Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Recenze (990)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Krásne animovaná detektívka so zvieratkami, ktorá nás učí, aby sme neboli rasisti. Vážny podtón začne byť ku koncu na obtiaž, lebo neladí s inak zábavným zvyšok a trefnými humornými narážkami zvyšku filmu (obzvlášť vydarený bol Krstný otec a Breaking Bad). 8-/10 ()

Sgt.Cliffer 

všechny recenze uživatele

Milý kresleňák se solidními postavami. Nejvíc to táhne lišák Nick, který je až k posrání klidnej. I když v originálu to byl Winston WOLF :-) ()

AngelG 

všechny recenze uživatele

Tak tady se opravdu nedá nic vytknout. Skvělý děj a zápletka (lepší jak kolikrát normální kriminálky), fajn oblíbitelné postavy, krásná animace a úžasný soundtrack. Určitě zase po delší době animák, který šokuje svou originalitou. ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Perfektní bajka o předsudcích. K dokonalosti tomu chybí už jen pogrom, nebo nějak podobně vyjádřená nenávist vůči dravcům. To už by ale nebyla pohádka :) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby hezký a vtipný animák, jen mám pocit, že tomu má vnoučátka nebudou rozumět. Je to určeno spíše pro starší děti a možná hlavně pro dospělé. Jde o složitost děje, různé zvraty a intriky, kterým dospělí aplaudují, ale které mladší děti asi nepochopí. Potěší samozřejmě lenochodi, vyjící vlci a jiné fóry. Každopádně tu milou Judy Hopkavou a jejího přítele lišáka na dětech vyzkouším a podle jejich reakce se pak ještě rozhodnu, jestli přihodím pátou hvězdu nebo ne.P. S. Jak jsem slíbil, tak činím. Vnoučatům se to moc líbilo a tak přihazuji pátou hvězdu. Netvrdím, že všemu rozuměli, ale nejlepší hlášky si spolu často opakujeme a to je podstatné! ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Paradox - celý film sa tvári ako ultrachytrá vecička. Zostane však animákom, ktorý má hutnú zápletku, avšak konanie postáv v určitých fázach je nelogické a teda zápletka nie je poriadne domyslená. Vizuál výstredný a zvieratá v oblekoch cool. Skvelé nápady i parafrázy - lenochod na úrade je TOP. Odkazy, či pre mňa scenáristické vykrádačky, zo slávnych filmov (The Godfather, The Dark Knight) mi skôr neimponujú, ale viem ich prekúsnuť. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Prvky buddy komedie Zootopii hodně zpestřujou a odlišujou od většiny konkurence. Příběh však nakonec neni příliš originální. Jasně, scénář bude v případě filmů pro menší publikum vždycky do určitý míry klišoidní, ale tady schází nějakej zajímavější nápad než jenom město, ve kterym žijou všechny zvířata pohromadě (třeba Inside out byl originalitou uplně jinde). A vtipnejch situací mohlo být mnohem víc. Škoda, že se při nejmenšim víc nezužitkovali geniální lenochodi z městskýho úřadu. Čtvrtá hodně slabá hvězda za vypiplaný animace, pohodovou atmosféru (závěrečná párty) a pár popkulturních odkazů (např. nakousnutá mrkev na telefonu Judy). ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo vymyslený svet zvierat, kde sa to hemží prírodou na každom kroku a kde zvieratká dostavajú dôležitú priam až nadľudskú úlohu, zachrániť svoju civilizáciu pred pravekým chovaním svojich občanov, dravcov. Asi toľko k príbehu. Grafika je super, dokonca pri záberoch na nočné ulice a autá mi grafika prišla fotorealistická. Od čias Hľadá sa Nemo sa to hýbe neskutočne dopredu. Emócie tomto animáku tiež nekrívajú a užijete si ich dosť. Slovenský dabing, že vraj klasicky na úrovni, ten česky som absolvoval ja a bol tiež veľmi príjemný. Fajn zážitok. Ďakujem. ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Moc nechapu, proč každý druhý komentář zmiňuje V hlavě. Ale chci to tu mít taky, takže : V hlavě :) ... Zootropolis je jedinečný svým kouzlem a ochotou hrát si z detaily a vykreslením každého správného pohybu zvěrstva. Jinak nezapomenutelná scéna je samozřejmě s lenochody ( to tu ma taky každý, takže já taky!!). Škoda jen že se nedostavil větší prostor pro všechna zvířata, urcite by to za to stálo. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný animák. Výborná animace ale to už u Disneye snad ani jinak dopadnout nemůže. Fajn příběh, super dabing a jednoznačně jedna hvězda patřící lenochodům. Lepší znázornění úřadu už snad ani nešlo. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený počin, který detektivně není nic moc originálního, ale já osobně jsem tohle téma ještě v animáku zpracovaný neviděla, nebo si to aspoň nevybavuji. A bavila jsem se. Více než Judy Hopkavá mě za srdéčko chytl lišák Nick (v kombinaci s fenkem? dítětem byl opravdu zábavný). Klidně bych se koukla znovu. ()

GlamourCat odpad!

všechny recenze uživatele

Film s poselstvím "všichni můžou všechno" a "nikdy nepřiznej, že na to nemáš." A všichni jsme si rovni... kromě farmářů. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Skvělě vyvážený animák, který chytne jak děti tak dospělé - zábavný, vážný, s povedeonu krimi zápletkou, díky čemuž jede jako po másle a s poučným přesahem v neposlední řadě. Potěšil odkaz na Kmotra (který jsem identifikoval v první vteřině) a s dvojící se skvěle vezl až do závěřečných titulků. Mám pocit, že akvizice Pixaru The Walt Disney Company hodně pomohla v inspiraci od špičky v oboru, protože jejich animáky od té doby zažívají skvělou vlnu. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne najlepší animák v roku 2016. Parádne nakreslený, s jednoduchým príbehom, ktorý ale obsahuje veľa aktuálnych narážok na intoleranciu a predsudky (v podstate jednotlivé zvieracie druhy predstavujú jednotlivé ľudské povahy) a ešte je miestami brutálne vtipný. Scéna s leňochodmi je jednoznačne komediálnou scénou roka, pri ktorej šlo celé kino do kolien (ľudia sa od smiechu doslova metali na stoličkách, my sme sa rehotali, až sme plakali :)). Ale našli sa aj iné dobré scény. Totálna spokojnosť. 9/10 ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

3,5*. Žádnou uchechtanou zábavu nečekejte, komediální stránka je odsunuta na vedlejší kolej, přestože některé alegorické zvtárnění ducha města (lenochodi) pobaví jako máloco jiného. Ono to vlastně ani tak není na škodu, protože prim tady hraje detektivní linie, která, s ač do jisté míry předvídatelným záporákem, nabízí překvapivě komplikovanou a výživnou honičku s několika falešnými rozuzleními a sympatickým ústředním duem. A to, že se u toho člověk ještě zasměje, je pouze třešničkou na dortu. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Plnohodnotná animovaná zábava pro celou rodinu která svou popularitu těží hlavně z chytrého scénáře, ze sympatických postav a z vybudovaného světa. Sice se to k nějaký velký Pixarovsky přidaný hodnotě nedoplazí ale i tak je to originální, svěží a na poměry Disneyho i emocionálně funkční. Pecka 8,5/10 ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele

Zootropolis je určite jeden z najlepších animovaných filmov aké kedy vznikli. Je tu veľa milých postáv, ktoré si isto zamilujete. Samotné hlavné postavy Judy a Nick sú veľmi sympatické a počas filmu sa medzi nimi vytvára z môjho pohľadu veľmi zaujímavý vzťah. Nejednému by sa tak ako mne preto mohlo zdať, že sa z Judy a Nicka, po tom čo spolu prežijú, stanú viac než len priatelia. Spoločne sa snažia vyriešiť záhadný prípad, pri ktorom im neraz pôjde o život. Film má vydarený príbeh, dobré tempo a sú v ňom rôzne narážky na problémy zo sveta ľudí, ( z nich asi najbadateľnejšia je narážka na rasizmus). Tento film je ďalší dôkaz toho, že dnešné animované filmy sú pre každú vekovú kategóriu, takže nudiť sa pri ňom určite nebudete. Pokiaľ teda máte aspoň trocha radi animované filmy, oplatí sa dať Zootropolis šancu. Plusom je tu pre mňa osobne aj pekný slovenský dabing. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla už několikrát a mám pocit, že se mi nikdy neomrzí, zcela právem patří k těm top animákům, co jsem zatím viděla... možná by neměl daleko ani na první místo, za animáky. Příběh je poutavý, akční a i vtipný. Má skvělou hubnu i animaci... ale to nejlepší na něm je Nick s Judy a postupná dynamika jejich vztahu. Hned mě napadlo, že kdyby to byl normální film, byli by skvělý pár from hate to love... a pak jsem zjistila, kolik fans je tak vidí i tak... a tak jsem si řekla, vlastně proč by ne. Když tam ta chemie je, nedá se prostě nic dělat. ;) ()

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama