Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele doubravkaa k tomuto seriálu (3)

Série 3 (2018) (S03) 

Seriál, který mě každé pondělí přikoval k obrazovce a vtáhl do své zvlášní tajuplné atmosféry. Občas mě mírně naštvala nějaká ta drobná nelogičnost, ale jako celek to byla skvělá jízda. Taky se dobře dívalo na všechny herce..Takovej Matyáš Valenta vypadal neskutečně autenticky (úplně jsem zapomněla, že je to Franta z Ulice...) A záběry Brna a okolí naprosto super..zajímavá kamera, která tomu dodávala šmrnc. ()

Epizoda 4 (2018) (S03E04) 

Mě to moc baví. Sleduju každý díl bez dechu, s napětím čekám na další část, vymýšlím teorie kdo, co, jak, proč.... Zamotanost a komplikovanost mi nevadí (jsem vycvičená ze sledování Westworldu), věřím panu Strachovi, že všechny nitky se nakonec sejdou ve smysluplné pointě. Osobně nejvíc podezřívám manžela Ljuby Krbové a možná i ženu Švehlíka :-) Jak jsou v tom ti dva namočení, to si jen všelijak domýšlím...ale čekám, že mě autoři stejně vyvedou z omylu :-) Jinak si myslím, že Kratina unesl Adama (Tomáše), protože to byl jejich vnuk....(že měli syna, kterej se ufetoval a předtím počal dítě s Žilkovou). Takže tak. Už se těším, jak to bude doopravdy. ()

Epizoda 7 (2018) (S03E07) 

Já jsem celou sérii sledovala bez dechu, těšila se a věřila, že všechno náležitě vygraduje a podrobně se vysvětlí, protože otázek visela ve vzduchu pořád spousta. Nemůžu říct, že bych byla závěrem vyloženě zklamaná, dokonce jsem předpokládala, že hlavním mozkem zločinů je Mertl a má nějakýho komplice na psychiatrii a přišlo mi to jako dobrej nápad. Ale co mi vadí je, že na samotný důkladný objasnění bylo hrozně málo času a prostoru. Dokonce jsem si přála, aby Mertla stihli vyprostit ze zvonu a on nám mohl všechno podrobně vyložit...jak se mu vlastně tak obrovská manipulace podařila...Jeho milenka lékařka byla tak nějak nevýrazná a jako zlatej hřeb posledního dílu mi nestačila...Co mi taky bylo divný, že na hrad ve finále vyrazili jen 2 policisté, že se tam jen tak procházeli jakoby nic, i když už bylo jistý, že se tam pohybuje sériovej vrah. Navíc ve vzduchu zůstalo pár otázek...v jednom z prvních dílů byl policista Jonáš v hospodě a hned na to byl střih na hrad, kde seděl v plášti...možná to mělo jen být jinak sestříháno, takto to bylo matoucí a působilo to, že má komplice (Mertl sám tam jistě neseděl..) Taky chyba s občankou Rosti (Petra) Jarolíma leckomu zamotala hlavu. Celkově mě ale Labyrint opět moc bavil, měl skvělou atmosféru a užila jsem si to. Jen od toho posledního dílu jsem čekala maličko víc.. ()

Reklama

Reklama