Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Recenze (990)

choze 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání moc fajn animák, hlavně díky ústředním postavám, animaci, hromadě nápadů a společenskému podobenství/poselství. Bránici mi to sice nervalo (ani lenochodi, ani narážka na BREAKING BAD), ale naopak jsem docenil pár příjemně temných momentů (scény šikany, Judy vs Nick v muzeu), taky honička myší mikročtvrtí byla dobrá. A po mnoha letech (poprvé od Rebeky z Letohrátek) mám zase jednou crush na animované zvířátko (Judy). ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Není to tak zdařilé jako loňské V hlavě, nicméně stále se jedná o slušný příklad animovaného snímku, ve kterém si své najdou jak odrostlejší děti, tak dospělí. Narážky na reálný svět, filmové žánry nebo aktuální témata fungují na jedničku a zároveň překvapí množství trefných charakterů jako je pan Veliký nebo celá rasa lenochodů. To co funguje jsou bohužel většinou jen epizodky v celém ne až tak výtečném příběhu. Ten vyloženě nenudí, ale nedá se nazvat ani strhujícím. Příběh lůzra na cestě za svým snem i postupné sbližování odlišných parťáků jsme tu měli i v mnohem zdařilejších podobách. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Chytrá, zábavná buddy detektivka s přesahem. Na nejmenší děti film bude fungovat spíše skrze roztomilost postav (Hopkavá je opravdu roztomilá a pak tam jsou ti křeččí podnikatelé, co si kupují mini zmrzky!!!) než by je to opravdu bavilo, protože humoru je tam méně, za to se film nebojí v rámci svého zvoleného žánru zacházet někdy do docela dospělých a temných postranních uliček. Příběh detektivky jako celek ovšem není nikterak originální a hlavního padoucha jde odhadnout téměř okamžitě, cením si tady hlavně toho, že jsem tento žánr, uplatněný na častější příběh o překonávání předsudků, škatulkování, diskriminaci a xenofobii snad ještě neviděl. Karcoolka byla cool, ale té šlo jen o to. Je to nápadité, pro znalejšího či pozornějšího diváka stále zábavné a celkově sympatické. Jenom to stále není na plný počet. 8/10 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Je neuveriteľné, že v tej hromade animákov posledných rokov dokážu tvorcovia prísť s niečim, čo pôsobí inak, dobre, sviežo, a hlavne, nápadito. Vďaka za to, a len tak ďalej - Disney potvrdilo, že z elity nikdy nevypadne, pretože vždy dokáže prekvapiť. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkala, co ti dravci vlastně žerou. Tak úspěšně se integrovali s býložravci a že by se dali i na zelenou stravu? Na jetel a špenát? Pokud vás tohle nikterak nezarazí, tak vězte, že jinak animák jede jak namydlený blesk. Originální, milý, místy strašidelný ... atakdále, atakdále. Poznatek: o 4 dny později jsem si doplnila vzdělání a už vím, že si masosauři dobrovolně nechali úplně a zcela přetransformovat svou genetickou přirozenost a v zájmu bezstarostného, společného bytí všech tvorů na planetě se přestali cpát masem svých spoluobčanů. Vystačí si se sladkostmi, zeleninou a ovocem. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivka se sociálním přesahem, nádherně reflektující předsudky, šikanu a zároveň mediální manipulace. Co na tom, že hlavní hrdinové jsou Liška a zaječice. Bajky se vrací v novém formátu. Prvotřídní akce, vtipné slovní duely, povedené gagy, které pobaví jak děti i dospělé. Uznávám že temnější, na pohádku hodně vážné, scény děcka zaraženě promlčely, ale je dobře že jim něco ukáže i neduhy globalizace. Nádherný svět, klasická hudba a je to jenom mnou nebo jste si taky všimli několika malých poct Poslednímu skautovi? ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Postavy vyskočí z jedoucího vlaku a nerolují po peróně? V takhle jinak naprosto skvostně animovaném filmu? Do dospělé bajky tomu chybí přesně jeden Wes Anderson a ten zásadní rozpor se dá dětem vysvětlit třeba pomocí sajtanových granulí, co já vím. Od vypěstěného hamburgeru přece už nejsme tak daleko. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Animovaná větev Disneyho v posledních letech umí. Respektive oprašuje svou dávnou slávu. Tvůrcům se opět podařilo připravit inteligentní animák s detektivním přesahem a líbivě prokreslenými charaktery a co víc, mnoha vtipnými gagy a narážkami na všechno možné. Skvělý miliardový animák. Zasloužený úspěch a já si dám rád dvojku... PS : Schválně kdo všechno zachytil easter egg na Breaking Bad :D ...9/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

55. celovečerní Disney Kdo by to byl čekal, ale spojení Disneye a města plného zvířátek samozřejmě generuje absolutní ňuňu roztomilost. S 3D animací pracují u Myšáků dost dlouho na to, aby se člověk mohl celý film jen kochat a v mezičase jen potlačovat potřebu si hlavní hrdinku pohladit. Protože Judy Hopkavá by v jedné osobě mohla konkurovat všem těm kamarádům z dojemného příběhu o kolouškovi Bambim. A to už je co říct. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Utopie se zvířátky, nebo chcete-li město zvířat, kde vedle sebe žijí všichni bez rozdílu a místo aby se žrali navzájem, tak si pomáhají. Město, kde jak tvrdí hlavní hrdinka, každý může být tím, kým chce. Původně jsem čekal velký průšvih, poslední animovaný film co jsem od Disney viděl byly (pokud se nepletu) šílené zpívánky s názvem Zázračné kouzlo a já začal nad animovanými výtvory Mišáka Mickeyho lámat hůl. Navíc zvířata co se chovají jako lidé? Poslední dobou na tohle téma narážím až příliš často a po dalším pro mě poměrně slušném fiasku jménem Ledová sezóna a hrůze v podobě Agenta F.O.X.e se mi na tohle vlastně vůbec nechtělo. Nakonec mě přesvědčila pozitivní recenze co jsem viděl tady v diskuzi a musím říct, že jsem byl opravdu velmi mile překvapen. Animace je velmi pěkná, prostředí je zajímavé a nápadité. Charaktery jsou zajímavé, Judy je roztomilá (i když bych to o ní asi neměl říkat...) a Nick je prostě sympaťák. Příběh je velmi dobrý a dalo by se s klidem říct, že je to docela dobrá detektivka se spoustou zvratů a na animovaný film nezvykle propracovaným vyobrazením vyšetřování. SPOILER Jistě prvotního podezřelého (viníka) jsem si vyhlédl a říkal si, že by bylo fajn, kdyby to byl on a fakt, že se mi toto splnilo mě těšil, ovšem v momentě kdy jsem čekal konec a nejasné poselství o rovnosti mezi všemi zvířátky mě autoři překvapily, když šli ještě dál a pointu zajímavě rozvedli. Opravdový viník v momentě, kdy jsem věděl, že tam je byl prakticky ihned jasný a pointa o rovnosti mezi zvířátky a poselství celého filmu na mě poměrně slušně zafungovaly. KONEC SPOILERU Co se humoru týká, nebyla to nálož, kdy bych se bavil po celý film ale po většinu sledování jsem měl příjemný pocit a občas jsem se zasmál (lenochodi, mafiánský boss...). Když si to shrnu, tak jsem viděl velmi příjemný animovaný film a jsem spokojený. 8,4/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

"Třesk, plesk, namydlenej Blesk!" Na Zootropolis jsem se hodně těšil, ale překvapením je, že film překonal veškerá má očekávání. Pěkný příběh stojící na základech bajky je povedený a animace perfektní. Práce s jednotlivými charaktery postav je bezvadná a nepostřehnul jsem žádné nevyužití potenciálu zvířat v parafrázi na lidský svět. Nejpovedenější jsou asi lenochodi, pan Velký a distribuce nanuků. Jednoznačných 5 hvězdiček. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá záležitosť, ktorá si získa srdce nejedného diváka. Najsilnejšou stránkou je jednoznačne pointa príbehu: každý môže byť tým čím chce byť, pričom by sa od naplnenia svojho sna, nemal nechať nikým odradiť, respektíve druhá, vykresľujúca chorobu dnešnej doby: škatuľkovanie ľudí podľa farby pleti, rasy, alebo výzoru. Z pohľadu humoru snímok spĺňa kritériá dostatočnej "vtipnoty", avšak nadšencom animákov odkazujem, aby sa vyhli traileru, ktorý opätovne odkrýva najsilnejšie karty. Skrátka, zoberte potomkov a choďte do kina na odporúčania známych, nelašujte, nevábte sa short video zábermi, ktoré v mnoha prípadoch, rovnako ako teraz, prezrádzajú viac ako by bolo treba. Zootopia je krásna animovaná rozprávka za ktorú vám nebude ľúto vyhodiť ani jeden z mnoha "centov". ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Už dlouho si přeju, aby někdo zfilmoval božský komiks Bryana Talbota Grandville, a Zootropolis je mé představě, jak by to asi mělo vypadat, na zaječí chlup blízko. Je to úžasně nápaditý animák z promyšleného prostředí, s příběhem málem jako z komediální kriminálky pro dospělé (48 hodin, Poslední skaut, Půlnoční běh...), se sympatickými postavami a s nejlepší parodií Kmotra, jakou jsem kdy viděl. Pochválit musím také český dabing s neoposlouchanými a přesně padnoucími hlasy. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Promiňte, já jsem také za pokojné soužití všech se všemi, bez ohledu na rasu, náboženství, pohlaví nebo kulturní zvyky. Leckdy se cítím uvědomělejší, než celá óesen. Ale kvůli tomu nemusím dětem podsouvat propagandistické cancy. Nevím, jestli mi z dnešní doby již trošičku nemrdlo pod cimbuřím, ale ještě chvíli a začnu za vším vidět NWO machry stejně, jako Karel Croftová. Máte-li film v dosahu, pusťte si prosím ještě jednou onen ,,televizní proslov" v ,,reklamě na CNN" od gazely, laně, antilopy s patkou, či co to bylo za hovado, a pak mi napište, jestli jsem znechucen právem. ,,Nevíme, proč k těm útokům dochází. Ale označit dravce za viníky je nezodpovědné. Nesmíme dovolit, by nás strach rozdělil." Obšlehnutý projev Merkela mi přebil jak vydařeného lenochoda, tak vtipný návrat Kmotra IV - Coppulace hmyzožravých. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

A-h-o-j -- V-ě-r-o -- ch-c-e-š -- s-l-y-š-e-t -- v-t-i-p --- ? Jasně Blesku, teď nemám nejmíň půl roku do čeho píchnout tak začni. :-) Strážnice Hopkavá to je vyloženě moje krevní skupina - holka co to nikdy nevzdává. A lenochodi ..? Ty jednoznačně v-í-t-ě-z-í !! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dva zvířecí chemici s praxí ve výrobě omamných látek a ukrývající se v pojízdném vagónu v opuštěné stanici metra se tu jmenují Walter a Jesse. Víc ke štěstí nepotřebuju. Parádní animovaná retro detektivka, ctící milovaný žánr buddy komedií devadesátých let! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Výborné a prekvapivo málo infantilné. Vlastne to ani nie je moc pre decká. Skôr také príjemne kriminálne buddy movie pre každého so super postavami. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tvrzením že se vlastně jedná o takovou dětskou variaci na Blackovu kultovku Kiss Kiss Bang Bang. Kmotří scéna potěší a film minimálně prvních 70 minut parádně odsýpá. Poté je prostor na povinnou moralitku ve stylu "nemít předsudky". Ta rasistická agitka je malinko násilná. Nicméně u mě převládá spokojenost. Dostali jsme nové sympatické hrdiny a zcela určitě brzy vznikne druhý díl, na který se budu rozhodně těšit. Jeden z nejlepších animáků za poslední dobu. 80% ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Normálně bych hodnotil asi trochu níž, kvůli těm zmateným mantrám o tom, že "každý může být čímkoli chce", což je objektivně a prakticky samozřejmě blbost a politicky dost zprofanovaná teze. Ale scéna s lenochody mě naprosto dostala, musím dát 5 :-D :-D :-D :-D ()

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama