Reklama

Reklama

Tonička z královské chalupy

(TV film)

Obsahy(1)

Veselá pohádka o zchudlé princezně... Žádný zámek ani hrad. Ale obyčejná chalupa. A přesto v ní žije pravá a nefalšovaná princezna (L. Kafková). Co na tom, že její tatíček král (O. Slavík) má pokladnici prázdnou, a že místo stáda koní mají doma jednu kozu Lízu?! Tonička z královské chalupy je prostě sympatická princezna, která nemusí mít ani korunku ze zlata ani šaty z brokátu. A podle toho bude vypadat i konkurz na vdávání, který král Bedřich vyhlásil. Žádného z lenochů – Augustýna (M. Donutil) nebo Eduarda (M. Maděrič), který chce lehce usednout na královský trůn si Tonička přece nemůže vybrat. Její srdce bude patřit někomu úplně jinému. Tomu, který ještě vůbec netuší, že má tu čest scházet se v zarostlé královské zahradě právě s princeznou… (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Pohádka z dílny Brněnské ČST, uměli pěkné studiovky až na tuhle. Donutil se sicesnaží, písničky také jsou vcelku milé ale jako celek nic moc, vtip a poetika se nekoná.Libuše Kafková má příjemný hlas snad ho využila v dabingu ale jako chuďoučká princezna se dá přirovnat k dnešním nevýrazným princeznám ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"No, tak to já jdu domu.." ;) Absolutně almarová záležitost s mladičkým Donutilem, který si víc jak princeznu a půl pohádky ukradne s úplnou samozřejmostí.. Tahle muzikálová jednohubka platí snad za to úplně nejzajímavější, co v brněnském studiu co do pohádek kdy vzniklo.. Barušové navzdory.. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka o zchudlém králi mi místy nedává děj. Například vypočítaví M. Donutil s M. Maděričem by určitě mohli zaslechnout, že král nepatří zrovna k nejbohatším. Děj o mladíkovi, který si rád vezme princeznu i bez majetku není zrovna originální. Stejně jako převlékající se postava, kterou jiná vůbec nepozná, i když toho na sobě nemá víc nebo něco zcela jiného. Pohádka je navíc natočena v průměrných kulisách sedmdesátých let, které doslova vijí do očí. Ovšem celá řada písniček je poslouchatelných. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama