Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Recenze (990)

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Po loňském Inside Out další výborný animák, který potěší jak děcka, tak dospělce (dokonce mě Zootopia bavila ještě o fous víc). Nádherná animace, do puntíku vypiplaná, je rozhodně jednou z hlavních silných stránek filmu, ale rozhodně ne tou poslední. Judy "Mrkvička" Hopkavá je tak roztomiloučká, že být malý špunt, nepřestanu rodiče otravovat s tím, že si taky malého králíčka pořídíme (vůbec si neuvědomují, jakou kliku mají). Příběh je možná malinko předvídatelný, ale jen těžko do animáku "výhradně pro děti" budete usilovat o scénář typu Interstellar, že? Spousta vtipů pramení z toho, jak moc se člověk všímá a má zájem prozkoumávat okolí Zootropole, protože ta byla navržena a do chodu zprovozněna naprosto dokonale. Obří zvěřina se tu mísí s těmi nejmenšími a každé zvířátko bez výjimky je naprosto skvostně zpracované. Co se týče vzhledu, tak i rozpohybování. Rozhodně stojí za to i filmové poselství "Můžeš být kýmkoliv jen chceš" nebo "Nikdy se nevzdávej", které už jsme sice několikrát v animácích viděli, ale nikdy to nebylo tak krásně zpracované (možná ještě Ratatouille). Závěrečné titulky jsem si už užil jen s tupým úsměvem v ksichtě, který mi vždycky řekne, jak moc se mi film líbil. A v tomhle případě byl úsměv na místě, protože Zootropolis je rozhodně jedním z nejlepších animáku posledních let. A lenochodi spolu s hlavní písničkou naprosto bezkonkurenční! PS: ikdyž jsem byl trochu zklamaný, že jsem byl nucen vyrazit na česky dabovanou verzi, dost mě to přešlo. Vážně se povedl, což je dneska příjemné překvapení. 90% ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Pekna animace, vtipky a některe dobré nápady (lenochodi), logicke posloupnosti, ale jinak takovy plochy animak jeden z mnoha kterému chybí silnější příběh a něco s čím by se divák mohl ztotožnit. Slabší střed 45% ()

dudo0606 

všechny recenze uživatele

Krásna rozprávka, v ktorej si každý nájde to svoje. Dobrodružno, milé zvieratá, správna dávka humoru, cesta k priateľstvu, a perfektne prepracovaná zápletka akú by som od animáku asi ani neočakával. Ešte aj hudba vo filme bola skvelá, no proste 100% za všetko. ()

Human_Traf 

všechny recenze uživatele

Má to všechny kvalitní ingredience. Sympatické postavy, zajímavý krimi příběh, odkazy na kmotra i Breaking Bad. Jen mi scházelo trochu dramatičtější vyvrcholení a nějaké to dojáček na poplakání. A taky mohli najít někoho současnějšího nebo kultovnějšího, než je Shakira, jinak se tomu těžko horko něco vytýká. Mimochodem, kde byli ptáci? Na ty neměli práva nebo co? ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Úžasná podívaná! Pro děti? Ani bych neřekla. Jde o klasickou kriminálku s pár naprosto úžasnými narážkami na krimi filmy, úřednickou realitu (ano, lenochodi někdy za přepážkami skutečně sedí) a korupci. Bavila jsem se královsky a doufám, že tahle sympatická dvojice bude mít ještě nějaký zajímavý případ. ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hodnocení jsem očekával více, mnohem více. Film to není vůbec špatný, ale k dokonalosti mu hodně chybí. Příběh je příliš předvídatelný, scénář je průměrný, postavy ploché. Jediné, co bych vyzdvihl, je úžasná animace prostředí a postav. Město je živé, zvířata mají skvělé zpracované emoce, ani nemusí mluvit. A poslední skvělou věcí byl Lenochod na úřadu. Myslím, že jsem kdysi viděl daleko lepší animáky, který by si zasloužily lepší hodnocení, než tento. 75% ()

West 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opravdu originální a výborný animák, který se veze na vlně 80'-90' krimi budies comedy. Představte si třeba Policajt z Beverly Hills, nebo 48 hodin , akorát ve světě zvířat. Animace i hudba 9/10, ale asi nejlepší z celého filmu jsou lenochodi,a to jsem se řezal smíchy, že jsem málem spadl z postele,.. Také mě dostal teplý gepard na vrátnici. Doufám že dostanou svůj spin-off , nebo natočí další pokračování. 90% ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Disney poslední dobou válí a já mu to přeju. Když jsem si cvrknul do kalhot z traileru s lenochodama, nemohl jsem se Zootropolis dočkat. A jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistil, že je to absolutně něco jiného, než na co jsme u Disneyovky zvyklý. Žádný muzikálování, žádná snaha tvůrců vymodelovat za každou cenu několik vtipů za vteřinu. Vlastně jediné, co spojuje tento mainstream s Disneym je podoba postaviček jdoucích podle vzoru roztomilých plyšáčku. Ale jinak je tohle kriminálka ze staré školy! Francouzská spojka se zvířátky! Disney zkrátka stvořil nový model na poli animovaného mainstreamu! ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je to super, roztomilí hlavní hrdinové, polepšený liščí padouch, se kterým jsem čekal pozdější konflikt, vítězství dobrých nad zlými, ikdyž možná ani ne, neboť jsou zde predátoři zobrazeni jako primitivní zvířata, která mají problém s DNA, tak se jim přestanou dávat drogy a oni zřejmě přejdou na vegetariánskou stravu..nejsou tu opice, ptáci, vodní zvířata, všichni mají vyretušované pohlavní či vyměšovací orgány atd ..jako pohádka dobré ale ta pointa a podání už tak slavná není .. ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Vtipná a nápaditá rozprávka prepracovaná do dokonalosti. Zábavná s kusom detektívnej práce pri odhaľovaní zločinu. Dokonca aj ja ako divák som premýšľala o páchateľovi. Najviac však na mňa urobilo dojem aká je rozprávka zo života zvierat ako ľudí premyslená do najmenších detailov. Jediné čo mi tam zo zvieracej ríše chýbalo bol hmyz na čo som však takmer okamžite zabudla a dokázala som vnímať len chytrosť a vynaliezavosť tvorcov. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Super animák, ktorému nechýbajú emócie, skvelý HUMOR, napätie i nápaditá akčná stránka. Len je to zdlhavé a po hodine aj máličko uplakané, no a presne vtedy som sa začal tak trochu nudiť. 4* ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Krásně uděláno, člově se i zasmál v tomhle to bylo fajn, avšak musím souhlasit, že myšlenka kterou nám pohádka podsouvá, se mi nelíbí. ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Promyšlené od začátku do konce, fakt pecka! Jednu hvězdičku ubírám za to, že to není úplně vhodné pro děti.... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se mohlo zdát, že Zootropolis je něco jako Doba ledová, jenže tady se jde po cestě V hlavě, a podobným chytrým záležitostem. V základu je příběh velmi banální a obsahuje haldu klišé - nováček, kterému nikdo nevěří, se snaží získat respekt a "pomáhat a chránit". S pomocí náhodného kamaráda vyřeší celý případ a získá respekt, který tak moc chce. Jenže tady místo lidí běhají zvířata a nutno dodat, že autoři tu přichystali hodně vtipů, strašně moc narážek a hromadu humoru. Lenochodi, kápo mafián, malý pomocník s hlasem jako od Slye. Takhle bych mohl pokračovat několik dalších řádků. Líbilo se mi, že film, idkyž je animovaný a v první řadě cílí na děti, rozhodně nebude bavit jen děti, a dokonce bych si i troufnul tipnout, že dospělý a starší sourozenci budou na tom líp. Tady je totiž funkční detektivní komedie, s nádhernou animací, fajn scénářem, dobrýma postavama a pěknou akcí. Na pátou chybí TO, co udělalo V hlavě. Vynechalo se tu dojetí a hlubší a pohnutější téma. I tak se jedná o pěkný film. Který doporučuji každému. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Vypadá to krásně, je to pro děti, ale ani dospělí se nebudou nudit. Na druhou stranu, už mi lezou krkem všechny ty příběhy o tom, jak kdokoli může být čímkoli - jasně, chápu, je to pohádka, ale... Je to multikulturní, je to barevné, zvířátka nejedí zvířátka, populismus, atp. atp. Je to krásné, je to barevné (vím, že se opakuji), není to špatné, ale nadšená opravdu nejsem. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Skvěle vytvořený svět se spoustou maličkostí, které potěší (když si jich všimnete). Příběh přiměřeně očekávatelný, ale neurazí. ()

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama