Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kolovrat (Ilja Malakov), ruský voják, trpí po úrazu z mládí každodenní amnézií. Po napadení Rjazaně Batu Chánem (Alexandr Coj) ustanovuje válečnou jednotku z přeživších, aby se postavil v nerovném boji nepříteli, který sužuje celou Matku Rus, a pomstil tak všechny padlé včetně svojí rodiny. (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Hezký film s zajímavým námětem - ruskou středověkou legendou o hrdinovi Kolovratovi (možná příbuznému českým Kolowratům - napůl vtip). Pokud je to legenda, tak je to jako fantasy pěkně zpracováno. Herecký slušně obsazeno, scénář ucházející, kostýmy výborné, bojové scény kvalitní a Rjazaň zobrazena půvabně. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ruská 300, ale s mnohem větší historičností, byť snímek berte s rezervou jako akční adrenalinovou jízdu v historických kulisách, sledující legendární vyprávění a nacionální cíle, nikoliv historickou rekonstrukci. Doba nadvlády Mongolů nevypadala na plátně nikdy více cool, ruští gerojové dostatečně osudoví a hrdinští, moc moc vymazlené akční scény, perfektní práce kamery, solidní OST. Film do vás od začátku zatáhne svoje spáry a nepustí vás až do konce. Nad detaily, typu, že Batú chán připomínal spíše imobilního havajského krále se musíte povznést, oponenti Rusů, přece musí vypadat atleticky a úctyhodně. Potěší i mongolské znění, ruský simultální překlad bych oželel ve prospěch titulků, ale jinak mě nenapadá nic, co by mi na filmu vadilo. Úplně jsem se tetelil, jak krásně děj odsýpá, jen smůla, že tohle nebylo v našich kinech, tenhle film prostě patří na plátno. Ještě, aby někdo udělal pořádně bitvu na Kulikovském poli, případně bitvu na Čudském jezeře, když nový Grünwald v podání Poláků nikde. ()

Reklama

Shr1nK 

všechny recenze uživatele

No. Celkem dobre a hezke. Jen me nekolikrat hodne zarazila jedna vec. Proc, kdyz prezivsim Mongolove vyvrazdi rodiny a vypali celou vesnici, proc se jim kurva ti Rusaci porad smejou do xichtu a dejali si z nich prdel... Holt, kdyz se podivam na moderni YT videa z ruska, aneb welcome to russia, nic se vlastne nezmenilo. :-D ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Takto nejak mala vypadať 300vka, aby nebola protofašistická a povrchne cool, o to viac ak si uvedomujeme, že Peržania boli snáď najliberálnejší hegemón predrímskeho obdobia a Tatári sa správali akoby naozaj boli z Tartaru. Za mňa plný kotol, a hoci sa odpisovalo kde to len išlo (námatkovo 300, Red Cliff, Game of thrones) Šurchoveckij to spravil tak, že to vôbec oči nebolí. 10/10 No a teraz chcem takto spravené aj to Čudské jazero s vykúpaním Teutónov. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako vizuál je skutečně úžasný - sníh, led, vypulírovaná příroda, trikaři se museli vyřádit, to zas ano... Jenže nejdřív jsem myslel, že sleduji 50x a stále poprvé, potom nějakou telenovelu, pak cosi cestopisného, chvílemi mi to připomínalo parodii, hlavní hrdina se furt drsně tvářil, ale nic nedělal, ale jo, zhruba po hodině se začalo i bojovat - po rusku, lstí, ale sem tam dojde i na full contact, ale pořád to nemělo šmrnc, zajímavost, i ty souboje jsou takové nijaké. A nechápal jsem, že při jejich chytrosti nejdou nejdřív nějak šikovně sejmout chána, a byl by klid. Nu a jinak bych opakoval, co řekli jiní, zvláště alchac ve svém zcela dokonalém komentáři. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama