Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty.
Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků.
Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (359)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Potřetí to bylo pět až šest dílů velmi napínavé a potřetí to v závěru vyšumělo. Ale tentokrát byl ten závěr celkem důstojný pád , který se podařilo ustát. Celkově hodnotím Labyrint kladně, protože to hlavní, tj. tajemná atmosféra a napětí, se Strachovi daří budovat natolik dobře, že jsem ochoten přimhouřit oko nad těmi zbabranými závěry. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Jsem poněkud na rozpacích. Téma rituálních a seriových vražd mě rozhodně baví a těším se na vývoj údálostí příštích dílů, ale to čétéčko z toho smrdí, jak z Langoše ethanol. Ačkoli konkrétně u něj to na škodu herectví asi není, ten hraje pořád stejně. A přijde mi tedy, že i ve všem pořád stejně. Takže slušný standard, nicméně už nepřekvapí a nenadchne. Z obsazení stojí za zmínku ještě Donutil, kterému kupodivu nekomediální poloha sedí výborně. Pak tu máme pro mě zcela nepochopitelný fail, aneb trapný zlozvyk tvůrců filmových a zejména seriálových kriminálek, obsazovat do role vyšetřovatelek na oddělení vražd drsně se tvářící dvacítky s vizáží semifinalistek miss aerobic, které vědí všechno o životě, mají za sebou nějaké drsné trauma (o kterém samozřejmě nerady mluví, aby to působilo ještě záhadněji), s kolegama komunikují komisně věcně, případně k nim trousí cynické a pohrdlivé poznámky a i přes celodenní těžkou práci v terénu a nedostatek spánku zvládnou dokonalý makeup, že se i blogerka roku v kategorii beauty může jít vysrat. Asi jim došly prachy na odbornýho poradce, nebo možná ta hudba ve stylu solfeggio léčivých frekvencí stála opravdu balík, jinak si nedokážu vysvětlit tento nešvar. Jo počkat, ještě se nabízí, že je to divácky zajímavější! Já upřednostňuju více reality, méně podbízivosti na první signální. Se scénářem je to opět jako na houpačce. Místy jsem se až zasmála, jak pěkně ze života ty dialogy působí (např. rozhovor s hajzlem fakanem, co si fotil místo činu) a místy to zas vypadalo, že scenárista dostal befelem napsat tam i "něco pro ženský", čili narvat do scénáře za každou cenu nějaký ty vztahový slinty, aby sme to trochu natáhli. Sečteno podtrženo, je to zatím na český poměry lepší průměr, ale osobně doufám, že po jakžtakž vnadném rozjezdu to nespadne do kategorii "zasenudnáteleviznísračkasatmosferickouhudbou" ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Seriálovou divačkou už jsem nějaký ten pátek a nepamatuji si okamžik, ve kterém bych šokem a zděšením přestala dýchat (dobře, tak možná u jedné epizody "Dextera"). Pan Strach mě svým dílem dokázal vyděsit, překvapit, uchvátit. Byla jsem nadšená z hudby i z výběru herců (budu znít jako zamilovaná puberťačka, ale Langmajer má rok od roku větší charisma a podmanivější pohled). Útěk jedné oběti z vrahova sídla nebo infarktový závěr předposledního dílu, to všechno mi zůstane v paměti ještě dlouho. Pátou hvězdičku jsem si rozmyslela kvůli poněkud směšnému rozuzlení, ale druhou sérii budu nedočkavě vyhlížet. Update po druhé řadě: Slabší než první, to bezesporu, z hlediska hereckých výkonů ale pořád špička. Update ke třetí sérii: Policejní tým v čele s Remešem je odsunut na hodně vedlejší kolej, vraždy podle náboženského klíče ale dokážou zaujmout. Z hlediska hereckých výkonů a technického zpracování nemají Strachovy thrillery v českém TV prostředí konkurenci. ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Pokud "serouš" vyústí v nějaké zajímavé, překvapivé a strhující, byť uvěřitelné finále, které btw od Jirky Stracha po Silver A očekávám, zvýším rating o celou jednu hvězdu, ani ji nebudu půlit. Tato s citem a kredibilitou, přirozeně hrajícími skvělými herci a přitažlivou tématikou natočená série se vymyká z šedi plochých seriálů, které naopak vynikají pouze svojí debilitou. A přinutit mne zabrousit do ivysílání a čučet na všech pět dílů po sobě, přitom zjistit, že díky osobě režiséra mi začíná bejt sympatická taková sorta lidí, jakou jsou "benga"...to je kumšt, který zaslouží ocenění. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Výborné! V našich končinách konečně vznikl projekt, za který by se nemusel nikdo stydět. S Ulicí, Ordinací běžte naprosto do háje, na něco takového jsem čekal. Rozhodně to nedosahuje kvalit zahraničí, zejména co se týče scénáře, jinak se ovšem jedná o poctivou, řemeslnou práci, u které se mozek používal. Dialogy sice úsměvné a místy mi připadali neskutečně trapně, hlavně nedotažené rozhovory mezi těmi, kterým máme fandit - ovšem několik solidních hlášek se najde a časem začne i fungovat psychologie postav. Nejlepší byl jednoznačně Langmajer a Majer, úžasná chemie a oba působí přirozeně. Potěšila slovenská posila, ačkoliv její vztah s Langmajerem působí krapet naivně :-) a Vojta Kotek nehraje jako kretén, jeho postava nemá tolik prostoru, ale projde vývojem a dá se mu fandit. Potěší i zbytek policejní party, jejich nadřízený a inteligentní vrah. Jen finále mi přišlo dost překombinované... na druhou stranu tolik mrtvých, kladných postav jsem nečekal a padlo i pár slz :-)). Akce je přizpůsobená žánrů, takže pár kraťoučkých potyček, nějaká střelba... asi největší akcí zůstává střelba sniperkou v noci. Vizuál a režie naprosto v pohodě, sebejistá. Prý se chystá druhá série, za což jsem celkem rád, nějaký potenciál by se pro ní našel. Po Kobře a Úžovce další Česká, televizní paráda, na kterou budu vzpomínat pozitivně. A to jsem měl STRACH, že se toho nechytnu. 8/10 ()

Galerie (493)

Zajímavosti (66)

  • V epizodě zazní píseň „Shape of My Heart“ od Stinga. (sator)
  • Filmovalo se i na těchto místech: Lom Seč u Rudlic, Slévárna UXA v Brně, Fakultní nemocnice Brno, nádraží Tišnov, vazební věznice Brno, park Lužánky v Brně, klášter ve Znojmě, železniční tunel Olomoučany, vojenská nemocnice Brno, větrný mlýn Petrovice, mini pivovar Charliés Square Brno, Brněnská přehrada, městské lázně Brno - Židenice, vila Stiassni, Velká strahovská zahrada, klášter Hradisko v Olomouci, most přes řeku Jihlavu v Dukovanech, Café Aromatique v Brně, zřícenina hradu Teplštejn, Kumpoštova vila v Brně, letiště Brno - Tuřany. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Seriál se natáčel především v Brně a na Blanensku, ale i na dalších místech, jako například Jevíčko, Rajhrad, Dolní Kounice, Skalice nebo Moravský kras a také na Slovensku. (rakovnik)

Reklama

Reklama