Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ForGump k tomuto seriálu (2)

Epizoda 4 (2017) (S02E04) 

To natahování na sedm dílů se nemile podepisuje na záživnosti, jednak scénář a dialogy nejsou ničím, coby mělo potenciál vyplnit tento rozsah (také pan Hudský není Štěpán Hulík), ta rozvětvenost děje a velká hromada postav není dobře a po dnešním díle nabývám dojmu, že se tady někdo nechal inspirovat Mamonem, ale třeba je to jen bezdůvodné podezření. Také typologicky se někteří, především hlavní, představitelé nedají brát vážně, např. Vilhelmová nebo Donutil, který hraje šéfa "Nehnubrvou" nepřesvědčivě, že to vyznívá až parodicky. 40% ()

Epizoda 5 (2017) (S02E05) 

Jako vtipné to je... Hlavně Jiří Dvořák z něj jde respekt na sto honů. A naprosto nesmyslnou linkou prostitutka - ženáč se definitivně potvrdilo scénáristické vaření z vody. ()

Reklama

Reklama