Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Recenze (990)

Winster 

všechny recenze uživatele

Super, děcka a i dospěláci doporučuju :-)). Velmi pěkná podívaná. Super by bylo kdyby se jim povedla i taková dvojka :-). ()

El_Shafo 

všechny recenze uživatele

Agitečka. Je otázka, zda pohádky mají cíleně nějak vychovávat (a tedy manipulovat) děti. Vždy to byla jedna z jejich základních funkcí, Červená karkulka měla údajně varovat dospívající dívky (červená = symbol menstruace) před násilníky. Jo, v současnosti nějak padají liberální hodnoty, lidi jsou blbí a vychovávají děti, když to napíšu kýčovitě, v předsudcích a zkratkovitosti a z tohoto důvodu má smysl natočit nějakou liberální propagandu, jenže... Vážně filmovým studiím přísluší tak nepokrytě ovlivňovat výchovu? Dobře, je to soukromá společnost a může si dělat, co chce, jejím arbitrem je trh - a buď se jejich výrobek/film prodá, nebo ne - a to musí všichni respektovat, to je obchodní svoboda. Ale přesto mi to celé přijde docela hnusné, je to prostě prvoplánová manipulace, tedy (alespoň pro mě) docela odporný prostředek, byť k dobrému cíli (nezavede se tím ale nový precedent pro další manipulující filmy - a třeba s méně ušlechtilým cílem?). To je zásadní otázka, připomíná mi to odpor ke slovnímu spojení "občanská výchova": stát svým školstvím ordinuje, jak má vypadat správný občan, a utváří děti k tomuto obrazu. Jenže i ona občanka (ať už se jí říká třeba základy společenských věd) je v demokratické (a hlavně liberální!) společnosti prostě nutná - i k liberálnímu, kritickému smýšlení se musí vychovávat a manipulovat. Proto nakonec tento záměr schvaluji. Je to ale sakra složité. V tomto momentu jsem se rozhodl, že hodnocení odpad! by nebylo příhodné. Jinak mi ale Zootropolis přijde jako skvěle zvládnutý film, mnohdy překvapivý, ale hlavně vtipný. Po zhlédnutí jsem měl na jazyku onu pachuť manipulace, kterou jsem řešil v první části recenze, ale ta se přece jen týkala pouze otázky, zda odpad!, nebo ne, po jejímž vyřešení ztratila relevanci i pachuť. Proto od ní musím odhlédnout - a vše ostatní bylo prostě skvělé. ()

listo 

všechny recenze uživatele

Animace fantastická, lenochodi excelentní, jen bohužel ty multikulturní sračky hustí už i do dětí. Já bych pochopitelně celým Spojeným státům přála, aby se všichni kriminální živlové z Bronxu chytli za nos a stali se z nich poctiví policisté (nebo alespoň pracující), ale obávám se, že pohádky se realitou nestávají. O budoucím osudu Německa snad ani nemluvě... ()

Desmond04 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. K animákům jsem otevřený, nicméně je nevnímám jako plnohodnotné filmy a 5 hvězd, má u mě zarezervovaný pouze Frozen a Hrob Světlušek, který přeci jen hranici anime výrazně překročil. Nicméně zpátky k Zootropolis. K projekci mě dostala přítelkyně a já jsem si zase říkal, co to proboha bude za koninu... Spletl jsem se. Snímek je záživný a zábavný. V ničem nepřehání a kouká se na něj opravdu dobře. Postavy jsou vykresleny taky krásně, trošku mě mrzí, že jsem Zootropolis neviděl v originále, ale v dabingu, který byl sice vyvedený, ale přeci jenom v originálu to mohlo mít ještě větší šmrnc. ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Zábavnosti, hravost, napínavost, skvělá animace a spousta nápadů (vlci a lenochodi jsou top). Co více si od animáku přát . ()

GrEEnPajula 

všechny recenze uživatele

Konečně po hodně dlouhý době super animák, u kterýho jsem se vážně pobavila. Poslední dobou mi přišlo, že většina animáků je točená spíše stylem pro děti a dospělý divák si toho v tom příliš nenajde, ale u Zootropolis je to právě naopak.. a i když je příběh dost předvídatelný, v podání zvířátek to vůbec nevadí a celé to funguje a baví od začátku až do konce. ()

Koropororus 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, že sny se plní a člověk, v tomto případě zvíře může dosáhnout čehokoli. Perfektní animace, příběh, několik dobrých vtípků a humorných scén, ale pak to příjde...bum, agitka, paraela se současnou světovou situací, vyzdvihování toho, že ti špatní jsou v jádru dobří, jen ti dobří nechápou ty špatné...všichni mohou žít ruku v ruce společně a kráčet ke šťastným zítřkům........tohle snad ne, hnus, něco podobného točili v hitlerovském německu, soudruzi po 48, převlečení soudruzi po 89 a nyní "uncle sam"........ ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

S velkými sympatiemi hodnotím plným počtem hvězd. Takový animáček jsem snad ještě neviděla. Vcelku dospělá zápletka, kvalitní detektivka. Ani Columbo by se nemusel za takové detektivní postupy stydět. Ve spojení s roztomilými a hezky animovanými zvířátky to byla bomba kombinace. Chválu musím taktéž pět na sountrack, který byl šmrncovní. Ale najde se tady něco i pro malé diváky. Judy Hopkavá je slečna, který se chce stát první králičí policistkou a při svých kariérních počátcích potkává vychytralého lišáka. Razí se tu heslo, že můžeš být kýmkoli, když na tom budeš tvrdě makat, že kamarádi jsou nad zlato a že ne vždy je všechno takové, jaké se může na první pohled zdát. I dialogy se mi moc líbily, občas velice povedené vtípky ... hlavně na dopravním úřadu úředníci nebo pan Big :D ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Ohlasy neklamali, výborný dospelácky animák, ktorý zaujme, pobaví a aj poučí. Lenochodi boli jednoznačne TOP. Krásnu animáciu nie je potrebné ani vyzdvihovať. ()

J.Bakhita 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla velmi dobrá akce. Slušný a vychytaný animák. Člověk vidí doporučení "pro celou rodinu" u hodně nudných animáků, jako třeba Mimoni a většinou to obnáší, že dítě se baví a je v klidu, zatímco rodič si vedle něj čte, rád, že je chvíli pokoj, ale pokud by neměl knihu, tak by pomalu a bolestivě umíral nudou. Ale, tohle bylo opravdu! pro celou rodinu. Nejen pro děti, ale i pro dospělé. Film hodně pracuje s rasovou nesnášenlivostí, což se mi velice líbilo. Jsou tu vtipná místa připomínající komedii a i místa spíše thrillerová a napínavá. Vyústění filmu nebylo až tak dobré, jako průběh filmu, ale nic míň než pět hvězd si to nezaslouží. Opravdu výborné. Jen tak dál Disney! ()

David.Stanov 

všechny recenze uživatele

Tohle dílko mě hodně potěšilo. Poslední dobou mi přišlo, že to šlo s animáky z kopce, ale pak přišlo město zvířátek a byla to vlastně super detektivka, která je natočená tak, aby bavila děti i dospělé. Hlavně je to i vtipné. Ne vtipné tím způsobem jako hahaha hihihi, ale vtipné tak, že jsem se opravdu zasmál. Další věc je, že jsem konečně pochopil fungování úřadů. ()

Kub21 

všechny recenze uživatele

Originální nápad a výborná animace prolínaná popkulturou.Nu, přejdeme k humoru, když je to ta komedie.Není to takový ten laciný neoriginální, na který natrefíme u každého průměrného filmu.Koho by napadlo vmísit do filmu tak nepopulární zvíře jako je lenochod?Ano, humor je tedy na vysoké úrovni :D Proč chceme vidět zvířata, jenž se chovají jako lidi?Tato otázka je velmi zajímavá.Dále se mi líbilo zpracování charakteru postav, bylo to jako u lidí, každý je jiný. Fakt, že zázraky se dějí v Zootropoli podtrhuje malý myšák, který zaměstnává obrovské lední medvědy.Paráda.. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Trosku multikulturni agitka na coz mam v dnesni dobre mirnou alergii. Krasne barevne a rozpohybovane, krimi linka ne moc zabavna ani originalni (ctete desne rpedvidatelna), jedine opravdu zabavne scenky jsou ty s lenochody, ktere tak skvele vyuzil tenhle film uz v reklamni trailerove kmapani. Nebylo to saptne, ale nechapu to vseobecne nadseni, protoze na tom nebylo ani nic vyjimecne skveleho... ()

KorenGeorge 

všechny recenze uživatele

Moc hezká a originální pohádka, která narozdíl od většiny animáků není pouze povrchní taškařicí, ale důmyslnou detektivkou s poselstvím o životním snu, toleranci, respektu k odlišnostem a zaslepenosti předsudků. Potěší jak děti tak dospělé. Animace je povedená a části města nápadité a příběh králičí policistky zaujme hned od první chvíle; zápletka se krásně vyvíjí, a konec je krásně optimistický a pravdivý. Líbili se mi i narážky na další filmy, ústřední postava Judy mi přišla jako variace na Clarice Starlingovou. Doporučuji všem bez ohledu na věk a jsem velmi překvapen, že na poli animáku ještě vznikl takto originální kousek. ()

kockodan odpad!

všechny recenze uživatele

Politicky korektní liberální slátanina která má za úkol vymývat mozky dětem sluníčkářskou propagandou již od útlého věku! Jakoby scénář psali Merkelová-Juncker-Hollande! Takže u mě jde o odpad z čistě ideologického hlediska! ()

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama