak zajímavou linii... Jsem rád za herecký návrat Reginy Rázlové. U té Kajnarové by mě zajímalo, jestli jí oči nějak post produkčně upravovali, aby jí tak modře svítily... Hezké brněnské lokace, opět snůška product placementu, a kdo ví své nebo četl o zkušenostech Patricka Zandla, tak se u scén s Raiffkou jen odevzdaně směje. Ale zas tam byly Dolní Kounice - Petr Čepek a Statečný kovář rulezz! ()

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plusem je rozhodně konečně záporná role Jirky Dvořáka. Jinak je příběh stále těžce zamotaný, ale když si to doma navzájem vysvětlujeme, tak se až tak neztrácím. Atmosféra malilinko zhoustla, na něco tajemnýho pořád čekám, no uvidíme. Škoda, že z hereckého ansáblu vypadl tak brzy Antonín "starej Mattoni" Švehlík. Jinak všechno funguje a očekávám další díl. P.S.: Ta night vision při krádeži prstenů mi vypudila lehčí úsměv na rtu, vono totiž bylo celkem světlo. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Než jsem se po týdnu začal orientovat ve složitém propletenci vztahů, už byl skoro konec dílu. Zatímco události kolem studenta či lobbisty mi přišly poutavé, policejní vyšetřování jsou spíše tou nudnější částí. Kam vedou prsteny? Že by k mystériu? A kdo poradil panu režisérovi a kameramanovi, že zoomování vylepší dojem z obrazu? To a mnohé další se třeba dozvíme v dalších dílech. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No začíná to betelně - chlápek v kápi veze mrtvého na vozíku, pak ho v nějaké kapli ještě popraví a .. znělka. Pak pokračujeme v pátrání po vraždě mladé dívky z diskošky, přičemž dále sledujeme nejen různé kriminální linky, ale také zajímavé zkoumání artefaktů - hlavně prstenu, který našla jedna archeoložka v puse dávno mrtvé osoby v rakvi k nějaké kryptě v prvním díle. A k tomu ještě mladík, který zdědil 121 milionů korun, aniž by dárce znal. V tomto díle poněkud chybí napětí, sledujeme naprosto klasické pátrání, které je sice kvalitně natočené, ale pořád je to vlastně o ničem. Slabší než první díl. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kříž nie je Kříž, to ma stále trochu mätie, ale zvyšok sa mi už vyjasňuje. Hlavne, keď rôzne veci vyšetrovatelia pravidelne zopakujú a na svoje by si mohli prísť aj ti, čo začnú pozerať od druhého dielu. Vyšetrovanie bude dlhé a zložité, zatiaľ je to celkom bez mysterióznych prvkov, pribudli len dvaja čističi na mercedese. Skvelý bol ten pohľad z balkóna na neboráka neverného manžela, ktorý nás prednedávnom poučoval na ČT o úskaliach internetu, to sa mi s ním vždy spojí. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohem lepší, než extra průměrný první díl. Stále si ale stojím za tím, že spíš by z toho byly tři skvělé jednotlivé seriály - takhle to je až moc matoucí a jen doufám, že to finální spojení bude logické... Snad půjde kvalita vzestupně. Silné tři hvězdy, čtvrtou si ještě schovám. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zavražděná holka, dva unesení podnikatelé, lobista v problémech, kluk s dědictvím, nějaká archeoložka s prstenem a chlapík v kápi s meďákem - no celkem zatím nesourodý guláš a věřím, že až se to začne spojovat, že to bude pecka. Dal bych za to seznamování s jednotlivými liniemi asi jen dvě hvězdy, ale věřím, že to má nějaký smysl jako střípky do mozaiky a proto dávám čyři. ()

Reklama

Reklama