Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Tom_Lachtan k tomuto seriálu (3)

Labyrint (2015) 

Obrovsky promarněná příležitost, Jirka Strach má řemeslo v malíku, hudba, scénář, herci... Většina řemesla je tu odvedena na výbornou, jen ten podělanej scénář, kterej dokáže i kvalitní náznaky atmosféry totálně vymknout z kloubů a pro jistotu i zlomit pár článků palců. Přitom základ děje je relativně ok, tajemno je tu hmatatelné, ale je tu hrozně moc zbytečných linií (vztah hl. postavy k dceři, vztah hlavní postavy k sexy slovenské vyšetřovatelce) a HLAVNĚ vyškrtat veškeré linie které nejsou pří,o společné s vyšetřováním, jsou neskutečné s***ky, bez napětí, plné nesmyslů a nudy, aneb čtyři díly sledování jak mladému páru někdo poštou posílá drahé mince, nebo jak farář chodí po kostele a má halušky. Ano, vážně, proč, sakrapes?! Kéž by se místo toho dal větší prostor pro parťáky Majera a Langmajera (malej majer, dlouhej majer, hehe) a dovedl bych si představit, jak jsou psychicky v háji z množících se mordů páchaných chorým tlamou. Obrovská škoda, vážně, závěr (byť překombinovaný a nepříliš zdařile) totiž ukazuje, že když se děj oholí na dřeň a jede se na plno, tak mohl být výsledek výborný, takhle je jen a pouze průměrný a to musím mhouřit bulvy. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Zklamání, první série je docela fajn, ale tahle je hrozně na h**no, proč? Je tu asi půl miliardy zbytečných postav a nudných dějových linií - příklad? - v jednom díle je dějová linka s chlapíkem, kterému jeho milenka šlohne peněženku, protože se chce seznámit s jeho manželkou a jeho dokonalou rodinkou. A proč to tam je? Jenom proto, aby mohli nabourat v autě jednu z postav... A takových věcí je tu neskutečně mnoho a díky tomu to jednak není hlavní postava (že prý vyšetřovatelé, co mají na starost vraždy? Ani náhodou, větší screen time má vedlejší postava lobisty), druhak je díky tomu rozuzlení ve finální episodě nudné a nečekané asi tak, jako že katolickým papežem se stane hetero děd a nikoliv lesbická černoška, co poslouchá punk-metal a v pěstuje akvarijní rybičky. Sice poslední díl snese přísnější měřítka, ale to nic nemění na tom, že scénář zcela selhal a servíruje tupé, jednopolohové postavy a šest sedmin děje je prostě na dvě věci a nejspíš to nikoho moc nebavilo, včetně Jirky Stracha, kterej je jinak jistotou nezměrnou. Howgh. ()

Série 3 (2018) (S03) 

Prosím, dejte někdo Jiřímu Strachovi opravdu dobrý scénář, ne jen pátou (!) variantu na totéž.. Ono opravdu, dvě minisérie s Trojanem a Dvořákem a tři série Labyrintu pořád všechny hrají na stejnou tajemnou notu plnou kápí, tajemných masek, mystična a absence jakéhokoliv chapadla. Nechápejte mě špatně, tahle třetí série je dobrá, bavila mě mnohem víc, než druhá, k hereckým výkonům a režii nemám co vytknout a řemeslo je tu odvedené výborně, hudba i kamera je moc dobrá (a zrovna kamera u Stracha dost často působí až příliš televizně a levně, takže pochvala), jenže k čemu to je, když se scénář musí uchylovat k trapným výmluvám, aneb - diváku, to co jsi viděl, to jsi neviděl, byla to halucinace! Hůůůů !! - to opravdu není moc dobrá scenáristická práce, stejně jako dva noví detektivové, kteří měli v příběhu jen dva úkoly - záběry na upnutý zadek a béčkové balící scény, toť vše. Kupení vedlejších postav tu je sice také, ale tentokrát v rámci smysluplných mantinelů. Zatím jsem moc pochval nenapsal, ale v konečném důsledku mě to opravdu bavilo, fakt jo, jenže když je něco dobré, ale tam moc to prasí jedna složka díla, opravdu to zamrzí. ()

Reklama

Reklama