Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Recenze (988)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Vtipná krimi v krásné animaci je sice až dráždivě provokující svou reklamní tváří na multikulturalismus, ale i tak je pěkným pohlazením duše i oka. A hlavně svět se posunul. Nyní je pranýřována Rowlingová všemi možnými uměleckými pahrbky, které se díky jejím, pro mě sic nezajímavým románům, staly zbohatlými hvězdičkami, za to, že nechce připustit tuším 1855. pohlaví. Takže nějaký problém kulturního (ne)obohacení je již dávno zapomenut. Tudíž mohu být benevolentní a podsouvaným soužitím všech v rovnosti se všemi se mohu jen radostně pousmát. ()

Adam Bernau

všechny recenze uživatele

Jestliže v multidruhové společnosti příslušníci masožravých druhů žerou býložravce, může za to nějaký zlovolný býložravec, který je chce zdiskreditovat. Králík, který nevěří lišce, je v zajetí předsudků. V nudistickém klubu musíte cvičit nazí, ale genitálie musíte nechat doma. Vítejte v Zootopii. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Skutečně nemá tenhle malý skvost na svědomí Pixar?! Zootropolis je totiž přesně ten typ rodinného animáku, jehož kvality nemají děti (hlavně ty menší) šanci docenit v jejich plné šíři. Skvělý buddy movie, skvělá detektivka (!), skvělé komediální podobenství (zmiňovat geniální scénu s lenochody je už dost klišé, ale nemůžu si pomoct)... Nádherná animace, nálož výborných nápadů, všelijakých vtípků a gagů (nejednou velmi subtilních a druhoplánových) a vynalézavých a bezvadně zkomponovaných akčních scén. A ten nadčasový a v současnosti nesmírně aktuální myšlenkový přesah je něco, co mě samo o sobě nutí věřit, že tvůrci tohohle báječného filmu mají rozum i srdce na správném místě... 90 % ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Já zkrátka roztomilým animovaným zvířátkům neodolám - když k tomu ještě mají kolem sebe zajímavý příběh, tak je vyhráno. Tématem filmu jsou předsudky a jejich překonávání. Judy je malý, rozkošný králíček, který si usmyslel, že si splní svůj sen stát se policistkou. Nick je "prohnaná" liška, predátor, který ale pod cool zevnějškem skrývá měkké srdce. A tihle dva tvoří skvělou dvojku, která se chvílemi vtipně dohaduje, ale přesto spolu fungují skvěle. Díky Ginnifer Goodwin a Jasonu Batemanovi za perfektní namluvení těhle postaviček. Animace je překrásná, moderní a zároveň tradiční - a týká se to jak zvířat, tak prostředí. Žasla jsem nad vizuálem tundry, pralesa i mini čtvrti hlodavců. A rozplývala se nad krtčím mafiósem, teplým levhartem nebo huňatou ovečkou v brejličkách. Po delší době u animáku musím ocenit i scénář: je nabitý dějem, cítíte s postavami a opravdu s nimi prožijete jejich příběh. Zootropolis slavilo oprávněný úspěch a těším se na případné pokračování. Možnosti jsou tu obrovské. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Animovaná detektivka pro odrostlejší děti, ale i mládež a dospěláky. Sotva mluvící potěr na to ale neberte, nic z toho nebude mít. Hvězdička dolů za nápadně vloženou politickou korektnost, konkrétně antirasismus. Docela mě to otrávilo, v týhle době, která je novolevicovým hnutím přímo nechutně prolezlá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ešte ďalších 48 hodín. Asi jediný animák, deklarovaný ako rodinný, ktorý je určený viac dospelému sprievodu detí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velice příjemné překvápko a rozhodně jeden z těch vydařenějších animáků posledních let. Skoro bych se nebál napsat, že se jednalo o jeden z nejlepších. Animace byla vskutku oku lahodící. Animátoři si se snímečkem opravdu vydatně vyhráli. Každičký detail byl absolutně vymazlený. Příběh nebyl kdovíjak úžasný (takové klasické "no one to trust"), ale byl nesmírně svižný a nenudil. Navíc každého diváka jistě potěšilo několik odkazů na filmové skvosty. Co se legrace týče, tak si na své přijdou malí i velcí. Nejvtipnější byla rozhodně návštěva doporavního inspektoriátu a zpomalení lenochodi. Hlavní duo bylo nesmírně sympatické a ostatní postavičky bavily taktéž. Dobrých animáků je v mých očích jako šafránu, takže je třeba občasný světlý záblesk patřičně ocenit. 4 hvězdy. ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Celou stopáž mě to neskutečně bavilo a takhle hustě zábavnej a napínavej animák už jsem dlouho neviděl (jestli vůbec). Od ultimátního hodnocení mě odradila jen scéna na konci, která tak nechutně vlezle propaguje multikulturalismus, až se mi chtělo blejt. Jinak je to celej film zřejmý poselství, ale dávkovaný po kouskách a vhodně mezi tunama fórů, honiček atd. Tudíž vřele doporučuju. Btw. Ve chvíli, kdy se na scéně objevil ten nechutnej hlodavec s výrazem Marlona Branda, a začala brutálně zábavná parodie na Kmotra, jsem se málem udusil masalou. :) ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

U Disney se blýská na lepší časy! Konečně tu máme originální celovečerní animovaný film ryze dysneyovské produkce, který staví na myšlence vlastního světa s vlastními pravidly, který (v tomto případě) paroduje svět lidí s notnou dávkou satiry. Pro děcka je to příjemná a osvěžující podívaná a dospělí si zde taky přijdou na své, hlavně díky občasným hláškám a odkazováním na kultovní filmy. PS: Ani bych se nedivil, kdyby do budoucna vznikl samostatný biják o lenochodech ze Zootropolis! Ovšem byl by to zřejmě nejpomalejší film v historii animovaného film! :-D ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Tím vším, čím jsem chtěl, aby bylo Inherent Vice, je Zootopia! EDIT (3.6.2016): Už to mám za sebou 3x a jsem v pokušení nejenže si film pustit znova, ale rovnou si ho střelit do TOP10! Když to ani Michael Giacchino nepodělal svým soundtrackem, je to prostě svátek! (PS: při sledování mě zžírá touha si každý zvířátko pohladit! Jsem divnej? Ano, ano jsem, ale když ta animace je tak dokonalá....!) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela vychytaný animák. Je to hodně chytré a ne úplně určené dětem. Naráží se tam na spoustu problémů, jako je například rasová segregace, boj o moc nebo plnění životních snů napříč očekávání okolí. Celé město a ten svět jsou skvěle udělané, ať už jednotlivé části nebo druhy zvířat. Mladá králičí policistka Judy se snaží prosadit u policie, i když jí všichni podceňují. Společně s lišákem Nickem vyřeší složitý případ a zachrání celé město. Opravdu se mi to líbilo. Jsou tam i narážky na různé další animované filmy od Disneyho. "Kdokoliv může být kýmkoliv." ;) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků (vůbec). S naprosto úchvatnou animací. Už když přišla Zootopia do kin, tak jsem na ni chtěl jít, ale z bůh ví jakého důvodu jsem se k tomu nedokopal. Až teď. Nejsem moc fanouškem (pop)kulturních odkazů jako různé appky a dotykové telefony, ale tady mi to vůbec nevadilo a bavilo mne to. Zootopia má úplně všechno, co má správný animák mít. Včetně příběhu, kdy člověk už po minutě ví, jak dopadne, a je přímo natřískána skvělými nápady souvisejícími s polidšťováním zvířat. A i ta písnička od Shakiry, kterou normálně nemám rád, je super... 100% ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl animovaný film (jestli vůbec někdy viděl), kde je skvěle skloubená zábava pro děti s perfektní detektivní zápletkou pro dospělé. Nečekal jsem, že bych se mohl při animovaném filmu tak skvěle bavit, proto je mé nadšení z filmu dvojnásobné. --- Rozpočet / výdělek / rozdíl / počet dní odehraných v kinech: $??? / 1 021 / ??? milionů / 154 dní < ?,?? > násobek rozpočtu. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Myslím si,že tato animovaná krimi komedie z fantasy města Zootropolis nás nutí přemýšlet o záhadách,které se ve městě dějou a společně se zaječiící Judy Hopkavou a prohnaným lišákem Nickem tomu samozřejmě přijdeme na kloub,ale myslím si,že ten děj je celkem tak propletený,že to není film úplně pro ty nejmenší děti.I když jsou tam desítky sympatických zvířecích postaviček,perfektní animace tak je to moc složitý,aby to malé děti napoprvé pochopily.Ale pro mě je to jeden z nejlepších animáků za poslední léta a vůbec se nedivím,že dostal Oscara.Za mě stoprocentně 100% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Disney to opäť dokázali. Opäť nám priniesli nádhernú animovanú komédiu, ktorá je podľa mňa v skutočnosti oveľa serióznejšia, než sa môže na prvý pohľad zdať. Nebudem vám klamať. Keď som počul o tom, že po filmoch ako "Wreck It Ralph", "Frozen" a "Big Hero 6" prinesú film o meste plnom zvierat, neveril som, že to bude fungovať, a že highlight si nechávajú až na november s filmom "Moana". No keď som to začal sledovať, nielen som si uvedomil, že film je veľmi vtipný a milý, ale súčasne je veľmi inteligentný, vyjadruje sa k témam, ktoré sú veľmi dospelé a súčasne aj veľmi aktuálne. Nick Wilde a Judy Hopperová sú spolu skvelou dvojkou a človek im absolútne verí, že sú kamaráti a veľmi dobrí parťáci. Okrem toho sa fantastický doplňujú a neprestávajú vytvárať skvelú komédiu. Film je plný skvelých a nápaditých zvratov, ktoré fungujú a ťahajú film správnym smerom. Ale nielen oni dvaja sú skvelí. Všetci ostatní sú zaujímaví, vtipní a majú vo filme svoje miesto. Jediné mínus, ktoré vidím, že je to podľa mňa trošku odhadnuteľné. Možno budete prekvapení niektorými momentkami, no ja som ich odhadol veľmi správne. Plus tiež tu máme pár klišé, ktoré ale na druhú stranu nie sú hrozné a dávajú zmysel. Ja si myslím, že "Zootopia" je jeden z najlepších animákov, ktoré sme zatiaľ mali a rozhodne stojí za to, aby ste si ho pozreli. Či ste dieťa alebo dospelý. Hodnotenie: A ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně animák, který pobavil, rozesmál a minimálně některé scény se z hlavy jen tak nevytratí. Což platí zejména o úřadu plném lenochodů. Ale když člověk opustí úřady, je to svižně odsýpající zábava. Nenudí ani na okamžik, což platí nejen pro příběh, ale tentokrát i pro svět do kterého je zasazen. Při repríze bylo navíc zábavné sledovat všechny ty drobné detaily, narážky a také odkazy na filmovou klasiku, které člověku napoprvé unikly. Jen tu protirasistickou výchovnou agitku si mohli nechat od cesty. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zábavné kriminální buddy movie ve zvířecí podobě, které jen tak bokem řeší i dost aktuální závažná témata. Ramlice Judy je sympatická hlavní hrdinka, drobných vtípků je ve filmu rozeseto zřejmě více, než jsem byl na první shlédnutí schopen postřehnout, animace je prvotřídní a český dabing na velmi dobré úrovni. Nejvíce mimo mi přišla scéna z nudistického klubu, kde nám tvůrci filmu okatě předváděli, že zdejší zvířata nemají žádné rozmnožovací ani vylučovací orgány, což mi přišlo znepokojivé. Proč něco takového cpát do rodinného filmu? A vtipné vedlejší postavy? Lenochodi. Až se dočkají svého samostatného celovečerního filmu, to bude teprve zážitek! ;-) ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Parafráze na Americký sen a na Ameriku jako takovou, multikulturalismus a splněný snů. Pohádka/film o takové té americké odhodlanosti s ponaučeními pro děti na každém rohu a o týmu (tým, tým, tým) - parťáctví až za hrob. Ale každý detail byl pěkným zrcadlem naší společnost. PS: lenochodi mě fakt zničili (pobavili). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe nie len výborný animák, ale aj policajný buddy film :) Samozrejme, zápletka je dosť klasická (v zmysle klasická pre policajné filmy, nie klasická pre detské animáky), ale jednotlivé scénky sú skvelé a príbeh sa veľmi svižne odvíja. Takto si predstavujem animovanú zábavu pre deti aj dospelých a nepotrebujem k tomu žiadne "prevratné" témy (HORE, V HLAVE) ani megalomanský vizuál a technické vychytávky (ĽADOVÉ KRÁLOVSTVO, NESKROTNÁ). Chcem viac takýchto filmov... ()

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama