Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyšetřování rodiny Stolařových vyústí ve velmi překvapivý výsledek. Jejich spojení s nalezeným Adamem (M. Valenta) je rozhodně užší než si doposud všichni mysleli. Stejně tak překvapující je i fakt, jakým způsobem přišla Heřmánková (V. Žilková) o Adama těsně po jeho narození. Detektiv Marek (P. Řezníček) se dlouho neozývá a všem je jasné, že přišel na horkou stopu. Tu se rozhodne rozklíčovat sám velitel kriminálky (M. Donutil). Netuší, že se dostává na stopu vedoucí přímo k maskovanému muži a za svoji neopatrnost musí zaplatit. Jestli se stane obětí i samotný mozek vyšetřovacího týmu v tuto chvíli neví ani sám pachatel… (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

pirduch 

všechny recenze uživatele

Tak něco mi říká, že v těch prvních vraždách měla prsty i kastelánka,ale jak to dopadne, to si netroufám říct, Švehlík mi do pozice celkoveho magora numero uno moc neštymuje...se to asi ještě zamotá. Donutil myslím nepřežije, u Taclíka či čarodějky si nejsem jist...tak vydržet do pondělí a uvidíme.... ()

mh.mail

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR, SAMÉ SPOILERY!!! Hodně lidí sem píše, že byly karty odhaleny komplet. To je, myslím, předčasné tvrzení a pokud skutečně ano a v posledním dílu půjde jenom o "dohrávku", pak to tvůrci opravdu prokaučovali. Ale osobně jsem přesvědčen, že nějaké eso mají ještě v rukávu. Otázky k dořešení: 1. Kdo je Švehlíkovým komplicem? Má to být mladší žena. Nabízí se jeho manželka, ale... 2. Komplicka si objednala krádež specifických léků, které normální člověk nezná, takže to ukazuje na někoho se znalostmi z oboru (lékař, lékárník, chemik), což kastelánka nejspíš nebude (ale může být). 3. Neumím si vybavit, jestli bylo ukázáno, jak Adam (Tomáš) skutečně kreslí obrázky těch vražd, nebo se u něj jenom našly? Já si vybavuji jenom, že kreslil dům a stromy. Takže ty kresby mohly být podvržené. Spolu s bodem 2 by to mohlo ukazovat, že Švehlík má komplice v léčebně (doktorka? sestra?). 4. Proč byla unesena mafiánova dcera, když si nikdo z rodiny nevybavuje, že by někdy zázrakem přežila? 5. Koho viděl Švehlík v noci u kostela a kdo mu volal na mobil zvuky podzemí? 6. A co to vůbec v tom podzemí je a proč si to Švehlík nahrává (nebo co to tam dělá)? 7. Je Vladyka opravdu prvním Švehlíkovým uneseným, nebo se Švehlík jeho případem pouze inspiroval? 8. Ještě nejsou objasněny okolnosti Adamova (Tomášova) útěku od Stolařových, kdo a proč zavraždil jeho "sestru", s kým čekala dítě a proč měl Adam (Tomáš) na oblečení její krev. A proč při rekonstrukci na místě nálezu "sestry" napadnul zrovna Stacha? Sice mám nějakou teorii, ale možností je zatím více a k žádné se nelze s určitostí přiklonit. Jinak nás samozřejmě čeká na hradě boj o život, úloha Taclíkova detektiva byla již dle mého mínění naplněna a žádnou další klíčovou roli nesehraje. Takže zdá se, že otevřených věcí je poměrně dost, pokud je budou autoři opravdu chtít všechny uspokojivě vysvětlit. Uvidíme v posledním dílu. ()

Reklama

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda celkem fiasko, předchozí jsem hodnotil čtyřmi hvězdami, nyní dávám jen dvě. Tak za prvé, nejzkušenější policista Donutil se chová jako naprostý hňup – nejprve se nechá omráčit a unést pachatelem, ačkoli všechny trumfy v rukou drží on (disponuje pistolí i momentem překvapení), navíc proč ho chce chytit hned, co když pak nebude pachatel vypovídat, nebo ho bude muset zastřelit, nechá ty lidi v klecích zemřít hladem, když neví, kde jsou? Stačilo muže s maskou sledovat, pak zavolat zásahovku, no ale to by už asi nebylo co do posledního dílu... Pak se hloupě pokusí pachatele zapálit – co kdyby opravdu uhořel, jak se pak dostane s mladým Pánkem ven z vězení, opravdu je tak hloupý, že si podepíše sám ortel smrti??? Navíc ten jeho suverénní projev ve vězení je absolutně mimo, pokud by pachatel po dokonání činu nechtěl být odhalen, stejně by ho musel zabít. Za druhé, odhalení maskovaného muže, proč byl tak překvapený, když se podíval na mladého Pánka, přece mu muselo být jasné, že když sundá masku, že ho oba poznají. Aktuálně nedává smysl třetí či čtvrtý díl, kdy Švehlík maskovaného muže naháněl (jsem zvědavý na vysvětlení v poslední epizodě), kdyby to byl jeho kolega, toho by asi nehonil a že by se v jedné vesnici potkali dva sérioví vrazi, kteří používají stejný převlek, to snad ne, nebo to byla jako halucinace? Za třetí, to pátrání, skutečně mají volavku a nikdo ji nehlídá? Pokud vrah sledoval volavku v dodávce, skutečně nikde nejsou kamerové záznamy, aby bylo možné dohledat auto, které sledovalo taxi s volavkou? Nebo se v tomto seriálu jezdí jen po okresních bez kamer? To prohledání hradů jsem zmínil už minule, to bylo také moc dobré. Za čtvrté, když vrah nemá ani 10 000 Kč na zaplacení seance, kde bere peníze na vše okolo, tedy na zaplacení lupičů, aby mu ukradli opiáty, mrtvoly snad převáží svým vlastním vozem a nikdy ho nikde nikdo nevidí. A konečně za páté, když už nyní vědí Adamovu trasu z lesa do hospody, kde ho našli, proč nevytýčí trasu a neprohledají pořádně alespoň ty hrady v blízkosti tohoto úseku… ()

HonzaBez

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení si nechám až na samotná závěr tohoto seriálu, nicméně komentář si dovolím napsat už dnes. Šestý díl byl totiž (z mého pohledu docela předčasně) zlomový. Pět dílů se Strachovi dařilo vyvolávat v divákovi dost dobrou mysteriózní atmosféru, ale stačilo málo, a (patrně) všechny karty jsou odhaleny. Co zůstává na poslední díl? Patrně hlavně závěrečná honička na hradě s možná (ale možná taky úplně ne) dobrým koncem. Vsázet se tak asi můžeme jen o to, zda to velitel kriminálky (Donutil) přežije či nikoliv. Což mi přijde docela málo. Ale třeba se ještě nějakého překvapení dočkáme. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dám tři, protože konečně měla ta selanka, co se tváří vážně jak prdel, a vypadá spíše jako parodie, sem tam nějaké náznaky napětí. Mrzí mě, že fakt jedním z magorů byl Švehlík, jak se zdá, protože jsem si ho vytipoval i s manželkou docela brzy ze začátku seriálu, ale třeba to bude celé jinak, aby bylo nějaké fajne twistovací finále. Jinak by mě zajímalo, co to je za policajty, když se oba dva (!) nechají odlovit zezadu (!). Nebo by mě zajímalo, proč hned policajti nevyslechli všechny, kteří Stolařovy znali, a tahají to z nich samotných jak z chlupaté deky? Pak ta věc s hradem - z logiky věci jsem čekal, že policajti nejenom budou pátrat po hradech BLÍZKO všech provedených činů, ale že také HNED NAPOPRVÉ vyzpovídají kastelány a HNED NAPOPRVÉ prozkoumají možnost tajných chodeb. Jestli to neudělali, tak fakt nevím, kdo nám pomáhá a kdo nás chrání. A pak takové drobnosti jako proč si hned policisté myslí, že Stolařovi vědí všechno o vraždách, když je zde jen vágní spojitost přes obrázky jejich uprchlého syna? A Stolařová fakt nepozná obrázky Adama, když viděla sama v léčebně, jak je maluje? Ale no tak!!! Jinak nejlepší parodická hláška dne (se zachmuřeným pohledem): „Musíme na to nasadit všechno!“ Btw, docela by mne zajímalo, zda budou vysvětleny hlasy z podzemí, nahrávky a proč zrovna Švehlíkovi někdo hlasy z podzemí pouštěl do telefonu. A jestli u toho kostela viděl sebe, manželku, nebo kýho výra? ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Když zatknou Stolařovou a ukážou jí Adamovy obrázky vražd, velmi ji to překvapí a tvrdí, že je nikdy neviděla. Přitom v psychiatrické léčebně byla u toho, když je Adam kreslil v zahradě. (honajz)

Reklama

Reklama