Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Esgalnor k tomuto seriálu (6)

Série 2 (2017) (S02) 

Neskutečně průměrná série, která začíná skutečně špatnou epizodou a graduje do toho nejlepšího, přesto jde až na poslední díl o průměr, v nejlepším lehký nadprůměr. V prvních třech epizodách vás bude strašit šílená kamera, potom se to trochu zklidní, ale až do šestýho dílu se nic nevyřeší a přicházejí nové a nové ukázky. Finále je povedené, ale uspěchané. Druhá série není vyloženě odpad, ale jsem z ní zklamaný. ()

Epizoda 1 (2017) (S02E01) 

Na začátku šílená hudba a šílená kamera - kamera se v půlce nějak srovnala a byla normální, bez rádoby efektních přibližovaček a klepání (ačkoliv ty trapně rozmazané záběry na mrtvolky jsou už ohrané), hudba ke konci už tak nevynikala, ačkoliv špatná zůstávala - špatný výběr písní, neseděla do scén... Ne, Brzobohatýmu tady ta hudba nejde. Naštěstí to zachráňuje kvalitní scénář a Strachova jistá režie. Zpátky na kolena to sráží špatně zvládnutý product placement. Herci skvělí (potěšila mě obvykle mně nesympatická Vilhelmová, tady byla fajn). Do průměru to sráží zase nesourodost a roztahanost jednotlivých linek, jejich vzájemná nesouvislost a roztěkanost. První série byla pro mě bomba od prvního dílu, tohle... mě zatím moc nepřesvědčilo. Potenciál tam je, ale jako náhrada za Svět pod hlavou to je zatím nedostatečné. ()

Epizoda 2 (2017) (S02E02) 

Mnohem lepší, než extra průměrný první díl. Stále si ale stojím za tím, že spíš by z toho byly tři skvělé jednotlivé seriály - takhle to je až moc matoucí a jen doufám, že to finální spojení bude logické... Snad půjde kvalita vzestupně. Silné tři hvězdy, čtvrtou si ještě schovám. ()

Epizoda 5 (2017) (S02E05) 

Chybí poslední dva díly a nic se neřeší. Tajemná linka s prsteny je někde vzadu, i když je to to nejzajímavější na celé sérii. A ta dramatická autonehoda byla fakt směšná. Uh, ať už tohle máme za sebou. ()

Epizoda 7 (2017) (S02E07) 

Všechno se uzavřelo, docela spokojenost (až na wtf mizející kostru). Mě si to získalo, bylo to napínavé a asi poprvé mě to nějak výrazně zaujalo. Jo, dobrá epizoda, skoro jako něco z první série. Bohužel jde o finále série druhé, průměrnosti, která se snad ani o víc nesnaží - Strach to musel točit z donucení... S epizodou panuje spokojenost po všech stránkách, série mi ale seriál poněkud zprotivila. ()

Epizoda 7 (2018) (S03E07) 

Nehodnotím, ze série jsem viděl jen tenhle díl (po minulé sérii jsem rezignoval) a strašně jsem se bavil. Především celá část s člověkem přivázaným ke zvonu byla brilantní komedií! Vrah ho tam musel nějak vyzvednout a zároveň i nějak přivázat, načež zachránci začnou s odřezáváním u nohou, jen aby pak jako správní elitní policisté zaječeli "Padáme!" a nebohého padoucha tam nechali mlátit do stěn zvonu. Smál jsem se pořádně, tak snad to byl účel. :))) ()

Reklama

Reklama