Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Recenze (990)

Bachy 

všechny recenze uživatele

To, co to předává a předat chce, zvlášť s ohledem na rok vzniku a ještě starší datum sepsání scénáře, poměrně s přehledem přebíjí veškerý nedostatky. Včetně toho idiotskýho titulkovýho tance. Koukal jsem na to s despektem a rád ho v průběhu smazal. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe nie len výborný animák, ale aj policajný buddy film :) Samozrejme, zápletka je dosť klasická (v zmysle klasická pre policajné filmy, nie klasická pre detské animáky), ale jednotlivé scénky sú skvelé a príbeh sa veľmi svižne odvíja. Takto si predstavujem animovanú zábavu pre deti aj dospelých a nepotrebujem k tomu žiadne "prevratné" témy (HORE, V HLAVE) ani megalomanský vizuál a technické vychytávky (ĽADOVÉ KRÁLOVSTVO, NESKROTNÁ). Chcem viac takýchto filmov... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Spíše než animák, překvapivě funkční buddy movie o nesourodé dvojici, řešící zapeklitý případ. Krásná vizuální stránka, celá řada zábavných detailů a vtipů i funkční zápletka dokazují, že skvělý animák nejsou jen pohybující se roztomilá zvířata. Škoda slabší závěrečné třetiny. Přesto jeden z nej animáků za cca 10 let. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásne farebné, často vtipné a s dospeláckou zápletkou. Nejde však len o zábavu, tvorcovia sa snažia dokola šíriť myšlienku rovnosti a bojujú proti predsudkom. To je viditeľný zmysel tohto animáku, ktorý chcú deťom (a možno nielen im) vštepiť. Scéna s lenochodmi tu bola už stokrát vynesená do nebies, môžem sa len pridať. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

V pořádku. Zootopia je takový rozumný nadstandard, který nemá vyloženě hluchý místo. Zajímavé pro mě je, že se tvůrci dle všeho snažili, aby to byl animák jak pro malý tak pro nás dospělý i. S tím přišla drobná úskalí typu složitosti detektivní zápletky (tzn musí být ne moc složitá na pochopení pro děti ale ne totálně banální v očích dospělých, čehož se nedá téměř docílit) a pochopení gagů (zajímavá troufalost ohledně rychlosti rozmnožování zajíců - a pak se divím, jak je hlavní hrdinka jedináčkem), což se odrazí na jakés takés plynulosti a jak hodně se popadneme za břicho. Malinký problém mám i s emocema, které se ne a ne dostavit a problematika vztahu ústřední dvojice, která jednoduše napínavá není ani trochu. Konečné poselství je sice milé a dobrosrdečné, ale bohužel moc dospělé a zajímalo by mě, jak hodně tvůrci braly v potaz aktuální světovou problematiku. Dětem tohle vysvětlit úplně nejde. Když se ale vžiju do dětské dušičky, tak všechny tyto potíže se mažou. Svět je krásný, originální, drobný vtípky, charakteristické chování zvířátek je trefné a pravidelně rozeseté v celé délce. Zaječice i vykutálěný lišák jsou bezvadně sehraní, děj pobaví a zatopí mladým hlavám a naplní je duchem, že nic není nemožné. Zootopia se nezapíše nějakým nesmazatelným způsobem do historie animáků, ale zároveň nebudete litovat stráveným časem. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Taková lehce multikulti propaganda, ale nesmírně roztomilá a sympatická, takže čert to vem. Je to krásný animák, vtipný a hlavně vhodný jak pro ty nejmenší, tak pro dospělé. Jsem zvědavý, jak se povede dabing, doufám, že bude super. 90% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zootropolis je vskutku nádherně udělaný animák, co se zpracování týká. Vedle toho film nabízí množství rozličných postav a scén, které jsou jak humorné, tak potemnělé a plné akce. Nejvíce mě dostala, tak asi jako valnou většinu diváků, scéna z dopravního inspektorátu plného lenochodů, u které jsem se nesmírně pobavil. Další sekvence jako parodie na Kmotra nebo honička miniměstečkem byly třešničkami na velice dobrém dortu, který oplýval všemi barvami a velice mi zachutnal. I když mi byla celkem jasná identita hlavního záporáka už tak od půlky "vyšetřování", tak i přesto nepatří Zootropolis někam mezi šedý průměr - je zde hezky vykreslena společnost na příkladu zvířat a nechybí ani narážky na různou rovnoprávnost mezi jednotlivci. Zkrátka milé a příjemné překvapení v podobě sympatického animáku plného barev, humoru a akce, který je zakončen úžasnou písní "Try Everything" od Shakiry. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Síce mi nie je jasné, či sa dokážu deti pobaviť na tomto animáku ako ja, ale je mi to jedno. Pre mňa to bola určite najlepšia animovaná zábava posledného obdobia. Moderný príbeh s ľudskoprávnym presahom, odkazy na filmy ( Krstný otec ), vtip, rýchlosť, myšlienka, akcia... všetko atribúty, ktoré zdobia fungujúci snímok. A ten lenochod bol fantastický. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zootropolis je velice hezký animovaný film. Velice oceňuji hlavně příběh, protože jde o zcela nový nápad, nekopíruje to žádnou jinou pohádku (jako některé ostatní filmy) a hlavně je to opravdu záživné, napínavé a poutavé. Ze začátku jsem měl sice trošku pochybnosti o hlavní hrdince Judy, ale postupem času si mě získala. Kdo si mě ale získal ihned byl lišák Nick, ten byl opravdu povedený a jeho postava měla hezký vývoj v tomto příběhu. Ocenit musím i vizuální stránku filmu, ta byla dokonalá, tam není co vytknout. P.S. Nejlepší byli stejně ti lenochodi. :D ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Animace postoupila zas o kousek dal. Různé struktury (srst, rostliny, sníh, vodu) zobrazuje stále věrněji. Zůstává však naivně líbivá, zvířátka jsou rozkošná a chundelatá jako plyšáčci. ____ Když ale skončí dětinsky rozjásaný úvod a malá králičice nastoupí do policejní akademie a posléze i do služby, nabere film obrátky a už neukazuje svět mazlíčků, nýbrž skutečný dravý svět, kde reálně hrozí nebezpečí a všechna zvířata už nejsou na hraní. Vyzdvihla bych vtipnost scénáře, kdy jednotlivé scény fungují jako samostatné skeče, zároveň ale spolu tvoří jednotný děj. Hlavní hrdinka prochází situacemi, které ji mění, zbavuje se iluzí, dopouští se chyb a hledá nové cíle. Stejně jako její partner. ____ A ústřední motiv podněcování nenávisti jako prostředku pro získání větší moci – sakra – to je hodně aktuální. A nejsem si jistá, jestli by lidé, kteří píší do diskuze v Novinkách, ve zdraví přežili, kdyby na takový film vzali své děti nebo vnoučata. Pokud by jim to tedy došlo. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Pořádná králičí kriminálka. Zootopia se pyšní pochvalnými ohlasy od samotné premiéry a řekl bych, že právem. Ten všudypřítomný apel na odhození předsudků je vkusně vybalancovaný a nijak nebrání vývoji dějové zápletky. Naopak, celkovému vyznění dodává nadstavbu a oproti většině dnešních animáků (buďte čestní a hodní) nese mnohem hmatatelnější poselství. 8/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Asi by se mi to líbilo víc, nemít to v sobě ideologii Svědků Jehovových (ve Strážné věži je podobných kýčovitých obrázků lva hrajícího s ovečkou hafo) a moderní ideologii, že i ti slabí mohou být silní. Což mi zde přijde poněkud nešťastně provedené, asi jako komunistické budovatelské agitky o ženách v těžkém průmyslu, v dolech při rubání uhlí, při slévání oceli apod.) Ale jinak musím uznat, že animace je skvělá, pár hlášek fakt vtipných (lenochodi jsou samozřejmě the best), parodie na některé hrané akční filmy příjemná, dokonce je to i správně dojemné (ne moc, ale tak nějak rozumně ano).  Možná jen škoda všech klišé typu deprese v novém městě na novém postu, předčasný konec, kdy čekáme další twist (a dojde k němu opět deux ex machina, kdy se rodiče náhodou zmíní o těch kytkách) apod. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava s plejádou dokonalých a vtipných nápadů, v angličtině také výborně namluvené známými herce. Na můj nejoblíbenější animák z poslední doby, V hlavě, to ztrácí pouze hloubkou, ale je to výborný nápad alegorizující lidský svět svěžím a humorným způsobem. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle mě docela i bavilo. Slušná animovaná „detektivka“, která v sobě měla místy i zajímavou atmosféru, několik opravdu povedených humorných situací, dobrou hlavní postavu a samotný příběh taky nebyl k zahození. Asi nejvíc se mi líbil příjezd ušaté Judy do města – průjezd vlakem všemi částmi – po animační stránce to bylo opravdu pěkné a její první krůčky u policie taky neměli chybu. Ten závěr bych sice ještě trošku vygradoval lepší atmosférou, ale tak nemůžu si stěžovat. Děcka se určitě pobaví, dospělí nenudí a klidně se dá na to podívat i vícekrát než jen jednou… ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Policajné buddy movie, remake orwellovej Zvieracej farmy, kde nie sú zle prasatá, nie úplne geniálny animák, ale určite výrazne nadštandardný, určite si to viac užijú dospelí ako deti, perfektná citácia Krstného otca, Marlon Brando je krtko, precízne vypiplaný fikčný svet, Shakira je vlastne gazela a hlavne je to kvalitný antirasistický máskultík. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Ach ty pudy a druhové předsudky… Skvělá detektivka se sociálním přesahem, která nadchne i malý děcka a vašeho křečka. ()

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama