Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emília Vášáryová a Petr Nárožný v temném příběhu o setkání dvou sourozenců. Představení hry B. M. Koltése v Činoherním klubu Praha. Představení pražského Činoherního klubu Návrat do pouště (Le retour au désert) získalo v roce 2000, kdy mělo premiéru, několik nominací na prestižní cenu Nadace Alfréda Radoka. Autorem divadelní hry je předčasně zesnulý Bernard-Marie Koltés (1948–1989), považovaný za jednu z největších osobností současného francouzského dramatu. K režii byl přizván slovenský režisér Roman Polák, který na Slovensku již uvedl dvě hry tohoto světově proslulého dramatika. Inscenace Činoherního klubu nabízí sice náročný, ale mimořádný divácký zážitek především díky výkonům Emílie Vášáryové a Petra Nárožného v hlavních rolích sourozenců, kteří se nenávidí do morku kostí. Dále hrají Matěj Dadák, Lada Jelínková, Michal Zelenka, Barbora Hrzánová, Pavel Kikinčuk a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

rivah 

všechny recenze uživatele

Představení jsem kdysi navštívil v Činoherním klubu a nyní zhlédl TV záznam. Inscenace má zvláštní atmosféru a za vynikající výkony Vášáryové a Nárožného přidávám hvězdičku. ()

Reklama

Igy007 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem byla na tomto představení v ČK. Představení pěkně ubíhalo, všichni krásně hráli, pohoda, paráda. Najednou koukám, že nahoře se kouří z kulis a říkám si : "Teda, co ti komedianti dneska nevymyslí. Jsem zvědavá, co z toho bude." ... Čoudí to, čoudí a já pomalu chytám nerva a už nejsem schopná vnímat, co na jevišti ten Nárožný s Vášáryovou vlastně říkají. Nechtěla jsem narušit děj, ale začalo mi docházet, že ty čmoudíky asi nebyly plánovaný. Vášáryová zrovna měla na jevišti monolog, takovej nějakej srdceryvnej. V tu chvíli vyšlehly plameny a někdo z hlediště se ozval : "Prosím vás, to tam patří ?" ... A Emi : "Čo kam patrí ?" ... "No ten voheň támhle nahoře !" ... "No to niééé, to tam nepatrí !!! Všeci von !" ... Po uhašení a odvětrání jsme se vrátili my i Vašáryová. Zaujala pozici a : "Kde som to skončila ?" ... Bomba - mám ráda zažitkový divadlo :DDD ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Kde ja mám vlastne domov? Kde ja mám ten kúsok zeme, na ktorom by som mohla spočinúť? Alegorická pouť po stopách domova, který byl ztracen a zatracen v momentě, kdy jedna malá země rozdělila se na dvě ještě menší a kdy z bratrů a sester stali se cizinci. Návrat do pouště je začátkem konce a koncem začátku. Bariéra mezi lidmi, místy, jazyky je tak jemná a tenká, že když se do ní narazí, ozve se ohlušující rána a překvapivý třesk. Silné drama plné ukřičených dialogů a tichých monologů individualit i sociálních entit zastoupenými výbornými československými patrioty. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama