Reklama

Reklama

Labyrint - Série 3

(série)

Epizody(7)

Recenze (90)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fakt bych rád dal vyšší hodnocení, ale připadá mi to jako čaj potřetí ze stejného pytlíčku. Záhady, náboženství, vraždy, maska magora je spíš směšná. Různé logické (ale pořádné) chyby, třeba že alibi potencionálního pachatele je pár dílů neřešeno, jinak by jich nebylo tolik. Technicky na úrovni, ale to je asi tak všechno. Naopak herecké obsazení je dobře sehrané a rád jsem je viděl (Stach, Kratina) a potěšilo mě, že postava Miroslava Donutila vylezla z kanclu a přestala na chvíli se řvaním na podřízené a se strachem z politiků. :o) Ale teď vážně, Jirko, nechtělo by to zase na čas změnit žánr? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitou se rozhodně jedná o návrat k první sérii. Kriminálka s mysteriózním nádechem, které tu nikdo netočí, ale přitom tu mají obrovský potenciál. Potenciál v prostředí historických kulis jednotlivých českých a moravských měst, ale i legendách, které se opírají i historii každého koutu naší země. Bavilo mě to. Měl bych výhrady, ale po prvních dvou dílech jsem si na ně zvyknul a po zbytek série si příběh vysloveně užíval. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor, komentář obsahuje spoiler, který může zkazit divácký zážitek, a nebo jej naopak učinit intenzivnějším..! Švehlíkovi to koukalo z očí už od prvního dílu, ale samotné rozuzlení mě, přiznávám se, zaskočilo. Motto tohohle téměř dokonalého zločinu mohlo být: „Hlavně nenápadně“.. Od druhé série je tu mírný kvalitativní posun směrem nahoru, nicméně Labyrint už začíná trpět na ohleděnost a repetitivnost. Langmajerova jednotka malého nasazení by sice se svými postupy nenašla vraha, i kdyby oběti rozřezával pilou a přibíjel na kříž u nich v kantýně, přesto si zaslouží tvůrci pochvalu za to, že v našich končinách dokážou pro hlavní divácky proud vytvořit lehce mysteriózní krimiseriál, který není směšný až trapný. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prosím, dejte někdo Jiřímu Strachovi opravdu dobrý scénář, ne jen pátou (!) variantu na totéž.. Ono opravdu, dvě minisérie s Trojanem a Dvořákem a tři série Labyrintu pořád všechny hrají na stejnou tajemnou notu plnou kápí, tajemných masek, mystična a absence jakéhokoliv chapadla. Nechápejte mě špatně, tahle třetí série je dobrá, bavila mě mnohem víc, než druhá, k hereckým výkonům a režii nemám co vytknout a řemeslo je tu odvedené výborně, hudba i kamera je moc dobrá (a zrovna kamera u Stracha dost často působí až příliš televizně a levně, takže pochvala), jenže k čemu to je, když se scénář musí uchylovat k trapným výmluvám, aneb - diváku, to co jsi viděl, to jsi neviděl, byla to halucinace! Hůůůů !! - to opravdu není moc dobrá scenáristická práce, stejně jako dva noví detektivové, kteří měli v příběhu jen dva úkoly - záběry na upnutý zadek a béčkové balící scény, toť vše. Kupení vedlejších postav tu je sice také, ale tentokrát v rámci smysluplných mantinelů. Zatím jsem moc pochval nenapsal, ale v konečném důsledku mě to opravdu bavilo, fakt jo, jenže když je něco dobré, ale tam moc to prasí jedna složka díla, opravdu to zamrzí. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak předně bych v rámci 3. série rád vytknul tvůrcům situování mučíren do hradů - já vím, je to efektní, ale trochu dost nereálné. Musíte počítat, že pro lidi nejsou žádný dveře dost zavřený a u hradů to platí nanejvýš. Za další - zatímco ve 2. sérii jsme se ještě jakžtakž o policajtech něco dozvěděli, ve trojce tvůrci na jejich postavy zcela rezignovali - o Lence Vlasákové víme prd. To těm postavám bohužel nepomohlo, naopak. Jedinej, komu se dostáváme do hlavy, je ten ústřední magor. Langoš je dobrej, Vlasáková taky, příběh oproti dvojce konzistentnější, nejlepší výkon ale dle mého podal Švehlík - jeho postava je mimořádně tragická. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námět dával nejvíce smysl, ale scénář už byl jen obehraná písnička. Do pátého dílu jsem se však díky Strachově schopnosti navodit tajemno a napínavo velmi dobře bavila. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série Zmatku opět k popukání jako předešlé dvě řady. Pořád nejsem schopen určit, co je záměrná parodie a co je jen nechtěně směšné. Škoda těch desítek herců, co se více či méně snaží v tom přeplácaném příběhu najít svoje místo. Jsem zvědav, kolik řad ještě bude trvat, než tvůrci využijí všechny místní herce a vyvraždí celé Brno. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra a zápletka až do vyzrazení mnohem lepší než by se od třetí řady dalo čekat. V šestém dílu prozradili pachatele, a bylo to brzo. Sedmý díl už vyzněl do ztracena, ti spolupachatelé tam byli jaksi navíc. Žilkovou vyhodit, Nesvačilovou svléknout. Natáčelo se v Deblíně a taky tam o Deblíně mluví, palec hore! Prostřihy na brněnské ulice good, asi tím naznačují jak čas běží (ale je jich skoro moc). JO a musím pochválit ty sestřihy připomínající minulé dění, jsou skvělé! ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uživatel sorrow velmi podrobně shrnul všechny nelogičnosti seriálu, které mi tak vadily a vzbuzovaly ve mně dojem, že jde spíše o parodii. Hodnocení jsem přidával k jednotlivým dílům, celkově je seriál filmařsky na výši, kamerou, výpravou, některými hereckými výkony, ale jak říkám, mně to často připomínalo už komedii. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od prvního dílů jsem hádala, kdo by za tím mohl být a můžu říct, že po těch všech nejrůznějších obezličkách a odbočkách,jsem se trefila, až jsem se sama sobě divila a samu sebe tím překvapila. Pak jsem očekávala jak se ta celá ta krásně zamotaná krimi série rozmotá. Klubko to bylo opravdu pořádné. Jiří Strach si umí udržet divákovu pozornost a moc hezky ho napasuje přesně tam, kam potřebuje, aby šel. To se mi líbí a když je to okořeně mystický a mýtickými praktikami, jsem spokojená a to velmi. ()

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

La3yrint se Jirkovi povedl. Je vidět, že si tvůrci dali tentokrát se scénářem podstatně více práce, než na druhé sérii. Je neuvěřitelné, že ačkoli jde v podstatě pořád o to samé a schéma je podobné předchozím sériím, divák se ani chvilku nenudí a hltá jednu epizodu za druhou. Herci jsou opět perfektní, potěší hlavně Švehlík ml., Rampepurda a Taclík, u kterého jsem si do konce nebyl jist, jestli hraje hňupa, nebo jestli je geniální :-) Výborná je rovněž hudba Ondry Brzobohatého, která správně brnká na nervy v té pravé chvíli. Co se týká samotného rozuzlení, byl jsem spokojen. By mě zajímalo, kdo tohle všechno odhadl předem. Já teda ne. Poslední díl byl sice lehce překombinovaný a Langoš ťukající v podzemí hradu na zeď pár metrů od prkny zaházených dveří mě dokonce rozesmál, ale já si to už jenom užíval. Jiříku, toč hernajs dál! A toč podobný věci! Děsně Ti to jde! ()

maverick10 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zkrátit to na 2 - 3 díly a věnovat se spíše než skládáním jednotlivých nitek příběhu složit jedno velké klubko, policejní práci, byl by z toho excelentní počin. Takhle mi z těch nitek šla hlava do kytek. Postava v podání Marka Taclíka a Jitky Čvančarové byla pro příběh zbytečná a jen dokresluje tu přebujelost příběhu. I příběhy unesených a vězněných se tu tak trochu opakuje a začíná to smrdět. Nicméně stále nadstandard české televizní produkce. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě poučeni z předchozích sérií, vytvořil autorský tým parádní mysteriózní detektivku. Postav sice bylo opět velké množství, ale protože měly v příběhu celkem smysl, dalo se v nich orientovat. Motiv pachatele byl také uspokojivý. Navíc byl neznámý až do konce, jeho odhalení bylo překvapující. V posledním dílu sice neudrželi autoři napětí, protože bylo jasné, kdo se nepotká a co se nestane. Navíc děj trochu natahovali, pro mě nesmyslně ve světle toho, co vše nám potřebovali sdělit. Nakonec ale bylo vše vysvětleno. Jiří Strach již oznámil konec Labyrintu (čtvrtá série údajně nebude, tedy pokud diváci nezaplaví vrátnici televize dopisy tak, že nebude možno projít), tak jen doufám, že jeho jiný další počin bude stejně kvalitní. ()

bourec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes to,že bych mohl dát pět hvězdic,nechám si rezervičku.Ale jinak nejlepší série.Zajedno se tady všechny ty linie sešly do smysluplnýho konce,a nic nebyla úplně slepá ulička.A rozuzlení bylo sice jasný v tom,že Svehlajs v tom má prsty,protože jak řekl můj kamarád,tenhle herec tady nebude jen běžnej venkovskej polda do počtu,ale jedna z hlavních postaviček.Ovšem ten ďábelskej plán mistra Kavana s tou jeho manipulací,no,to sem nečekal.Slušnej seriálovej příspěvek.80%. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve třetí řadě Labyrintu se jeho tvůrci bohužel ztratili v labyrintu překombinovanosti a zahleděnosti sami do sebe. Některé opakující se záběry připomínají až příliš Broen. No a scénář Labyrintu, ten kopíruje pro změnu sám sebe z prvních dvou sérií, tedy až na to, že jde do takových extrémů, že uvěřitelnost celého scénáře by snad nemohla být ani v blázinci. ()

Reklama

Reklama