Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele HonzaBez k tomuto seriálu (3)

Epizoda 7 (2017) (S02E07) 

Říká se konec dobrý všechno dobré... Rozuzlení mysteriózní zápletky považuji za fakt velmi nápadité. Konečně někoho napadlo využít námět z českou středověké historii. A rozhodně ta legenda není postavena na zcela nepravdivých informacích. Ty ostatky posledního z Přemyslovců se totiž skutečně nedochovaly. A napínavý ten díl rozhodně byl. I když některé kroky majora Remeše postrádaly trošku logiku a byly přeci jen dost riskantní A taky škoda, že se vůbec neozřejmila ta zápletka kolem lobbisty. Proč po něm Sucharda vlastně šel? Ale celkově se mi tento díl fakt hodně líbil a rozhodně vylepšil můj celkový dojem z celého seriálu. ()

Série 3 (2018) (S03) 

Když jsem psal komentář k 6. dílu, dost jsem pochyboval, že budu moct dát téhle sérii Labyrintu víc než 3 hvězdičky. Tak moc mě tento díl nazdvihl tím, jak totálně znehodnotil veškerou tu mysterióznost, kterou Strach v předchozích 5 dílech tak skvěle vybodoval. Po seznámení s finální zápletkou však musím říct, že jsem v zásadě spokojený. Neříkám, že zde jisté nelogičnosti nebyly a že vyústění nemohlo být přeci jen trošku mysterióznější. I když třeba sám nápad se zabitím iniciátora všeho vraždění pomocí zvonu byl dosti mrazivý. Jinak si ale říkám, že tím, že nás Strach po celou dobu tak mistrně "vodil za nos", vlastně jen znovu dokázal, v čem je jeho síla. Že se mu podařilo nás "chytit" do labyrintu plného prazvláštních představ o tom, kdo vlastně je ten tajemný fantom z podzemí vraždící podle osudu jednotlivých apoštolů, proč k těm vraždám dochází a jakou roli zde hraje němý Adam/Tomáš. Že to vyústění bylo nakonec docela banální, tak úplně neberu jako prohru autorů. Vždyť život někdy banální i je... ()

Epizoda 6 (2018) (S03E06) 

Hodnocení si nechám až na samotná závěr tohoto seriálu, nicméně komentář si dovolím napsat už dnes. Šestý díl byl totiž (z mého pohledu docela předčasně) zlomový. Pět dílů se Strachovi dařilo vyvolávat v divákovi dost dobrou mysteriózní atmosféru, ale stačilo málo, a (patrně) všechny karty jsou odhaleny. Co zůstává na poslední díl? Patrně hlavně závěrečná honička na hradě s možná (ale možná taky úplně ne) dobrým koncem. Vsázet se tak asi můžeme jen o to, zda to velitel kriminálky (Donutil) přežije či nikoliv. Což mi přijde docela málo. Ale třeba se ještě nějakého překvapení dočkáme. ()

Reklama

Reklama