Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyšetřování komplikovaného případu se začíná překvapivě stáčet ke společensky významným osobnostem. Anonymní vyděrač požaduje zaplacení extrémně vysoké částky, která má zajistit nezveřejnění jistého tajemství. Ztráta kufříku s neznámým obsahem nutí právníka Kobzu (P. Kříž) k ukvapenému zásadnímu rozhodnutí. Emil Zachariáš (M. Donutil) plánuje společnou budoucnost se svojí novou přítelkyní. Předpokládaný idylický život ho ale rozhodně nečeká. V bytovém domě ve městě je nalezeno tělo muže, který v případu sehrál zásadní roli. Lobbista na útěku Karel Kříž (J. Dvořák) se postupně propadá na úplné dno. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"U Vás se ubytuje úplně cizí člověk. Řekne Vám, abyste s ním šel něco vyzvednout, ani Vám neřekne co, a Vy na to: Jo prima. Vezmete brokovnici a jdete." Výslech recepčního Hroudy byl asi nejlepší. Zmatkující rytíři mě totiž moc nebavili, evidentně ulhaný Ríša by si už zasloužil nějaké to odhalení, policejní kontakty JUDr. Kobzy mě zaujaly, postřeleného lobbisty je mi skoro až líto a dle velitele Olivy všechno udělal magor, kterému jeblo. To si říká o povýšení. Jen se nám to pořád nějak nerozmotává. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Když já nevím. Předposlední díl druhé série, a jsme vlastně tam, kde jsme byli na konci pátého dílu. S tím, že lobbista Kříž dostane šípem do nohy, kufr se přesune, policajt z Ostravy je čím dál podezřelejší, kravička z novin to zkouší v ČT a kupodivu se jí to nepovede, a na konci ó velké překvapení, hlavně pro ty, kteří neprojeli fotogalerii ze seriálu zde na ČSFD nebo na stránkách ČT. Jo, a zapomněl bych na strašně důležité odhalení, že jeden rod vlastnil nějakou půdu už v 16. století. Jako buď bude sedmý díl šíleně nabitý dějem a rozuzlováním, nebo to bude opět výbuch. Tož uvidíme. Osobně se bojím, že většina motivů vyšumí rychleji než bublinky ze šumáku. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

....bohaté, staré rody, život na zámku a ...nikde ochranka, nikde žiadny bodyguard , nikto nie je ozbrojený.....lobista Křiž si behá bez koruny bez zbrane po okolí.....je to napínavé, pozerá sa to dobre, ale logika :( ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh lobbisty Kříže mě baví, i když už jsem zapomněl, jakou roli hraje v celé skládance. Je dobře, že se nám konečně dost velký díl chobotnice rozjasnil, ale na poslední díl toho stále zbývá asi až moc. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalu začíná spousta věcí vyplouvat na povrch, Remeš si začíná dávat pozor na kolegu Fraňka, který zřejmě má postranní úmysly. Spolku kolem zeleného prstenu začíná být úzko a jeden z jejich členů nehezky skončí, když jede zaplatit výkupné neznámému vyděrači. Lobista Kříž končí s nohou postřelenou kuší na policejní stanici. Hlavní záporák nejasný, vše zajímavé bude v posledním díle. ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když mám místo sledování tendenci luštit křížovku a čekání na tajenku je pro mě napínavější než akce na TV obrazovce, je něco špatně. Hrozivě překombinovaný seriál, děj táhnoucí se jak babí léto podzimem, kydy o ničem, milion postav, jimž kraluje Dvořák schovávající se na cizí chatě, do které se vloupal, a kde si v rámci utajení svítí u okna lampičkou, aby se poté, co se 5 dílů schovává, šel sám udat... Mám strach, že tomuhle už ani kulervoucí finále nepomůže. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne polícia niečo robí. Občas dobre, občas zle, ale čo už keď má (asi) medzi sebou škodnú. A presunuli sme sa aspoň na chvíľu do stredoveku v podobe pravého stredovekého lovu koristi. Študent, bývalý prekladateľ, sa do víru udalostí stále poriadne nezapojil a ostáva mu už len záverečná epizóda, zatiaľ len predvádza svoju pribrzdenosť. –––– Zaplatíme mu. Tím získáme čas. A pak si ho najdeme. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předposlední díl dobrý. Napínavých momentů měl hned několik, jen mě překvapilo - vzhledem k tomu, že se jedná o šestý díl ze sedmi - že se vlastně pořád nic moc nevyřešilo. Trochu se obávám, že závěr bude zbytečně uspěchaný a za tu hodinku nelze vše důvěryhodně a divácky vykreslit. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poznatky 6.dílu: 1) L1 >L2 2) jeden Kříž dostal šípem a druhý utekl z nemocnice 3) furt mne to baví, ale poslední díl má hodně co dovysvětlit a já se bojím, že to nestihne udělat dost zajímavě během jedné hodiny 4) mladej Donutil pokračuje v bazenku se svojí novinářkou Ivetou Jiříčkovou ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ta kuše, to bude další historka? Trefenej Kříž do nohy a ještě tak dobře, že nevykrvácel a v pohodě dokulhal až k PČR...používat kuši v lese se přece nesmí,ten chatař to byl pytlák??? Pavel Kříž - právník Kobza, má k těm svejm 56. narozeninám docela pěkný role... a Jiří Štěpnička k 70. post Pána s prstenem..snad ho nezabijou..... Počkám si na poslední díl,snad nám to Jirka Strach vysvětlí a mozaika se poskládá a my si budeme říkat,že nás to mohlo napadnout.... ()

PSyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco v L1 bylo po 6. dílu skoro všechno jasné, tedy kromě toho, co ještě bude v dílu 7., tak tady je to úplně naopak: Není jasné, jak se to veškeré vysvětlování, háčkování a provazování osudů do 60 minut vejde. ()

Adolf47 

všechny recenze uživatele

Tak nám to hezky spěje ke konci. Stále nevíme, kdo je vrah, ale už se asi rýsuje tajemství, které chrání tajemný rytířský řád. Pozor, možný spoiler. Chrání potomka královské krve. Zřejmě je Emil Zachariáš jeden z posledních Přemyslovců a tedy i právoplatný majitel českého trůnu. Za takové tajemství se již vyplatí vraždit. Ať už pro jeho odhalení nebo ochranu. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdá se, že pachateli o peníze významných rodů zas tak úplně nejde... :) Jinak slušná dávka děje, nic moc neurazilo (jen pobavila replika, že policajt dělá svou nevěru pro rodinu... :D), ale taky není důvod dávat vyšší hodnocení. :) Paralela s historií a symbolika zde moc nebyla, historička objevila nám už známá fakta a jen to vypadá, že ten řád nebude zas až tak úplně bez poskvrny... :) Nějakou symboliku bude mít určitě to, že jim pachatel zrovna stíná hlavy... :) ()

Reklama

Reklama