Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Ouwen k tomuto seriálu (1)

Labyrint (2015) 

Výborné! V našich končinách konečně vznikl projekt, za který by se nemusel nikdo stydět. S Ulicí, Ordinací běžte naprosto do háje, na něco takového jsem čekal. Rozhodně to nedosahuje kvalit zahraničí, zejména co se týče scénáře, jinak se ovšem jedná o poctivou, řemeslnou práci, u které se mozek používal. Dialogy sice úsměvné a místy mi připadali neskutečně trapně, hlavně nedotažené rozhovory mezi těmi, kterým máme fandit - ovšem několik solidních hlášek se najde a časem začne i fungovat psychologie postav. Nejlepší byl jednoznačně Langmajer a Majer, úžasná chemie a oba působí přirozeně. Potěšila slovenská posila, ačkoliv její vztah s Langmajerem působí krapet naivně :-) a Vojta Kotek nehraje jako kretén, jeho postava nemá tolik prostoru, ale projde vývojem a dá se mu fandit. Potěší i zbytek policejní party, jejich nadřízený a inteligentní vrah. Jen finále mi přišlo dost překombinované... na druhou stranu tolik mrtvých, kladných postav jsem nečekal a padlo i pár slz :-)). Akce je přizpůsobená žánrů, takže pár kraťoučkých potyček, nějaká střelba... asi největší akcí zůstává střelba sniperkou v noci. Vizuál a režie naprosto v pohodě, sebejistá. Prý se chystá druhá série, za což jsem celkem rád, nějaký potenciál by se pro ní našel. Po Kobře a Úžovce další Česká, televizní paráda, na kterou budu vzpomínat pozitivně. A to jsem měl STRACH, že se toho nechytnu. 8/10 ()

Reklama

Reklama