Reklama

Reklama

Mune - Strážce měsíce

  • Česko Mune (festivalový název) (více)
Trailer 3

Aniž by o to žádal, je malý Mune, snílek a šibal, v bájném světě jmenován strážcem Měsíce, tedy tím, kdo přináší noc a bdí nad sny. Mune ale přitahuje katastrofy a omylem umožní strážci temna, aby ukradl Slunce. S pomocí hrdého strážce Slunce Sohona a křehké Ciry se Mune vydává za neobyčejným dobrodružstvím, jež z něj učiní legendu mezi strážci! (Freeman Ent.)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (76)

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Nudné? Divné? Ale kdepak! Neskutečně kouzelné, jen pro to musíte mít cit. Vzhled světů a postav, obzvláště pak těch měsíčních, je neskutečně krásný a často i roztomilý. Já být malý dítě, tak si to pouštím asi pořád dokola, jak bylo mým zvykem. I dospělák si zde najde něco, čemu se zaměje, nebo aspoň ušklíbne. Pokud ne, tak je mi to opravdu líto. Začínám zjišťovat že evropské animáky mají v něčem mnohem větší kouzlo, než ty americké. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Čarokrásný, křehký až éterický příběh z říše snů, průzračný jako horská bystřina a bezelstný jako dětská duše ... jeho výtvarná stránka dojímá svým půvabem, jeho dějová linka okouzluje svou koncepcí a jeho důvtip vzbuzuje bezděčný úsměv. Jasných a zářivých 5* ... pro jeho tři světy, které se vzájemně prolínají - a pro všechny jejich pozoruhodné obyvatele. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo... překvapivě hodně dobré. Jako fakt hodně dobré. A kdyby to mělo víc promyšlenou logiku vlastního světa (hlavně u té voskové holky, protože po cestě do podsvětí neztuhne, i když je od ní jakýkoli zdroj tepla daleko a v podsvětí se začne rozpouštět až při nahazování slunce, ale na to, že už je nějakou dobu v prostředí plném lávy jaksi její tělo nereaguje) a někdy i trochu víc rozvinutější charaktery postav, možná bych tomu ani neměl co vytýkat. Ono to totiž jinak funguje celkem slušně, ten svět je představený (až zase na ten svět voskových lidí, na který jako by nezbyl čas ho víc představit) dost solidně, postavy jsou zajímavě různorodé a většinou i sympatické, dokonce to ani není moc infantilní a i když zde humoru moc není, vůbec to nevadí, protože to dokáže dostatečně fungovat i bez něj a co mě potěšilo asi nejvíc je to, že to celkem inteligentně dojde ke svému konci a stejně tak i osud každé postavy, která zde měla aspoň trochu důležitější roli, což mě těší nejvíc u těch poskoků. A zajímavé mi přijde i to, že i ten ústřední záporák (kterým není ten vůdce podsvětí, ale někdo v něm) tu má hlubší smysl, ale to tu nebudu rozpitvávat. Na to, jak jde hard fantasy mimo mě a tady jsem si celou dobu myslel, že se to bude odehrávat i v naší realitě, jsem opravdu velmi mile překvapený, že mě to tak chytlo a až do konce nepustilo, byť se tomu ani tolik nedivím, jelikož to mělo vše, co od tohohle žánru chci - zajímavý příběh a postavy a promyšlený svět. Jedno nefunguje bez druhého a u spousty takovýchto fantasy vždycky minimálně v jednom bodu mám problém a kvůli němu mě pak celý ten film vůbec nebaví, ale tady všechny body kupodivu fungovaly a ani bych neměl problém se do tohohle světa někdy vrátit a strávit v něm ještě nějaký čas. Což se mi třeba u Star Wars nikdy nestalo... Škoda jen těch mínusů, jinak to pro mě bude nejlepší animák za dlouhou dobu, ale jedním z nejlepších naštěstí je i tak. 4* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dávám 4*, ale myslím si, že aktuálních 67% je tu fajn. Má to "jinou" animaci, zajímavý svět (měsíc tažený pavučinami "snovým velbloudem", zaharpunované slunce, dvourozměrné sny), není to legrační, dějově prosté. Určitě nedoporučuju 3D. Z nedostatku času jsme byli. Minimální přidaná hodnota a s brýlemi je zbytečně tmavší. Budu chtít koupit DVD. ■ S odstupem a když s rovnám s jinými věcmi, kterým jsem dal 4* (např. Song Of The Sea), hodnocení snižuji. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Astronomii na tom své děti asi vyučovat nebudete, ale hravost, nápaditost a překrásné vizuální zpracování si určitě užijete. Grafici se očividně vyřádili, a to nejenom na jednotlivých postavách, z nichž má většina nějakou zajímavou vlastnost. Film se s ničím moc nepáře, a tak ani nevíte, že ta necelá hodina a půl uběhla. Sympatické, milé a příjemně jednoduché. Milovníci Kung-Fu Pandy se navíc mohou těšit na elektroúhoří reinkarnaci mistra Oogwaye. ()

Galerie (54)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama