Reklama

Reklama

Die, Monster, Die!

  • Velká Británie Monster of Terror
Trailer
Mysteriózní / Horor / Sci-Fi
USA / Velká Británie, 1965, 80 min

Obsahy(1)

Stephen Reinhart přijíždí do města Arkham, aby zde navštívil svou přítelkyni Susan Witleyovou. Pro jejího otce Nahuma (Boris Karloff) je to návštěva nevítaná, což dává patřičně najevo. Ve sklepení nehostinného domu totiž skrývá něco, co nahání hrůzu obyvatelům blízké vesnice, Susanině matce, která skrývá svou tvář i samotné Susan. Stephen pomalu odhaluje roušku tajemství, které ničí život celé Witleyovy rodiny. Horor natočený podle H. P. Lovecrafta. (Holina)

(více)

Recenze (14)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Patrná, ale spíš volná inspirace geniální Lovecraftovou povídkou (The Colour Out of Space) v kombinaci s dalšími kousky Mistra hororu. Solidní atmosféra a povedené triky. Nebýt toho trochu přepísknutého závěru, hodnotil bych výš, i tak hodně slušné tři. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Američan Stephen Reinhard prichádza do Anglicka navštíviť svoju priateľku Susan Witley. Tá žije so svojim podivínskym otcom a chorou matkou v starom, rozľahlom, šľachtickom sídle. V priľahlej dedine už len spomienka na toto miesto vzbudzuje hrôzu. Dom rodiny Witleyovcov ukrýva totiž desivé tajomstvo. "Die, Monster, Die!" je pohodový starosvetský horror, v ktorom jednu z hlavných úloh stvárnil charismatický Boris Karloff. Týmto filmovým titulom sa nechala v roku 1999 inšpirovať americká horror punková hudobná skupina Misfits. Pieseň "Die Monster Die" je súčasťou ich albumu "Famous Monsters". https://www.youtube.com/watch?v=4OtaYx5KqSg *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ponurý příběh ovlivněný poetikou Cormanových horrorů (včetně úvodních titulků) se povídkou Barva z kosmu inspiroval vskutku nepatrně. Mně to vcelku nevadilo, místo známého příběhu jsem dostal vizuálně krásný gotický horror plný husté mlhy, starobylých interiérů, záhadného sklepení a zrůdné ZOO. V jistou chvíli se dokonce objevila Adéla, aby povečeřela... Temné smyčce, plíživá kamera a tajemná záře. Krásné. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Jedna z prvých adaptácií Lovecrafta a veľmi vydarená, keď umne mixuje (jemne okultný) gotický horor so sci-fi. Navyše je tu jedno mňamózne lovecraftovské monštrum, za ktoré by sa nehanbilo ani duo Stuart/Yuzna. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po Cormanově Strašidelném paláci historicky druhá adaptace díla H. P. Lovecrafta dopadla bohužel o několik řádů hůře. Navíc se skvělou předlohou Barva z kosmu nemá děj snímku už skoro vůbec nic společného. Převeliká škoda. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Osamocený dům se špatnou pověstí obklopený mlhou, tajemné stíny za okny, matka leží stále v posteli skrytá za závěsy a ze sklepa občas zazní hrozivý výkřik... Solidní horor s charismatickým Borisem Karloffem v roli podivínského vědce, co zkoumá něco, co by rozhodně zkoumat neměl. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby posledních patnáct minut filmu nebylo tak vysoce radioaktivně blbých, neměl by film tak nízké hodnocení. Atmosféra se opravdu povedla, Boris je tajemnou postavou, "skoro dvojník Lexe Barkera" (Nick Adams) klaďas par excellence. A ten vstup do děje - když se Stephen Reinhart snaží dostat na usedlost Witleyových a je všude jen vyděšeně odmítán, ten by se měl nechat patentovat. Škoda ještě víc toho nezvládnutého konce. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Až se mi chce napsat klasická lepší Cormanovka bez Cormana a Vincenta, ale to by k tomuto filmu asi nebylo moc uctivé. Výborná stará, převážně studiová, práce stojící na tradici houstnoucí lehce gotické atmosféře starého rozlehlého sídla, od něhož si okolí drží bázlivý odstup, starého rodinného tajemství a postupného odhalování, se vším klasicky lovecraftovským a lehkou příměsí dobové sci-fi atmosféry (ta radioaktivita). Karloff si v závěru trochu zavzpomíná, jak se potácel coby Frankensteinovo monstrum, což mě velmi pobavilo. Podobné snímky mám rád, baví mě ta atmosféra budovaná výbornými kulisami, lehkým odérem mlhy a naťukávacími dialogy. Tohle mě bere, těch pár lekaček (bez hudebního/zvukového doprovodu – jaká to kdysi byla nádhera) a krátkých záběrů na skvělou maskérskou práci je jen chutnou třešničkou na jinak i tak chutném dortu. Lovecraftova předloha Barva z kosmu je samozřejmě tradičně upravena, vykuchána a přepracována, ale to už dneska asi nevadí nikomu, i když čistý Lovecraft by samozřejmě potěšil. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Príbeh obklopený tajomstvom, vynikajúca výprava, Karloff...proste mňam. Veľmi pôsobivá atmosférická chuťovka zo starej školy, ktorú môžem len vrelo odporučiť. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Mladý muž přichází za svou milou do strašidelného domu, se kterým nechce mít nikdo nic společného. Nikdo mu neporadí cestu, neveme ho sebou, ani kolo nepůjčí. Otec milé (strašlivě zestárlý Karloff) ho vyhání od prahu, matka skrytá za závěsy lůžka ho prostí aby odvedl dceru pryč. Začátek je nejlepší, bohužel poté následuje jen standartní nuda ala strašidelný dům korunovaná ne už tak nudným, ale zato řádně pitomým finále. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Milujem stare klasicke horory, oni maju tu staru, povestnu atmosferu, ktora ma vzdy okuzli, aj ked je to dost archaicky zastaraly horor. Fajnovy dej, ktory sa odohraval na starom sidle niekde v Anglicku. Prichod jedneho americana, ktoremu nikto nechcel pomoct, co sa tyka odvozu na ten stary dom. Ked spomenul kde ide, vsetci sa od neho odvracali chrbtom. To teda nie su moc privetivy ti anglicania ku cudzincom, ako ich poznam ja:) Zvysok filmu sa sustredil na odhalovanie tajomstiev rodu Witleyho, ktory mal slusny spad az do finale. Najlepsia cast filmu, co sa tyka prvkov hororu, bol ten sklennik s rastlinami, kde boli nejake divne monstra, ktore mi tvarom trocha pripomenuli cudesne tvory z hororu VEC. Aj zmutovana matka nebola na zahodenie, co sa tyka jej ruk a tvare. Na stary film to bolo slusne a zas to tak nevyzeralo uplne na smiech. Najtrapnejsia vec bola, ked pan Witley ku konci filmu zacal nejako podozrivo svetielkovat a jeho pohyby k dosiahnutiu zabit toho chlapa, ktory bol jeho hostom bol smiesny a uplne zbytocny. Skoda, ze ten koniec neurobili nejako lepsie bez tych topornych pohybov bez ziadneho efektu zo strachu, ktory asi mal navodit na divaka. ()

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

skvělá ukázka jak udělat z béčkového lovecrafta céčkový horror nebo spíše pokus o horror původní povídka je ořezána na minimum a stejně se ve filmu nic neděje postavy postrádají motivaci a scénář je roztříštěný mezi výchozími prvky kosmického horroru a klasickou duchařinou na starém šlechtickém sídle ve stylu rogera cormana jednu hvězdičku tak uděluju za název protože to je to jediné zábavné na celém filmu ()

concoxtion 

všechny recenze uživatele

První zpracování Lovecraftovy povídky Barva z kosmu, a vůbec to není špatné :) Pořád jsem si říkal, že je to jako "Cormanova Poeovka", akorát že je to Lovecraft, a nehraje tam Price. Mojí nejoblíbenější adaptací této povídky ale stále zůstává The Curse (1987). ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Pěkný klasický horror s Borisem Karloffem na motivy H. P. Lovecrafta. Na svou dobu povedený. Zajímavý komentář dal uživatel MM_Ramone. ()

Reklama

Reklama