Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Mistr119 k tomuto seriálu (16)

Série 1 (2015) (S01) 

1. série českého detektivního seriálu s prvky misteriózna. :) Některé díly jsou průměrné detektivní, některé končí překvapivě a některé mají v sobě zabudovanou symboliku, tolik typickou pro Strachovu režii ()

Epizoda 1 (2015) (S01E01) 

Výborná hudba, která dělá nádech mysterična, to trochu zavání (u Stracha jak jinak) i v ději, není to jen čistá kriminálka a v neposlední řadě je slibný ten konec dílu! :) ()

Epizoda 2 (2015) (S01E02) 

Tenhle díl už byl víc kriminálka, ale pořád lepší! :) Rozdíl mezi postupy policie a pátrání otce zmizelé na vlastní pěst a k tomu vlastní postupy... :) No jsem zvědav na pokračování. ()

Epizoda 3 (2015) (S01E03) 

Třetí díl už pomalu něco začíná rozklíčovávat, ale prvoplánově je tady upnutá pozornost na vzkvétající vztah Langmajera a detektivní řešení je taky racionální, ale tradiční. Jediné, co zůstává mystériem zatím je ten dětský hlas z pod kostela... ()

Epizoda 4 (2015) (S01E04) 

Tak se nám to ke konci opět trošku zamotává, i když pomalu rozklíčovává.. :) 4. * především za to pokrytectví v klášteře, ale taky trošku za analýzu a práci policistů. :) ()

Epizoda 5 (2015) (S01E05) 

4.* v tomto díle především za scénu setkání se semiologem Táborským a jeho povedenému holandskému vtipu.. :D Jinak stále netušíme vraha, ale indicie se už pomalu hromadí. :) ()

Epizoda 6 (2015) (S01E06) 

Celou dobu poměrně nudný detektivní díl, už víme, kdo je vrahem, ale ten konec dílu je šokující!!! ()

Epizoda 7 (2015) (S01E07) 

Zajímavé... :\ Tak se konečně dovídáme to mystérium, podle kterého vrah zabíjel a jakou cestu mu to mělo zaručovat. Kdo by si byl býval řekl, že ta hodná babička v prvním díle bude nakonec taková... :) Hodně pěkné zvraty, odkaz na Löwiho a tehdejší zvrácené myšlenky a potěšil také režisér přítomný v posledních záběrech. :) ()

Série 2 (2017) (S02) 

Průměrné hodnocení mi vychází na 3* a ono by to tak i zůstalo nebýt posledního dílu, který z toho obyčejného krimi seriálu opět dělá Stracha. :) Některé díly samostatně působí kýčovitě (vztahy na pracovišti...), ale s posledním dílem přichází řádné vysvětlení, které tomu dává kontext. :) ()

Epizoda 1 (2017) (S02E01) 

Pěkná epická hudba O. Brzobohatého, ale jinak bych v tomhle díle až na podivné vykrádání hrobek nepoznal režii Stracha a díl se jeví jako takřka průměrná detektivka. A pak bych ještě vytkl strašně moc rozehraných postav a míst, až se v tom na první díl člověk začíná mírně ztrácet.. ()

Epizoda 2 (2017) (S02E02) 

Díl hodně vtahuje do děje a nutí sžívat se s některými postavami, hodně napínavé a jsem zvědav na souvislosti, ale vytrácí se z toho typický Strach... ()

Epizoda 3 (2017) (S02E03) 

Býval by to normální průměrný díl detektivky, kde si dávají věci dohromady nebýt té úplně zbytečné scény po vystoupení z taxíku..! 😖 ()

Epizoda 4 (2017) (S02E04) 

No konečně tady máme trošičku Strachův rukopis, nádech mysteriózna a pomalé spojování puzzlí!! :) Trošičku to kazí nádech nevyřešené nevěry z předchozího dílu, ale to si myslím, že se bude řešit ještě dál a bude to na úkor kvality dílů dalších. :/ Jinak, jak se objevil Táborský, tušil jsem, že bude bod navíc. :) ()

Epizoda 5 (2017) (S02E05) 

Hodně kontroverzní díl. Puzzle se sice skládají a zapadají do sebe, ale některé věci působí trapně až vtipně v čele s mezipolicejním vztahem... ()

Epizoda 6 (2017) (S02E06) 

Zdá se, že pachateli o peníze významných rodů zas tak úplně nejde... :) Jinak slušná dávka děje, nic moc neurazilo (jen pobavila replika, že policajt dělá svou nevěru pro rodinu... :D), ale taky není důvod dávat vyšší hodnocení. :) Paralela s historií a symbolika zde moc nebyla, historička objevila nám už známá fakta a jen to vypadá, že ten řád nebude zas až tak úplně bez poskvrny... :) Nějakou symboliku bude mít určitě to, že jim pachatel zrovna stíná hlavy... :) ()

Epizoda 7 (2017) (S02E07) 

Tak poslední díl pecka!! :-O Hotové Game of czech Throne!! :)) S veškerými zvraty, překvapením a rozuzlením dějů a akcí!! :)) Díl super, jen za celou sérii škoda, že celá série se táhla jako normální krimi a všechno si nechávali až na konec..! :/ ()

Reklama

Reklama