Reklama

Reklama

FDNY - příběhy hasičů z New York City

(TV film)
  • USA Good Job: Stories of the FDNY, A

VOD (1)

Obsahy(1)

Prostřednictvím exkluzivních záběrů ze zákulisí a vyprávění o hasičské minulosti i současnosti, nám uznávaný herec a bývalý newyorský hasič Steve Buscemi přiblíží, co obnáší práce v jedné z nejvytíženějších hasičských základen na světě. Tento jedinečný dokumentární film z produkce HBO nabízí pohled do zákulisí hasičské základny v New Yorku, odkud denně vyjíždí desítky odvážných hrdinů, jež nasazují životy a slouží městu a jeho obyvatelům. Dokumentem provází známý herec Steve Buscemi, který u newyorských hasičů v minulosti sám sloužil. Film přibližuje životy několika bývalých i současných požárníků, zmiňuje důležité historické milníky jako začlenění žen či osob odlišné rasy do hasičského sboru, dotýká se válečných období. Zachycuje také osudové události, při kterých zemřelo mnoho požárníků i civilistů. Mimo jiné je v dokumentu popsána i tragédie 11. září roku 2001. Dokument je svým způsobem poctou všem hasičům, kteří se obětovali a denně obětují, abychom my ostatní mohli v klidu spát. Film je důkazem, že "rod" hasičů z New Yorku je nesmrtelný. (HBO Europe)

(více)

Recenze (5)

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument, jenom není tak zajímavý jak by si u takového téma přestavoval. V podstatě jde o interview několika hasičů a hasiček doplněné o dobové záběry a fotografie. A na 11. září se dokument zaměřuje jen velmi krátce. ()

slivamr 

všechny recenze uživatele

Steve Buscemi pracoval v letech 1980–1984 u hasičů v New Yorku. Později se věnoval herecké kariéře. Avšak po 11. září, byť nemusel, tak sáhl po helmě a vrátil se ke svým bývalým kolegům hledat v sutinách WTC přeživší. Taky proto je u hasičského sboru dost uznávaný. Dokumentární film je zaměřen na příběhy hasičů od 70. let až po současnost. ()

Reklama

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Další pohled na hasiče FDNY, tentokrát pojato jako rozhovor se starými kolegy. Padají zmíňky na historické okamžiky, nejtragičtější zásahy, ale také na funkci rodiny mezi hasiči. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Steve Buscemi -sám hasič v záloze- vzpomíná na své začátky u sboru. Zpovídá bývalé kolegy, všechno rámováno dobovými záběry na nejtragičtější požáry New Yorku. Lidsky a v tom nejlepším slova smyslu US heroicky a těžko jednoho nechá chladným (i kdyby oheň jako takový nebyl hlavním hrdinou). ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama