Reklama

Reklama

Ojuju aneb Čadit a kadit

(festivalový název)
  • Nigérie Ojuju

Obsahy(1)

V africké verzi příběhu o oživlých mrtvolách se nebude jen umírat a vstávat z mrtvých. Režisér svůj výlet do populárního hororového subžánru pojal jako groteskní portrét afrického slumu, kde drogy, sex a vyměšování tvoří středobody existence místních obyvatel. Tedy jen do doby, než znečištěná voda začne proměňovat členy zdejší komunity v lidožravé zombie. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (8)

strougy 

všechny recenze uživatele

Stejně jako End of the Wicked, který ostatně také šel v rámci Otrlého diváka, Ojuju trpí přílišnou roztahaností, která nebohého diváka ubíjí. Sestříhat to minimálně o třetinu by dopadu na diváka silně prospělo. Jinak je to dílo méně exotické, více poplatné tradičnímu západnímu zombie subžánru, od kterého se to až tak neliší. A pro jednou mě invence titulkářů festivalu poněkud iritovala, přece jen jsem měl neblahý pocit, že se zbytečně snaží o komičtější tón, než měli tvůrci v úmyslu. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2015] V žánru bezrozpočtovejch filmů to je solidní dílko, který místy oplývá humorem i slušnou atmosférou. Zombies jsou klasický pomalý mátohy, dokud se nepřiblíží přímo k vám, ale jak už to u takovývh filmů bývá, početní převaha nebo chvilka nepozornosti jim to dokáže bohatě vynahradit. Jen fakt nechápu nějaký totálně rozostřený záběry :) A informace, že slum, obehnanej zdí a ostnatým drátem, má jedinej vchod/východ je opravdu docela podstatná informace. Jo a ta ožužu jsou lidožravý příšerky, kterými rodiče straší nezbedná dítka. Zombíkům by prej obyvatelé slumu asi zombies neříkali. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Není na škodu, když si můžete dojít na záchod kdykoli a o nic nepřijdete...stejně tak je dobré vědět, že to klidně může skončit, na dějové lince se nic nezmění...a ta nigerijsko-černošská anglina mě pekelně bavila. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Myslím, že první půlka filmu by se klidně dala pustit i na festivalu Jeden svět. Druhá půlka filmu by se pak naopak neměla pouštět vůbec nikde, jelikož je naprosto zbytečná, utahaná a nudná. Těším se na to, až za pár miliard let, až mimozemšťani objeví trosky naší civilzace a ve skladech Nigerijského filmového archivu objeví zbytky tohoto díla, ho sestříhají do podoby koukatelné pro průměrného obyvatele jakékoliv galaxie...ojajáj.. ()

serger odpad!

všechny recenze uživatele

Raději bych (vyzbrojen dřevěnou tyčí) bojoval proti deseti zombíkům, než abych se na to někdy musel podívat znovu... ()

Bluesun 

všechny recenze uživatele

Plusy: Uvidíte sex po africku (fakt to je jiné, než na co jsme zvyklí); film je více o zombies než o přeživších hrdinech (dlouhé záběry na klátící se a slintající zombie, zombie se snaží vyrazit dveře a celé kino fandí, atd.); snahu zanést do zombie filmu i trochu lidského dramatu (bylo by to fajn, kdyby to nebylo postavené na improvizaci s mizernými herci); africký situační humor; Kdo chce vidět africkou zombárnu, užijte si to. Ostatním to moc nedoporučuju. ()

Reklama

Reklama