Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Recenze (990)

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení v oblasti animovaných filmů. O vtipné momenty není nouze a navíc je vidět, že scénáristé měli zřejmě svůj den. Film je vhodny jak pro děti, tak i dospělé a jeho velkou výhodou je, že každým dalším shlédnutím narazíte na kupu dalších gagů, kterých jste si dříve nevšimli. Za mě palec nahoru a pokud se chystá dvojka a šup sem s ní. PS: Scéna s lenochody je mistrovská! :-) ()

Taron 

všechny recenze uživatele

Toto bylo fakt naprosto úžasný. Ono to ani není o tom, že by se člověk celej film trhal smíchy, ale spíš o tom, jak krásnej styl humoru to je. Navíc spojenej s, podle mě, na animák hodně dobrým scénářem, kterej člověka fakt nemá šanci nudit. Pro mě asi opravdu nejlepší animák, kterej jsem kdy viděl. Možná i o trochu lepší než Mravenec Z. ()

Douglas. 

všechny recenze uživatele

Nádherný rodinný animovaný film, který si určitě užijí diváci všech generací. Skvělý originální poutavý příběh a perfektně propracovaný svět zvířátek. Ve filmu se objevilo i pár scén připomínající legendární filmy jako je například Kmotr, což mě upřímně úplně dostalo. Pro mě to byl nečekaný filmový zážitek a jistě nejlepší animák za posledních 5 let. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Páni, toto čo bolo. Hádam jeden z najoriginálnejších a najprepracovanejších animákov, aký som za poriadne dlhú dobu videl. V rámci žánru je toto absolútny top a doby ľadové a podobné vychýtavky sa môžu skryť. Zootopia je animák plný pohody, perfektne vygradovaného scenára a deja, magických animácií, ale hlavne toľkého množstva originálnych a unikátnych detailov, že človeku sa chce krochkať blahom. To zvieracie mestečko bolo vymyslené jednoducho geniálne a nápad spojiť klasickú komediálnu rozprávku s detektívnym príbehom je jednoducho trefa do čierneho. A to ani nespomínam scénu s leňochodmi, ktorá bola totálne super. Nebyť pár klišé scén, ktoré ale do takýchto animákov patria, tak by som asi dal stovku, ale takto je to len "slabých" 5 hviezd a pre mňa jednoznačne animovaný zážitok roka 2016. 85 % ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

U scénky s lenochody jsem brečel smíchy jako už dlouho ne. Skeč jako vystřihnutej z Monty Pythonů, snad jen s tím rozdílem, že reální herci by tohle nemohli tak dokonale pomalu zahrát. https://www.youtube.com/watch?v=D_jF37Ls8rM Ale celý to bylo trochu slabší než jsem čekal. Pro dospělýho je to moc jednoduchej příběh s nijak překvapivým padouch twistem na konci, a pro děti je to příliš vážný, thrillerový a hlavně dlouhý. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Překvapivě fakt dobrý. Scénář působí díky hlavní myšlence dospěle, takže je to více než koukatelné i pro starší publikum. Nesází však na nesmírné množství popkulturních narážek. Spíše se soustředí na několik málo vtípků a smysluplný scénář. Celé je to roztomilé a milé. Hlavní myšlenka kýčovitá, ale velmi důležitá. Já byl překvapený. Dost jsem se bavil a ani jsem nepostřehl, že film je na poměry animáků trochu delší. ()

karmisa 

všechny recenze uživatele

Za mě jeden z nejlepších animáků, co znám. Vidím v ní jisté ponaučení, které je i snadno pochopitelné pro děti. Takže jasných 5 hvězdiček. ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Nemôžeš byť čím len chceš. Netlčte takéto kraviny deťom do hlavy, prosím. Nemôžeme byť všetci kamaráti. Netlčte prosím takéto kraviny deťom do hlavy. Inak je to vcelku fajn film, ale prvých 30 minút som sa naozaj chytal za hlavu a skoro som to vypol ako slniečkársku agitku. Potom sa to trochu znormálni. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase opäť roztomilá rozprávka, ktorá poteší, neopozerá sa. Walt Disney vsadil na vizuálnu pestrosť, na modernosť, nových hrdinov. Navyše, príbeh bol tiež zaujímavý a celkom pútavý. Zootropolis si opäť rád pozriem znova. A Shakira s ústredným hudobným motívom zapadla perfektne. ()

Teeis 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z nejlepších animovaných filmů na světě. No dobrá, tohle hodnocení je pro každého relativní, ale teď vážně, tenhle animák odhaluje pod zástěrkou nádherného města, plného antropomorfních zvířat, zkaženou kostru města, pokrytou zločinem. A s příběhu o rovnosti se stává detektivka s několika popkulturními odkazy a vtipem, jenž jsou klasickou vizitkou Disney. Troufám si říct že tenhle film si užijí jak děti díky nádherné animaci a ponaučení o rovnosti, tak i dospělí díky hezkému příběhu kontrastující se šedivostí světa ať už toho jejich tak i našeho. Ve zkratce se na to musíte kouknout, abyste tuhle recenzi mohli pochopit. ()

Marcas 

všechny recenze uživatele

Hodně cool animák. Málokdy mě nějaká pohádka dostane tak, jako nedávno Zootropolis. Opravdu klobouk dolů. Nemám co vytknout, protože ten film má všechno. Perfektní animaci, silný příběh, super hudbu a neskutečně povedený dabing. Dokonce i twist na konci mě překvapil a to se mi u pohádek opravdu moc často nestává. Moc bych si přál alespoň nějaké volné pokračování, protože jsem se do Zootropolis jednoduše zamiloval. ()

Vito_LePour 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli jsem se někdy u animáku takhle dobře zasmál. Mělo to hlavu a patu, tempo, skvělý satirický humor a obstojný děj. Velké množství dialogů nicméně bylo dost cheesy. Hodně silné 4*. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Disneyho animáky jsou v posledních letech jedno překvapení za druhým. Od toho jubilejního 50. filmu - Na vlásku - mám z této legendární značky kompletně jiný pocit. Jakoby se ve vedení The Walt Disney Company rozhodli, že s pohádkami pro děti je konec a od teď se jde dělat něco hodnotnějšího, akorát to pořád dělají s tím rodinným posláním, a tak i přesto že jde o daleko hlubší snímek, tak pořád si v něm i děti najdou svoje. Zootropolis představuje již několikrát podobně nastavenou premisu, tedy město zvířat, kde se živočichové chovají jako lidi.. Ovšem tohle provedení dokázalo přidat něco svého a jsme tak svědky podle mě naprosto plnohodnotného kriminálního příběhu, který ani zdaleka nepůsobí nějak parodicky a celé vyšetřování je patřičně vtahující... Úvod snímku ve stylu policejní akademie je bohužel malinko sterilní a přináší jen jeden později relevantní fakt, ovšem jakmile nám naše hlavní hrdinka králičice Judy Hopkavá (jo to vážně!) školu opustí a zařadí se mezi plnohodnotné členy policejního sboru, jakoby si na scénáristickou židli sedl někdo nový s opravdu dobrým nápadem.. Paradoxně se naše hlavní hrdinka dá dohromady s lišákem Nicky Wildem, který je nejen díky fajn vývoji neuvěřitelný tahoun celého příběhu.. Jakmile se rozjede celý detektivní případ, snímek si s každou další minutou obhajuje svoji existenci, jelikož je to neokoukaný, vtipně se to odkazuje na legendární kousky žánru (Kmotr!!) a mě jako diváka vážně zajímá o co, že jde.. Celý případ má i docela zajímavé vyústění, které dává smysl a nemůže hned několikrát nepřekvapit.. Running joke v podobě lenochodů sice může někomu lézt na nervy, ale mně to přišlo k popukání a to jako pokaždý. Daří se vtisknout i několik silnějších a jasně aktuálních témat, jako je rasismus a předsudky, která jsou cítit a přesto nepálí... No a nakonec fenomenální Gisele s Shakirou v zádech, která pro tenhle film napsala neuvěřitelnou pecku, která mě v závěru málem dostala... Nádherný good-feel příběh, který jen tak neodezní. A mám pocit, že tentokrát Disney ty věkové hranice spojil hodně dobře. 80% ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Výborná pohádka baví nejen jako příběh o přátelství, ale i jako docela dobrá detektivka. Pro dospělé je tu plno kulturních odkazů a nádherné vizualizace města. Navíc je tu plno skvělých momentů, jako nahá zvířata nebo lenochodi, kteří jsou naprosto geniální. ()

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama