Reklama

Reklama

Než jsem tě poznala

  • USA Me Before You (více)
Trailer 1

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (713)

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Plakala jsem u knihy, smála jsem se u ní. Zamilovala jsem se už do traileru a věděla jsem to, prostě jsem věděla, že to bude skvělý. Plakala jsem, smála jsem se a milovala každou vteřinu filmu. Tenhle příběh ve mně bude ještě hodně dlouho. Nemám na výběr, nemám jinou možnost, než že dám plný počet bodů a tento film budu milovat. ()

Person 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem chtěl moc vidět, a to z mnoha důvodů. Ze začátku mě ještě vše nachávalo chladným a začínal jsem myslet na lehké zklamání. Příběh působil trochu moc jednoduše a předvídatelně. Ale postupně se to úžasně rozvinulo a všechny ty nedokonalosti rázem perfektně zapadaly do kontextu filmu. Jednoduchost se stala zbraní, která ještě zvíraznila emoce, které jsem cítil. No a nakonec z toho byl téměř dokonalý film s výbornými hereckými výkony, dojemným a povznášejícím příběhem i se skvělou hudbou. ()

John8 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu nedotknutelní jsou stokrát lepší, upřímnější a přirozenější. Na stranu druhou... TO OBOČÍ MÁ SVOJI VLASTNÍ MYSL!!! ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Skvělá Emilia Clarke (po Terminátorovi vyšvihne super variaci na Bridget Jones jako by nic). Ale jinak příliš klišoidní a moc to tlačí na pilu. Nemá to nadhled a humor "Nedotknutelných" a šarm "S láskou, Rosie". ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

V pohode doják, Daenerys bola príjemne pošahaná a úsmev Claflina mi roztápal partnerku... Humor tak akurát. 4**** a 73,162% ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Příběh člověka, který se rozhodne zemřít, je sakra silné téma zaručující příval slz. Emilia byla úžasná a pro mě doslova rozzářila celý film, a o to silnější pro mě byl konec. Tahle rovina se mi líbila, jemná režie, sympatické herecké výkony všech postav, příjemná hudba, to na mě působilo dobře a proto dávám 4 hvězdičky. A to i přesto, že jiná rovina příběhu a "poselství" s ní spojené ("Žiješ jen jednou! Užívej si života naplno! Jo a tady na to máš pořádný balík peněz, bez něj to totiž nejde...") mě vyloženě s*aly... ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, skvělá hudba a naprosto fantastická Emilia Clark. Vyzdvihnout lze i další herce a i o filmu by toho šlo napsat více, ale zde jasně dominuje Emilia Clark a vše ostatní je již pouze navíc. A co filmu chybí k dokonalosti? Za mě je to jednoznačně prvoplánové ždímání divákových slz v posledních 20-ti minutách. 83% ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Pekne spravene, no zial sracka zostane srackou, i ked pekne formovanou. Zial, lebo na jednicku zrezirovane, vymyslene, zahrane, pekna hudba.. Este aj dej bol dobry, len ta message ku koncu ty vole!.. Asi takto: tipek na voziku cely cas posobi velice uvazlivo. Napise krasnu filozoficku zavet, odporuca babenke, jak ma zit, hoci ta mala zivot az do jeho prichodu docela v poriadku. A zasa tie prachy: necha jej balik, aby mohla "zacat zit". No skoda, ze si sam zatial naplanuje exit cez svajciarsky Dignits - cize, platena elegantna smrt pre tipka tohto razenia, co "miloval svoj predosly zivot" a na terajsi sere, lebo napr. nemoze behat a sukat, takze bude lepsie si to cim skor hodit. Poucenie, jedna z niekolkych hodne zlych: zivot je zivot len vtedy, ak bezi vesele pri sporte, chlaste, mladosti, krase, zdravi, sexe, uspechu.. - inak zivot odhodia, lebo im nestoji za to.. Pri peknej hudbe, pri uplakanych rodicoch, pri zamilovanej zene.. Kua, totok odhadujem spoznoroval priamo vyrobca mrtvol, alpska sro. Ze to ma druhu stranku mince, ako to mohol autor/reziser ponat, ani len v naznaku nikde nebadat: tipek zil jak parchant, telesne zdravy, dusevne chory - prcal, mrhal casom, vyhadzoval prachy, pilil kdejake luxusne ludry.. - nez mu ustrihla motorka miechu. A to bol dar pre neho, pretoze konecne sa napil kalicha pruseroveho - a zacal viac premyslat. Mal to tazke, a hla, stastena/mama/Boh mu prihrali do cesty ozajstnu lasku, nie jak tak vyblita vyplznuta blondina, co ho po navozikovani sa kopla do prdele a vzala si jeho kolegu/frienda, cize este aj tej sa zbavil jak gentleman. Ako novy chlap na kolieskach mal hromadu prachov, milujucich rodicov, milujucu babenku, co ho dokrvi prosila, aby nebol taky egoista a nezutekal do hrobu - lenze komu niet rady, tomu uz len Dignitas. Krasne prostredie, romanticka hudbicka, vsetci vospolok placu - este rozdat vizitky do alpskeho vrahova a je to ve fullke. Chce se mi zvracet. Takto domrdat peknu story. Co si ma z toho clovek akoze odniest? Ze treba hlavne prachy a ak to nejde jak ma, hodit si to - a kopnut v rit lubovolne hlboku lasku. Cest praci. 1* - za vykon hercov a aranzma tomu cirkusu nechutnemu. Totok je hodne rafinovanejso namiesana jedovatost, nez zjavna pakarna - clovek ma pocit, kolka romantika a sloboda a laska a cojaviemco, a pritom je to stale len velmi zly navod na velmi zle rozhodnutia s velmi zlym koncom. PS: Nedobry puch pekla ma ovial, podobny tomu po zhliadnuti filmu Kolonia Dignidad - a nebude to len zhoda nazvov. ()

Chilly00 

všechny recenze uživatele

Původně jsem to ani nechtěla vidět - četla jsme knížku,která byla fajn a trailer k filmu mě hodně odrazoval. Nakonec jsem se ale jednoho večera rozhodla film zkouknout a byla jsem příjemně překvapená. To, co z traileru není příliš vidět, je opravdová chemie mezi Samem Claflinem a Emilií Clark. Ačkoliv tito herci nepatří mezi mé nejoblíbenější, tady jim to spolu fakt sedlo a hlavne Claflin pro mě film pozvedl výš. Děj není nikterak originálně zpracovaný a sama Clark mě občas svým herectvím trochu štvala, ale snímek celkově byl OK a konec mě i nečekaně dojmul. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý so svojím príbehom je veľmi smutný ale zároveň aj romantický. Samozrejme, u takýchto filmoch nie vždy sa dá vyhnúť tzv. „klišé momentom“, ale tých momentov tu nie je veľa. Medzi dvojicou S. Claflin a E. Clarke je silná chémia, ktorá je základom príbehu. Mňa osobne však veľmi pozitívne prekvapil výkon od E. Clarke, ktorá svoju postavu zvládla famózne. Ruku na srdce - kto by nemal rád (prípadne kto by sa nezamiloval) milú slečnu (do milej slečny) v takých farebných šatách a pančuchách. PS.: Keď raz budem mať možnosť, tak by som prečítal aj knihu. Osobné hodnotenie: 82% (****) ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Pěkná variace na Intouchables, kteří zůstávají nedotknutelní, ale příjemné pokoukání a přiblížení modle se zde dostavilo. Ženské zbraně v podání Emilie pozitivně zapůsobily, jen její postava mohla být míň sladká, všeho moc škodí... necelých 80% ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Inteligentní a vtipný scénář trošku kazí protagonisté. A taky klišé, že ve všech filmech je postižený člověk finančně zajištěn, aby strádal pouze fyzicky, navíc charismatický. Claffinovi bych nevěřila ani na minutu, že má nějaké bolesti, vše se decentně děje mimo plátno. Clarke zase hraje trubku nepostiženou vzděláním, která náhle procitne ze stoletého kómatu stráveného u televizní tvorby, a zjišťuje, že existuje Mozart apod. Lepší film o postižení a vztahu mezi nemocným a ošetřovatelem je You are not you. Ale když pomineme tyto detaily, dostaneme fungující romantiku se svěžími dialogy. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Byla jednou jedna Popelka a tu si najali, aby se starala o prince. Na vozíku. Který měl předtím všechno a teď nemá nic. Teda má, ale je na vozíku........ Je to přesně ten film, který Vás chce dostat něčím, co vůbec nemá. Ti z Vás, kteří viděli Intouchables, ví..... ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vtipna,mila,smutna a romanticka drama so sympatickymi hercami,ktora mi zbehla ako voda,velmi pekny film,pri ktorom sa clovek zamysli nad zivotom...:-) ()

croxika 

všechny recenze uživatele

Toto je presne jeden z tých prípadov, kedy celý film čakáte presladene stupídny klišé záver...no a keď nepríde, tak vás to vytočí ešte viac. Ale milo pobaviť, to som sa pobavila. Takže oki. :D ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Občas mi vedia niektorí známi povedať, že pozerám priveľa rozprávok a fantasy. Vraj aký to má zmysel pozerať na niečo, čo by sa v reálnom živote nemohlo stať. Ale uvedomila som si, že hoci príbeh môže byť na 100 % vymyslený, jeho myšlienka a psychológia môžu mať zároveň veľmi reálny základ. V prípade tohto filmu mi to prišlo naopak. Príbeh sa mohol reálne stať, ale psychológia mi pripadala úplne nereálna. A to je asi tak všetko, čo som si z neho odniesla. Dve hviezdičky za sympatické obsadenie. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení. Na konci jsem brečela.  Romanťárna jak blázen. Zamilovanost tady, zamilovanost támhle. Ale moc se mi to líbilo. Emilia Clark má úžasnou mimiku obličeje. Všiml si toho někdo? ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Nedotknuteľní pre mladšie publikum, s Bridget Jonesovou a Christianom Greyom (50 odtieňov šedej) v hlavných úlohách. Dialógy sa mi zdajú mnohokrát silené a umelé, príbeh jedno klišé za druhým, priehľadný dej, ale komu na tom záleží. Romantika ako vyšitá, ideálna na letnú amfiteátrovú sezónu. 4 hviezdy sú s mierne prižmúreným okom, ale konieckoncov, film sa mi páčil a to je hlavné. ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama