Reklama

Reklama

Policajt nebo spratek

(seriál)
  • Rusko Mažor (více)
Rusko, (2014–2022), 39 h 52 min (Minutáž: 48–52 min)

Tvůrci:

Alexandr Cekalo

Hrají:

Pavel Prilučnyj, Karina Razumovskaja, Dmitrij Ševčenko, Alexandr Oblasov, Igor Žižikin, Denis Švedov, Nikita Panfilov, Alexandr Ďjačenko, Ljubov Aksjonova (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Igor Skolovsky (Pavel Prilučnyj) je synem vysoce postaveného a velice bohatého ruského oligarchy. Vystudoval práva, ale s tím, aby si sehnal nějakou práci, vůbec nepospíchá. Nic mu nechybí, otec mu dává všechno, co chce. Veškerý čas proto tráví nekonečnou párty v nočních klubech. Jenže když se během jednoho incidentu snaží bránit kamaráda, zaplete se do rvačky se dvěma policisty. I když jeho otec využije veškeré páky, které má, aby se na potyčku rychle zapomnělo, Igorův život se úplně změní. Přestává žít jako korunní princ. Sice se vyhne vězení, ale aby nepřišel o dědictví, musí nastoupit do práce na policejní stanici. Všechno, co Igor udělá, pozoruje přísným okem jeho nadřízený, podplukovník Andrei Pryanikov (Dmitrij Ševčenko). Zesměšňování a ponižování ze strany kolegů napomáhá jedině tomu, že Igor svůj nový život patřičně nesnáší. Snad jedinou světlou stránkou je půvabná kapitánka Viktoriya Rodionova (Karina Razumovskaja). Podaří se Igorovi srovnat, dospět, najít lásku – a zjistit, jak to skutečně bylo s jeho matkou, která před dvaceti lety údajně spáchala sebevraždu? (TV Prima)

(více)

Recenze (13)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ruský přínos světové kriminalistice. 1)  Celé dílo je třeba vnímat jako komedii se silnou nadsázkou (určitě ne jako drama) nehledě na tagy, které tomu distributoři přiřadili. Jenom v takovém případě lze skousnout základní zápletku (policistou za trest), chvílemi absurdní chování policistů a jejich vyšetřovatelské postupy a prazvláštní povahu jak rozmazleného oligarchova synáčka Igora, jeho otce i jeho nových policejních kolegů. Prostě nic z uvedeného nedává smysl, pokud nebudeme vnímat dílo jako komedii. U filmu Bláznivá střela taky neposuzujeme věrohodnost zobrazovaných situací._____ 2)  Seriál očividně nemá se skutečností nic společného...asi jako Čubovy Slušovice s reálným socialismem._____ 3)  Oligarchův syn Sokolovskij má spousty peněz, vlivné známé a kontakty, znalosti drogového prostředí a nočního života a to vše velkoryse dává do služeb kriminálce a vyšetřování. To určitě._____ 4)  27letý Pavel Prilučnyj (policista z donucení Igor Sokolovskij) je prostě neživotná parodie. Herec má výraznou tvář, pěkné tělo a v seriálu chodí dost neuspokojivě podivně oblečen - parádní košile, hnusné nepadnoucí kalhoty. Tak co bych ještě poznamenal..._____ 5)  Píši po zhlédnutí první řady. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

K ruské filmové tvorbě přistupuji opatrně. Mám v paměti doby, kdy jsem jako dítě chodila se školou na sovětské filmy. Vzpomínám si na skvělé pohádky a válečné příběhy. Ostatní nebylo nic moc. Jsem dost vázaná na televizi. Na tento seriál jsem narazila náhodou při bloudění po TV kanálech a hledání něčeho zajímavého. Mám nakoukáno spoustu krimiseriálů vzájemně se lišících pouze týmy vyšetřovatelů v různém složení a s různými úchylkami. Jednotlivé případy jsou natolik podobné, že pravidelný divák dokáže předem odhadnout pachatele. Tento seriál mne od první chvíle zaujal. Nelze mu upřít jistou míru originality, slušné herecké výkony i humor. Ještě bych chtěla zmínit nezastíranou realitu, sympatické herce a výborný dabing. ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Ani neviem, čo k tomu napísať. Proste banálny dej a kokotina, ktorá mala zrejme reflektovať veľké sociálne rozdiely v Rusku. Vyšla mi z toho trápnosť so slizsko vyzerajúcou hlavnou postavou. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ruský krimi seriál s trochou humoru o rozmazleném miliardářském synkovi, který je donucený stát se policistou. Co díl to jeden případ ale propojené pátráním po vrahovi matky hlavního hrdiny. Do poloviny celkem svěží neokoukaná úsměvná až zábavná věc, pak to ztratí tempo, začne prosvítat moralitka, natahovat se romantická linka a vítězit klišé. Dobrý casting, muzika a moskevská realita jinak průměr. ()

radaza 

všechny recenze uživatele

Měl by to být povinný seriál pro každého rusofila. Třeba by jim pak došlo, jak to v jejich oblíbené zemi chodí a jak by tam jako občané asi žili. V seriálu na úrovni Kobry 11 totiž mimochodem prosvítá, byť přikrášlený, život v Rusku s jeho pravidly. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Baví mě to, jen mi lezou na nervy ti dva policajti. Chápu nevraživost vůči zbohatlickému spratkovi, kvůli jehož aroganci to jeden mohl těžce "odsrat", ale v šestém díle už mi ta jejich zarputilost přijde spíš blbá. Jinak se mi to opravdu líbí a určitě dokoukám. ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

Pevně věřím, že Netflix koupí i třetí sérii. První dvě jsou totiž hodně nadprůměrnou podívanou, ačkoliv druhá se dlouho vyvíjí spíše jako telenovela, kde se řeší jen - budou spolu, anebo nebudou spolu?. Ale konec nabere rychlý spád a dává super cliffhanger, kdyby člověk měl k dispozici hned třetí řadu, o které navíc ví, že vznikla... No nic no, možná ze mne mluví nadšení i proto, že je to něco jiného než americké nebo evropské kriminálky. Prostředí vypadá jinak, lidé se chovají jinak i atmosféra je úplně jiná. Ruština navíc po pár dílech přestane rušit a občas i pomůže, pokud vám zrovna vypadne anglické slovíčko v titulcích. Příběhově je první řada překvapivá - nečekal jsem, že nosná linie vydrží solidně bavit celých 12 epizod. Vše navíc zajímavě vyvrcholí a obecně cesta syna oligarchy až do respektovaného policisty je mimořádně zajímavá, místy úsměvná. Nosná linie druhé řady je horší, na druhou stranu více baví vedlejší případy v jednotlivých dílech a občas i vztahy na policejní stanici (i když jak říkám, místy už to byla slušná telenovela). Celkově za čtyři, myslím, že by se tohle v pohodě uchytilo i v našich televizích, pokud by se řada diváků dokázala oprostit od toho, že je to ruské... EDIT Konečně, dva a půl roku po premiéře, jsem viděl třetí sérii. Není to už tak dobré jako první a částečně druhá série, výborná zábava je to ale pořád. Hluchá místa jsou častější než v předešlých dílech, nicméně to pořád vyvažují poměrně dobře napsané charaktery... Případy, uznávám, jsou až na výjimky poněkud jednodušší, vše se točí kolem hlavního případu a Igora. Třetí série je zatím určitě nejslabší, kdyby to nedopadlo tak jak to dopadlo, asi bych si i další části odpustil, ale takhle chci vidět, co bude dál (čtvrtá série btw potvrzena). Jo a nasolit ji musím stejně čtyři oriony, protože mě to prostě šestnáct dílů zase drželo přikovaného k obrazovce. ()

Matulko_ 

všechny recenze uživatele

Občasné „priblblé“ hlášky a povkladané grotesky pomáhajú tomu, aby to človek nebral príliš vážne, no na druhej strane je dej dostatočne premyslený na to, aby to nebola úplná „hovadina“. Samozrejme tam nechýba kultový sovietsky hrdina, ktorý po strele do hrudi odíde v ten istý deň z nemocnice so symbolickou náplasťou cez strelnú ranu (tvorcovia našťastie obdobné scény využívajú s dostatočnou nadsázkou a v rozumnej miere). :oD Seriál sme začali pozerať s tým, že uvidíme, ako sa nám bude páčiť, momentálne sme pred koncom prvej série a tešíme sa na druhú. Update po druhej sérii: príliš veľa scén len na efekt, slabší príbeh, stupídne lepkavo-slizké pesničky, očividne vyšší rozpočet, ale inak stále hodné pozretia. ()

nudlis 

všechny recenze uživatele

Taková obyčejná ruská krimoška, samozřejmě plná klišé, ale i dobovejch reálií současnýho Ruska (korupce, bezostyšný zabíjení svědků, love-storka, ...). Ale když v bedně nic lepšího nedávaj, koukat se na to dá. Je to tak na úrovni německejch TV seriálů (Kriminálka Hamburg-Berlín-Drážďany-Lipsko-Magdeburg-Rostock-Cottbuz-Pankow-...), u kterejch buď člověk usne nebo druhej den vůbec neví o čem to bylo. ()

Dazzy 

všechny recenze uživatele

Když píšu tento komentář, ještě ve mně doznívají pocity ze shlédnutí první série. Zpočátku jsem si myslela, že to zas bude nějaká ruská blbost, kterých jsem viděla nespočet, ale díl od dílu se mi Mažor zamlouval víc a víc. Kriminální zápletka, do které jsou postupně vtaženi všechny blízké osoby hlavního hrdiny, je vymyšlena tak, že do posledního dílu nemáte úplně jasno, kdo v tom má prsty. Hodnotím 5*, Mažor je jasným důkazem, že i Rusi umí natočit kvalitní seriál! ()

laco176 

všechny recenze uživatele

Áno zápletky sú také jednoduché, ale natočene je to tak nejako inač, tak sviežo. Fakt ma to chytilo hneď od začiatku. Možno je to len preto že vďaka tomu covidu mám kritický deficit poriadnych filmov a prešiel som na seriály a neviem medzi nimi nejako chodiť, ale mne sa prvá séria veľmi páči. ()

prybka 

všechny recenze uživatele

B je správně. Je to zábava ale  mrazí mne z pomyšlení, že z ruského pohledu takový svět není nepředstavitelný. Takový vliv oligarchů a neprofesionalita policistů jsou pro západní svět nepřijatelné. Doporučuji ke shlédnutí, jak pokřivená už je široká ruská duše. ()

Reklama

Reklama