Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Recenze (990)

WinnJets odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud by to byla jen klasická pohádka pro děti s čistými úmysly a bez politické korektnosti, bylo by mé hodnocení samozřejmě jiné , ale tohle je multikulturní agitka jako prase a nejzáludnější na tom je, že cílí na naše nejmenší. Je vidět, že Ilumináti v Hollywoodu pořádně přikládají pod kotel a jedou na plné obrátky za svým cílem. Takže šup s tím do koše, jelikož tímhle svým dětem rozhodně vymývat mozky nebudu. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Parádní animovaná retro detektivka. Disney dokázal, že i v dnešní době lze úspěšně točit pro široké publikum. Velice oceňuji hlavně příběh, protože jde o zcela nový nápad, nekopíruje to žádnou jinou pohádku. Město tak živé a do posledního detailu propracované, že chvílemi věříte, že by mohlo i fakt něco takového existovat. Detektivní příběh v hlavní roli s roztomilou králičí policistkou a vychytralým lišákem má říz a jede na plný plyn. Zmiňovaní lenochodi nemají chybu. Je to film postavený na přátelství. Zootropolis má v sobě tolik vtipu a pozitivní energie, jako málokterý film. Co se týče animace, tak ta je na špičce svých možností a skvěle ji dokresluje i příjemná hudba. Skvělá zábava pro celou rodinku! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji kvalitní rodinnou podívanou. Nejen, že nadchne děti, ale pobaví i rodiče. Zvířátka jsou zde jak roztomilá, tak drsná, ale všechny mají svoje kouzlo. Celý film je plný nápadů a dokonalé animace. Nezapírám, bavil jsem se u toho jak dítě. Z pohledu dítěte tedy plný počet hvězd, nicméně trochu objektivněji krásné 4. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Do detailů promakaný animovaný film. Ono se totiž nedá úplně říct, že se jedná o pohádku. Humor odkazující i na starší filmové kousky a na dobu, kdy frčely buddy kriminálky není nic, co by děcka příliš ocenila. Kašlat na děcka! :-D Já se bavil královsky. Koncept zvířecího města využit do posledního křečka. Navíc velké poděkování za kvalitní a neoposlouchaný dabing. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Spolu s minuloročným Inside out najlepší animák posledných, minimálne piatich rokov. Zápletka je tak šikovne vykreslená a dobre stupňovaná že by kľudne utiahla hranú detektívnu komédiu. Nápaditosť dizajnu mesta alebo zvierat a prenesenia ľudských vlastnosti na nich, nemá u mňa zatiaľ obdoby. Odkazy na iné filmy skvelé a scéna s leňochodmi bezkonkurenčne najvtipnejšia. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Perfektní ukázka toho, jak se má dělat zábavný animák. Natřískané nápady s roztomilými zvířátky a dobrým dějem. Na konci jsem se přistihl s velkým úsměvem na tváři a jsem více než připraven na druhý díl. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Pohádka je hezky udělaná, má i kus vtipu, to ne že ne, ale nemohla jsem se zbavit pocitu, že se nám snaží vnutit to, že se na nepřizpůsobivé, migranty a tak máme koukat s nadhledem. tenhle podtext se mi silně nelíbil, to podle mě do pohádky prostě nepatří... ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Konečně animovaný film, jenž není infantilní a současně si to v něm baklažán nerozdává s fazolemi v plechovce. Fantasticky uchopený scénář, jež diváka neukolébá a současně rychlý střih nezpůsobí epileptický záchvat u nebohého diváka (pokud k němu má predispozici). A jak bylo vidět, tak se scénáristé inspirovali v Čechách, jelikož lenochodi na úřadě byli podobně svěží a rychlý, jako úřednice, jež mi tuhle vystavovala nový občasný průkaz. 86% ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Skvelá animácia, krimi zápletka, množstvo trefnych gagov :) Bavil som sa. Zootropolis je jeden z najlepších animakov aké som kedy videl. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Milé, vtipné, neurazí ani dospelého diváka. Animácia sa posúva dopredu, odohráva sa vo svete, aký sa mi sníva vo fantazijných snoch. Akurát hlavnými postavami sú zvieratká. Páčil sa mi Krstný otec vo zvieracej ríši. Ale koho mi pripomínali tí lenochodi??? Skoro som tomu dala päť bodov, jediné, čo mi trošku vadilo, bolo skryté posolstvo o rodovej rovnosti. Možno si to len namýšľam a som presýtená všelijakých pochodov... ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Tady se Disney po dlouhé době předvedl v tom nejlepším světle a naservíroval nám parádní podívanou, která baví celou dobu. Neobejde se to bez trefných narážek na reálný svět, sežrání hodné animované zvířátka a s českým dabingem je to opravdová lahůdka. Tímto filmem by se Disney mohl rovnat Pixaru. To se jen tak nevidí. ()

Deusmachin 

všechny recenze uživatele

Sú dve roviny ako sa na ten film dá za mňa pozrieť. Jedna je milý, zábavný animak s roztomilými zvieratkami ktorý sa nijak moc neodlišuje od konkurencie. Ta druhá je uvedomelá detektívka  s príbehom spoločensko-politickej satiry. Jednotlivé roviny po kope vytvárajú perfektný animovaný film pre celú rodinu, na rozdiel od iných animakov ktoré stavajú na jednoduchom humore pre veľmi malé deti (stále sa na teba dívam Iluminationd :D ). Je radosť sledovať ako si tvorcovia dajú záležať, aby jednotlivé zložky rozprávania spolupracovali a žiadny neprišiel nahodilo. Skveli inteligenti humor, ktorý chce od diváka viac pozornosti a trpezlivosti (leňochodi). Základné duo a ich hašterenie, spolu s inteligentné napísanom vyšetrovaný je radosť je radosť sledovať. To všetko navyšuje to citlivo navýšene posolstvo o rovnosti všetkých zvierat. Ani to však ani raz nerobí Zootopia prvoplánovo, ani neponúka silené posolstvo až v samotnom závere, no všetko to je prirodzene zakomponované vo funkčnom príbehu. Zootropia možno neponúka tak prepracovaní svet ako niektoré Pixarovky, ani rovnakú porciu zábavy ako napr. tretý Madagaskar, ale emocionálne, vyprávačsky a mišlienkovo ide o špičku súčasnej animovanej tvorby a (možno už je) budúcu disneyovsku klasiku. 9/10 ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Tou zvířecí pospolitostí mi to trochu připomíná Orwellovu Farmu zvířat, ovšem v zábavnější a odlehčenější formě. I když závažná témata (předsudky, xenofobie, diskriminace atd.) se tu taky řeší. Otázka je, zda si je tvůrci nemohli odpustit... Ať tak či tak, jedná se o jeden z těch lepších animovaných filmů pro děti, který neurazí ani rodiče. Řemeslně výborně odvedenou práci možná lehce degraduje příběh samotný, ale gagy a inteligentní slovní humor skóre vyrovnají. A tolik zmiňovaná scéna s lenochody je vynikající, a kdyby ji člověk neviděl x-krát v traileru, bavil by se ještě víc. Slabší 4*. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Velice pestré, značně zábavné a napínavé, policejní pátrání jedné králičí strážnice, která je pravda co do povinnosti a přístupu ke službě trochu jako Rimmer, tím však její podobnost s onou holografickou postavičkou končí a je jejím pravým opakem. Sympatická, odvážná, hodná, empatická a co víc, uniforma ji sluší. A když se tahle čerstvá kadetka, pro úspěšné vyřešení případu, spojí s prohnaným a fikaným lišákem, vězte,ostatně jak už jsem nastínil v úvodu, že je o zábavu postaráno. Zootropolis je totiž město plné nápadů, zvířat všech druhů a barev, přičemž mě málem lenochodi roztrhali bránice. Radost se dívat. PS: Možná příjde i Don Vito Corleone ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Velkolepý animák, kde každý chlup na těle zvířat vypadá tak, jak má. Malej zajda chce být policajt, tak si pro uniformu doskáče až do ulic Zootropolis. Města, kde neexistuje potravní řetězec a tím vlastně vše začíná. Vtípky se prolínají s vzrušující detektivní zápletkou, navíc obsadit za přepážku lenochody je geniální nápad a jak vypadá tahle utopie v reálném životě, přeplněná města různých lidí z různých kultur, vidíme sami... ()

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama