Reklama

Reklama

Lovný revír

(festivalový název)
  • USA The Hunting Ground

VOD (1)

Obsahy(1)

Záměrem tohoto filmu je exposé sexuálních útoků na kampusech amerických univerzit, jejich promíjení a zakrývání školním vedením s krutým dopadem na oběti a jejich rodiny. Film reaguje na množící se skandály okolo znásilnění studentek a nedostatečných reakcí ze stran vedení škol, které mají zájem na tom, aby statistiky sexuálních útoků, které ve skutečnosti mohou postihovat až 20 % studentek, byly udrženy co nejníže. Film se soustředí na kampaň proti sexuálnímu násilí, kterou vedou dvě studentky z University of North Carolina, jež se samy staly obětmi znásilnění, ale zaměřuje se také na vedení škol a univerzitní bratrstva. (KlonyIlony)

(více)

Recenze (8)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pokud se jmenujete Dick, nemůžete vlastně točit nic jiného než témata o znásilňování. Bohužel, ačkoliv dick opět vybral silné a lákavé téma, není schopný ho ukočírovat. Pasáže, ze kterých by leckterý dokumentární mazák udělal emoční vrcholy filmu, tam péro nechá jen mluvicí hlavy a spoléhá na přirozenou empatii diváka. Empatický divák je ale ten poslední, na koho by měl mířit. Přesto se o proti předchozímu kousku o něco zlepšil a člověk vidí i nějaké ty akčnější střihy a vše má o něco modernější pojetí. Přesto je to šíleně málo, aby to zaujalo širší veřejnost a dokumenty s poselstvím by měly mít především co největší divácký dosah, protože jinak jsou k ničemu. Tento dokument je po filmařské a vypravěčské stránce nuda, což je škoda, ty holky by si zasloužily pozornost a zájem širší veřejnosti. Nadhodnocují jen díky nim. 70 % ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75-80% ... Forma trochu nudnejšieho rangu, no obsah šokujúco-deprimujúci. Viac ako 16% z celkového počtu vysokoškoláčok v USA zažije počas svojho štúdia znásilnenie, či iné napadnutie sexuálneho charakteru. Menej ako 8% chalanov študujúcich na výške je zodpovedných za viac ako 90% percent sexuálneho násilia, teda páchateľ s pocitom beztrestnosti zväčša svoje činy zopakuje. Až v 90% prípadoch to vedenie školy zametie pod koberec kvôli reputácii školy, dotáciám či nebodaj kvôli tomu, že je násilník dôležitou súčasťou univerzitného športového tímu. Je mi zle z týchto a ďalších iných čísel uvedených v dokumente. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na tenhle problém se musí upozornit, o tom žádná. A je dobré, že byl pojmenován těmi správnými jmény. Stejně tak je dobře, že se akcentuje příčina, která je jednoduše v tom, že Amerika je tak kapitalistická, že je pro ni mnohem lepší zakrývat znásilnění, než je řešit. Finančně je to efektivnější. Tady je krásně vidět, že v tomhle světě nejde o jednotlivce, a dokonce ani o skupiny, ale jde jen o ty, kteří vám vydělají peníze. A to se znásilněné holce nepodaří. Ach jo, zase na mě padá depka z tohohle světa... Ne, vlastně ne ze světa, ten je krásný, ale z lidí. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Chvalitebné, že někdo měl koule na to, aby natočil film o dívkách, jež se staly sexuálními terči erudovaných a uvědomělých studentů na těch nejprestižnějších soukromých školách v USA. Stanovisko rektorátů těchto univerzit k těmto skutečnostem je šokující stejně jako jméno islandského premiéra v Panama Papers. 70% ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Téma mrazivé, čísla ještě víc. Tento dokument by se ovšem dal jednoduše nahradit 10-ti minutovým videem na YouTube. Ale, to by nemohla vzniknout písnička Till It Happens To You od Lady Gaga, za kterou je snímek Hunting Ground nominovaný na Oscara. Ze všech nominovaných je tahle nejvíc "likeable", ale nekoresponduje s filmem tak, jako Simple Song #3. Takže uvidíme, která z nich toho plešouna dostane ;-) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama