Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Remeš (J. Langmajer) přijíždí spolu s novou kolegyní Ester (L. Vlasáková) k případu vraždy podnikatele v zemědělství Pánka. Ten i jeho dospělý syn zmizeli cestou do práce i s autem. Po týdnu našel farář v moravské vesničce jeho zvláštně upravenou mrtvolu na oltáři. V Remešově týmu jsou i nováčci Viktor (P. Stach) a Bára (D. Nesvačilová), kteří spolu s místním policistou Jonášem (D. Švehlík) vytipují možné pachatele. Zajímavý je pro ně jen hrobník František Koláčný (M. Pospíchal), který nemá alibi a Pánkovi staršímu v minulosti často vyhrožoval. Mladý Pánek (R. Hájek) se ocitá v tajemném podzemí, v cele připomínající středověké vězení. Brzy poté se v kobce objeví další osoba – podnikatelka a mecenáška Svobodová (L. Krbová). Ani jeden netuší, kde jsou a co s nimi bude. Zhruba ve stejnou dobu v jiné vesnici poblíž Brna spáchá za pomoci svého muže (V. Kratina) fingovanou sebevraždu paní Stolařová (V. Freimanová). Poté, co je odvezena na psychiatrii, se zde seznámí s tichým chlapcem Adamem (M. Valenta). Ten se před několika týdny objevil na kraji Brna, byl od krve, nemluvil a v nemocnici stále jen kreslí obrázky. Jestli spolu tyto případy mohou nějak souviset, policisté netuší. Všechno zatím vypadá jen jako podivuhodná shoda okolností. (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neodbytný pocit deja vu - bez překvapení. Jo, záběry z dronu, noc, využití světel, dokonalé. Ale co děj? Policisté se zaseknou na několik dní na jediné stopě - sousedovi - i když jim to neštymuje, místo přepadení ohledají až co nejpozději. Pak je zde neznámý blázen, podivná náboženská fanatička, která se nechá (s pomocí manžela) dobrovolně zavřít na psychinu, a opět je zde neznámý vrah a únosce, který má vlastní zámek k soukromým potřebám - taky bych si prosím jeden hrad půjčil, i když bych tam jen drtil překlady. Herci vypadají, jako že je to nebaví, a i když moravská vesnice je nasnímána dokonale, prostě tomu chybí šmrnc, nápad, překvapení, vše jede ve vyježděných kolejích. Navíc někteří herci neumějí mluvit, šumlují neskuitečně, a u některých hereckých výkonů by je i amatérský herec přehrál. Potěšil mne Švehlík (a naštve mne, jestli v tom všem má prsty), a vlastně i Rampepurda, i když jsem ji málem nepoznal. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První hodina série mi rychle utekla. Temný úvod, děsivá vražda, venkovské prostředí, mnoho opravdu podivných postav. Některé věci sice stojí minimálně za pozdvižené obočí, tak doufám, že se příběh nezvrtne ve frašku. Protože minimálně v situaci syna zavražděného tvůrci dle mého příliš brzy odhalili karty. ()

Šimpy

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno, Strach to hned v prním díle rozjíždí ve velkým, spousta rozehraných věcí na jedné šachovnici. Ale uvidíme, jak to skloubí dohromady. Chvilkama se mi zdá, že si z toho herci už delají trochu prdel. MOje teorie (bacha spoily): Ta záhadná postava v kápi je ženská (postava, modré oči), ale není to hlavní padouch, jen pomocník. Podle mého je to ta sestra z blázince (Srncová) a hlavní záporák bude ten primář (Brousek). Ten mladej kluk mu utekl, a když ho poldové doručili do blázince, nemůže ho jen tak uvěznit...tak se domluví se svým kamarádem (Kratina), a za pomoci fingované sebevraždy tam dostanou Kratinovu manželku, aby se s tím klukem setkala a získala na svou stranu. ;-) ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Pořád je problém, jak děsivě vážně se Labyrint bere. A jak dokáže namíchat snad všechny klišé ze severskejch detektivek do jedný koncentrovaný hodiny. Petr Stach je dobrá posila a oceňuju i Davida Švehlíka v netradiční roli. Jenomže záporáci v maskách, vězení v kobce a masakr motorovou pilou je koktejl daleko za hranou čehokoliv, co jsem ochoten hltat. Sorry. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strach to má už v mene, že tvorí hororové kriminálky. Táto séria úspešne pokračuje v tradícii predchádzajúcich a hneď na začiatku ponúkne ešte strašnejšie zamordovanie človeka. Na vyváranie atmosféry sa použije všetka energia a tak jej zostáva trochu menej na príbeh, ale aj tak je to veľmi pozerateľné. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Porad dokola to samy. Strach se snazi byt svetovej, ale nejde to. I ten nejhorsi serial od Netflixu ma o parnik lepsi produkci, o hercich ani nemluve. Vrchol zoufalstvi je pak vsudepritomna otresna hudba pana Gregora. Strach se stava jednim z nejprecenovanejsich reziseru. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Unesení lidé v klecích tentokrát sice oblečení, ale kde já to viděl? Jo Labyrint S01, takže moment překvapení je tatam, Abych z dálky sto metrů našel rozdíl mezi S01 a S03 tak musím pátrat v obsazení - teda vlastně Vlasáková v první řadě taky byla, akorát tady je přeoperovaná z psycholožky na kriminalistku, Stach je pro mne navždy Anděl, takže že něco vyšetřuje s mrtvolama mne nepřekvapuje, takže jediný svěží nováček je Denisa Nesvačilová, které sice zatím vyšetřovatelku vražd nevěřím, ale hezky se na ni kouká. Hlavní rozdíl za sto bodů zatím vidím ve stupni brutality a hororovosti, kde Strach přitlačil možná zbytečně na pilu. První díl, který se motá na jedné vesnici kolem jednoho podezřelého byl slabý, ale seriál Labyrint považuju za špičku tv produkce ve srovnání s běžnou produkcí a ikdyž už mne nečeká asi nic originálnějšího a překvapivějšího než S01 tak se těším na další díl. ()

mh.mail

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prozatím nebudu hodnotit, u seriálů s navazujícím dějem to má stejně smysl až po posledním dílu. Komentář ale napíšu. Podle očekávání se vynořili hejteři. Jednak českých kriminálek a české tvorby vůbec, jednak režiséra Stracha a jednak Ondřeje Brzobohatého. Nechápu tu adoraci severských detektivek a hanění českých. Viděl jsem například islandský "V pasti", který tu má 84%, a jediný výraznější rozdíl jsem viděl v reáliích, holt islandská příroda je přece jenom atmosferičtější. Příběh sám byl jinak rozvleklý a výsledné rozřešení bylo spíš zklamáním. Podobně nedávný australský "Případ Kettering". Co bych prvnímu dílu třetí řady Labyrintu vytknul, je opakování určitých motivů z předchozích řad, především věznění obětí v opuštěném hradu v klecích, to je opravdu až příliš podobné sérii první. Jinak příběh se teprve rozvíjí, nitky zápletek mají zatím nutně rozbíhavou tendenci, být tomu jinak, bylo by to špatně. Uvidíme, zda se autoři vyvarují některých chyb z druhé řady - např. zbytečně moc postav a minipříběhů, které měly pouze okrajovou funkci a sloužily spíš jako výplňová vata, aby se naplnila stopáž sedmi dílů. Zatím nejsem nespokojen a jsem zvědav, jak se to bude dále vyvíjet. ()

quixote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně: nevím. Začalo to zajímavě, ale zdá se mi, že autoři vykrádají sami sebe a jedou v příliš vyježděných kolejích. Také už se mi začínají plést herci a postavy z jednotlivých sérií a z dalších Strachových filmů. ()

regentor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přeplácané, nevěrohodné a klišoidní. Těžko říct, jaké jsou touhy a očekávání českého diváctva. To, co nám servíruje Jiří Strach (už poněkolikáté) je silně mimo realitu.Zbohatlík vlastnící svůj temný hrad, no budiž ale už jsme to viděli dříve, třeba v minulé sérii..Neschopní policajti kteří se evidentně honí za špatnou kostí, tohle už známe rovněž.Ovšem snaha šokovat diváka nebere mezí a tak tady máme mord jak z Texaského masakru.V našich končinách silně přitažené za vlasy .Samozřejmě se objeví několik bizarních postaviček ,snad jako oživení fádnosti seriálového přednesu pana režiséra.Maskovaný zabiják číhá evidentně na další oběti, uvidíme s čím přijde dál , třeba nějaké veřejné rozčtvrcení mezi autobusem a tramvají v Brně.Jsme na startu a tak se necháme překvapit s čím tvůrcí dorazí v dalších dílech, žádnou zvýšenou mrazivost a hlavně kvalitu nečekám ,spíš sledování různých dějových liníí které to celé naředí v selanku aby se z závěru střetly a zcvrkly v banální finále. ()

Neklan006 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události, která se stala na hradě Kulíkově. Na můj vkus příliš děsivé, ještě teď se bojím jít vyčůrat. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

krásně jsem si užila Stracha i strach....pomalejší rozjezd, ale pokud Pánka rozřízl vejpůl a Svobodovou (krbovou) hodil z věžel..no to bude něco...a pak jen spousta otázek,které mi budou v průběhu dalších dílů zodpovězeny....překvapila Srncová , dlouho jsem ji v ničem neviděla.... ()

Reklama

Reklama