Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub Sucharda (M. Etzler) vraždou otce Karla Kříže (A. Švehlík) zkomplikoval už tak nepříjemnou situaci jeho syna – stíhaného lobbisty (J. Dvořák). Ten se tak stává pro policii podezřelým nejen z rozsáhlého podvodu, ale i vraždy. Týmu majora Michala Remeše (J. Langmajer) se podařilo nalézt Evu Osvaldovou (R. Rázlová) – matku nezvěstného Pavla Osvalda, hlavního podezřelého z vraždy promiskuitní kadeřnice Moniky Válkové (A. Vrzalová). Kriminalisté u Osvaldové ke svému údivu objevují fotografie zmizelých prominentních podnikatelů – Vratislava Beka a Karla Vitolda. Zanechal je u ní její únosce. Dědic ohromného jmění Emil Zachariáš (M. Donutil) daroval Nadaci na pomoc obětem domácího násilí nebývale velkorysou sumu – 5 miliónů korun. Upoutá tím na sebe nechtěnou pozornost novinářky Hanky Grygarové (I. Jiříčková), která bude hrát v jeho životě výraznou roli. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tempo se rozvolnilo, policisté nemají nic moc co dělat, zato dědkové v lese díky nezbedům pohnuli s kamenem. Tvůrci skládají střípky dohromady velice pomalu a ještě do nich klepou, takže je jich více, takže doufám, že se jim v rukách nerozsypou úplně. Oldřich Vlach je velice příjemným zpestřením jinak ne příliš sympatického obsazení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Chci mít něco. Cokoliv, ale fakta. Něco, o co se můžeme opřít. Aspoň jednou nohou." Tak opírat se stále není o co a už by to něco chtělo. Možná to rozjede kopáčský výkon důchodců na konci epizody, ale zatím se to nějak nehýbe. Proto jsem se tentokrát zaměřil na policejní práci a musím ocenit spor o kompetence s ÚOOZ, protože to, jak si každý volal svému šéfovi, byl naprosto přesný obraz dnešní reality. Jinak mě pobavil způsob, kterým lobbista vyfotil vraha a ač si nechci hrát na nějakého moralistu, tak tvrďák Ríša u mě svým románkem dost klesnul. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byla těžká nuda. Kamera fajná, opět došlo na Raifku, jak by ne (která kdyby se místo reklamy starala o své klienty, udělá líp - viz Patrick Zandl), ale příběhově jako fakt o ničem. Co jsme se za celou hodinu dozvěděli? Že o prstenu je ve starých knihách (což nám asi došlo), lobbyista je furt na útěku, ale vyfotil Etzlera, a nelogicky se chovající kluci pomohou k odhalení posunutého kamene a... pokračování příště. Jo, a ještě jeden zálet navíc mezi poldy tady máme a to je myslím vše. Nijak se to nezamotává, nijak se nic nerozplétá a sami policajti jsou zmatení jak včela v zimě nebo Goro v Tokiu. ()

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alespoň některé části se začínají projasňovat a pomaličku se v tom zorientovávám. Oldřich Vlach třešnička na dortu. Ovšem nechce se mi věřit, že celá epizodama s klukama, se studní a s jejich hledáním tam byla jen proto, aby dědoušek našel pohnutý šutr. Ten mohl najít třeba na houbách. :-) Templštejn ale jistě skrývá další tajemství... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protože nevím, jestli děj tohoto dílu vůbec k něčemu dále bude, hodnotím hodně nízko. Mraky vaty a zbytečného vyprávění, napětí nulové, přelety kamery přes rozpadlý hrad a nic, nic, nic. Lobista Kříž užívá staré tlačítkové telefony, vybírá peníze z bankomatu, kupuje si čapku a fotí kriminálníka, který mu zabil otce a jde mu po krku. Toho se mám bát nebo v tom vidět nějaké spiknutí. Dále malí kluci lezou do studně, jeden tam zůstane, druhý se bojí. Je vyhlášeno pátrání, policajti je najdou a zase nic. Pravda, díky tomuto pátrání si dva staří dědové všimnou kamene, který býval odjakživa jinde a díky němu na konci dílu objeví (asi) rakev s nebožtíkem???. A pak už jen novinka, že Remešův ostravský kolega po oslavě porodu své manželky končí u své milenky, což je kriminalistka z mravního (Vilhelmová), která se také účastní pátrání s Remešem. No tak tu máme aspoň červenou knihovnu. Jinak nic. Děs, tohle je fakt bída. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďaleko sme sa vo vyšetrovaní neposunuli, ale vieme, aká je dôležitosť posunutého šutra. Trochu veľa času sa venovalo nepodstatnému príbehu výletu dvoch faganov, čo vyzerali, že chceli Vytrhnúť veľrybe stoličku, ale zvrtlo sa to takmer do Kruhu. Akoby malo byť tých sedem dielov príliš veľa na to hlavné, čo nám chcú v príbehu povedať. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl již svým tempem připomínal první skvělou sérii, byť to mysteriózno se trochu vytratilo. Škoda některých přehmatů v osazenstvu, ale příběh začíná působit opravdu zajímavě. Uvidíme. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím dobrý s velkým očekáváním, ale v třetím dílu první řady - nahatá holka ve sklepení, nervydrásající útěk pomocí dvou zlodějů, honička s tajemným mužem v kapuci, mince v poště, ... to už jsem věděl, že to bude seriálová extrabomba - to tady v druhé řadě se jedou trochu nižší obrátky ( ikdyž slušný ), ale vypadá to zatím, že druhá řada bude slabší ... doufám, že se pletu a ten drajf ta druhá řada dožene o něco později. PS: Oldřich Vlach forever !!! ()

fugyx 

všechny recenze uživatele

Možno sa to zdá rozťahané, ale ja nepochybujem, že to je všetko veľmi dobre premyslené a nakoniec to pekne do seba zapadne, na to sa teším. Na jednej strane nové malé postavičky dvoch chlapcov, no ich význam divák pochopí na konci, keď objav v lese bude dôležitý pre vyšetrovanie. Detektívi postupne nedôverčivo prepájajú obete, podozrivých, svedkov z troch prípadov. To napätie, kedy na to všetko prídu, keď my diváci to už vieme, bude ešte asi chvíľu trvať, a to je dobre! A to sa do toho ešte zamotá linka s archeologičkou. A musím to spomenúť - hudobným motívom prvej série bola pieseň Take Me to Church od Hoziera a interpret má zrejme vplyv na autorov, pretože tu použilli Arsonist's Lullabye, snáď nie naposledy :) ()

Nonna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalu se chytám s třetím dílem, asi pochopím později, ale musím smutně konstatovat, že první série mě chytla daleko rychleji a víc. Takové to celé bylo tajemnější, ucelenější, přitažlivější a přitom víc do hloubky. ()

cerdax2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pridavam dalsi osli zarez autorovi a tvurcum, jak muze dama z akademie sahat na stare tisky holyma rukama ? a jak ji tohle muze, bez upozorneni nechat delat spravce tech vzacnych spisu ? ()

LadyRainier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku se to táhne a mizí mystery složka, což mne mrzí. Ale pořád se držíme nad průměrem. Určitě si hlavního vrahouna zase typnu 5x špatně jako posledně ,-) Hodně mě baví pan Dvořák, svoji roli zvládá excelentně. ()

PSyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za lobistu Kříže, jeho story a Jiřího Dvořáka *****, za to ostatní ***; nicméně mám v tvůrce důvěru, že to zvládnou "odprezentovat"... Nicméně vsadím botky, že jsme už hlavního padoucha viděli (Saša Rašilov? Regina Rázlová? Viktor Preiss?) Ledaže by byl podobně utajen (i v titulkách!) jako v L1 Jan Vondráček. ()

randalll 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento seroš, ale už se začínám trochu dost ztrácet. Chápu, že tvůrci se snažili do každého dílu vmáčknou co nejvíce, avšak už to nepobírám. Pane Strachu mám strach, že tohle je už moc. ()

Reklama

Reklama