Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 8

Recenze (990)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Animované filmy patří k mým méně oblíbeným a Zootopii jsem si pustil aníž bych o ní cokoliv věděl, pouze to, že se jedná o letošní téměř miliardový hit a je to vskutku úspěch i za mě. Film ani tak není pro nejmenší, jedná se o pestrou detektivku řízlou buddy humorem s plno referencemi na známější filmy, které menší děti zcela jistě nepochopí. Film má úžasné tempo, překrásnou animaci, doslova až dech vyrážející, veškeré detaily a zvířátka působí lahodně (Ústřední dvojice výborná- Králíček k sežrání, Liška správně vypočítavá a smart), aby toho nebylo málo, tak dávkované a časté zvraty jsou velmi neočekávané a inteligentní. Kdo by to jen řekl, že pod anime obalem se schovává tak vymazlený film, který zároveň řeší světové problémy jako šikanu či rasismus. Scéna s lenochody highlight filmu !! :) 100% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ jednoznačne animák roku, Disney opäť raz vypustilo do sveta fantasticky vizuálne spracovanú rozprávočkou, dejovo zaujímavú pre malých i veľkých a plnú roztomilých zvieracích postavičiek, ku ktorým si divák ihneď nájde cestu, hlavne ku králičici a jej policajným ambíciám. Musím tiež uznať, že i ústredná zápletka, okolo ktorej sa odvíjal celý dej bola zaujímavá, proste v každom smere veľká spokojnosť, môžem len odporučiť. A navyše niekde tam v pozadí číha skrytá pekná myšlienka všeobecnej tolerancie a vzájomného porozumenia. Na zábavu spolu s deťmi pri telke alebo v kine tento rok neprišlo nič lepšie. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

To, na čem kvalitní animovaná zábava má primárně stavět, tedy přinést hravou a barevnější alternativu reálného života a jeho společenských pravidel, je zde dotaženo k dokonalosti, potažmo se vše k dokonalosti hodně blíží. V hlavní roli se zvířaty všeho druhu, kterým sedí klasické motivy buddy movies a mysteriózní detektivní zápletka mnohem lépe než kterémukoli lidskému štábu ve zlaté éře žánru. Perfektní prostředí, vtipná personifikace postav a promítnutí jejich charakteristických rysů do koloběhu městského života (lenochodi na úřadě jsou TOP), svěží soundtrack a kupa povedených odkazů na slavné filmy. Chvílemi až překvapivě vážné, aplikující trochu podřadná klišé a sentiment rodinných animáků, povětšinou ale radost sledovat - pokračování je povinností, nejlépe se Shanem Blackem na palubě ;) 85% ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Skvělá rodinná podívaná, která v sobě skrývá více pro dospělé, než prvoplánově nabízí dětem na povrchu. Obě vrstvy většinou fungují při sobě, kromě pár výjimek. Dětem je dopřáno více než dost roztomilosti i laciných vtípků, naopak dospělí si můžou užít promyšlenost samotného fungování města, od rozdělení podle počasí, velikosti zvířat nebo každodenních vychytávek, přes jednoduché stereotypy zvířat, až po malinké drobnosti a odkazování na kultovní filmy. Samotná zápletka na pár místech skřípe, na druhou stranu není jen dalším průhledným triviálním poselstvím, ale snaží se reflektovat problémy společnosti, což alegoritsky zvláštním způsobem funguje. 70 % ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Úžasně příjemné překvapení. Město zvířat ozářilo scénu dětského filmu pronikavým světlem jako slunce při úsvitu. Přineslo nám jeden z nejkrásnějších animáků za poslední roky. Disney dokázal, že i v dnešní době lze úspěšně točit pro široké publikum bez přemíry sprosťáren, násilí a zbrklé akce, nebo trapné potřeby otírat se o symboly konzumu a popkultury. Je to ten těžší způsob, ale výsledek je pak o to cennější. Krásně vypointovaný detektivní příběh Zootropolis má v sobě tolik vtipu a pozitivní energie, jako málokterý film. Úspěšně čelí předsudkům vůči odlišnosti a vlastní méněcennosti. Vše je podáno v moderním kabátě od Armaniho, jelikož animace je jedním slovem dokonalá. Široká plejáda zvířecích postav s jejich emocionálním rozvrstvením nastavuje přímé zrcadlo životu v reálném světě. I hlavní postavy zde mají své chyby a dopouští se přešlapů s jejichž následky se musí potýkat. Ne vždy totiž existují jednoduchá řešení a hledání pravdy bývá někdy složité. Disney se po čase posouvá zpět do pozic, které mu historicky patří. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (62)

  • Aby stromy vyzerali reálne, majú na sebe približne 30 000 listov. (figliar)
  • Judy má celkem 275 sourozenců. (LindaKola)
  • So stopážou 108 minút ide po snímke Fantasia (1940) o druhý najdlhší film spoločnosti Walt Disney Animation Studios. (Da_reba)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama