Reklama

Reklama

Než jsem tě poznala

  • USA Me Before You (více)
Trailer 9

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (713)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Rozhodla som sa nebrať si servítku pred moje úžasné fajčivé pery. Nie je to nič, čo by dokázalo vyvolať emócie. Čpie z toho riadna prvoplánovitosť. A áno, legenda hovorí, že obočie Emilie Clarke malo vlastnú šatňu a honorár. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak tohle slaďoulinký mávání kapesníčkama ze mě sůl nedostalo. Jak se mám nekriticky dívat na herečku, která svým šíleným přehráváním dělá z hl. ženské role nenáviděnou pipinu? Je mi u zadku, že měla Emilia šklebení a dětinskou naivitu ve scénáři, když mi z její křečovitý mimiky cuká v zaťaté pěsti. Plakání na povel tentokrát nevyšlo, do kvalitních cukrkandlovejch dramedy to má tááákhle daleko. Zpátky na draky. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Gýčová manipulatívna červená knižnica. U mně dobrý :) :) :) 8/10 P.S. pre necinefilné baby to musí byt fakt úžasný zážitok P.S. 2 po poslednej utretej slzičke som si škodoradostne predstavil ako by tú knihu adaptovali haneke alebo von trier a asi by som to nikdy nechcel vidieť ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ukázka zrůdného vkusu dnešního diváka. Přiznám že romantika nepatří zrovna k mnou vyhledávaným žánrům. Na druhou stranu jsem ale již úspěšně absolvoval nejeden kus, který mě dokonale uzemnil, jmenuji třeba vynikající Pravidla moštárny nebo za poslední dobu zajímavou a tematicky mírně podobnou Teorii všeho. Kupříkladu ta má dokonce horší hodnocení než tahleta blbost. Pokud se někdo cítí naměko z uměle vycucaných scén ke konci filmu, kdy herci nezvládlají prodat ty nejjednodušší emoce a za pomocí replik, které jim do úst vložil scénarista, který má city na úrovni samotářského dřevorubce. Tak přesně takového diváka je mi moc líto. Protože já osobně tento kousek vidím velmi bídně. Rosamunda Pilcher by chrochtala nadšením kdyby se jí povedlo tohle veledílo, ale pro diváka, který nebyl zasažen tak zásadními kousky jakými jsou Esmeralda nebo Divoký anděl, se jedná o dvě hodně těžce ztrávené hodiny. Nic na tom nezmění fakt, že jsem na to koukal pod dohledem tuze sličné dívky, která po většinu stopáže nevěřícně kroutila hlavou nad tím jestli tohle myslel někdo vážně. 40% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Byť romantické filmy právě nevyhledávám, podobně laděné snímky (Love Story, Stuck in Love, Now is Good či Hvězdy nám nepřály) si čas od času patřičně a s chutí vychutnám. Někdy je po všech těch cynických, drsných či triky našlápnutých dílech příjemné zahledět se do příběhů ze života, které nám ukazují na zranitelnost člověka, lidskou křehkost a smrtelnost, sílu citů a vzájemného sbližování. Než jsem tě poznala je velmi poutavý a emotivní film, který se umí diváka dotknout a přinutí jej přemýšlet nad hodnotami, které často v průběhu denního shonu a vytížení pozapomíná, často i skrze malicherné důvody. Obrovskou poklonu a pochvalu zaslouží Emilia Clarke, kterou si každý, kdo si počin natočený na základě úspěšného románu Jojo Moyes pustí, musí oblíbit již po pár minutách. Vyzvihnul bych také kombinování jemného humoru s vážnými a smutnými momenty, což nedělá z Než jsem tě poznala lacinou ždímačku slz a citů. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Taká ta klasická romanťárna, pri ktorej sa spotrebuje veľa kapesníkov, ale bavilo ma to. Predovšetkým postavy majú čím zaujať. Dialógy majú celkom šťavu a herecké obsadenie sa tiež dosť podarilo (hlavne roztomilá Emmilia Clarke). Pripočítajte si k tomu vtipne momenty, veselú či smutnú hudbu a mate celkom pohodový filmík. 85% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Hezké. Oproti nedotknutelným Nedotknutelným trochu moc přeslazené a americky infantilní, s jednoznačným průběhem a závěrem přizpůsobeným populárnímu romantickému trendu (kdy už se tvůrci konečně oprostí od potřeby "prohlubovat" emocionálně působivé chvilky rádoby dojemnými songy), ale jinak strašně milý a sympatický film o tom, že druhým je potřeba pomáhat, i když si o to nahlas neřeknou. Pocitově vyvážené, od příjemného humoru a ironie až k depresi plynoucí z bezvýchodné životní situace, vyjma posledních minut plynule odvyprávěné a celkově povzbuzující - především díky božské Emilii Clarke, z níž se klube charakterní osobnost schopná rozzářit pouhou přítomností a úsměvem každou scénu.... Rachel McAdams tímto dostala vážného (ale vítaného) konkurenta :-) 80% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Po mnoha stránkách dobrý film, jemuž nahrává hlavně sympatické herecké obsazení, hovořící mnou na poslech milovaným britským přízvukem. Díky tomu z filmu většinu stopáže vyzařuje odpočinková, pozitivní nálada, která mi dost připomínala atmosféricky podobně laděný feel-good-movie Albatros (nehledě na to, že i postava Emilie Clarke mi připomínala postavu Felicity Jones v Albatrosu). Jenže to trvá možná 70 minut. Zbývající půlhodinka je totálně klišovitá, city vydírající, tuctovka, která posílá kvality filmu do plevele, nebo alespoň do kopru. A to se těžko odpouští, ikdyž nepopírám, že bych se klidně mrkla znovu, ikdyž tentokrát už s lehkým skepticismem. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

O tenhle film jsem se začala zajímat od okamžiku, kdy jsem zjistila obsazení a těšila jsem se. A můžu říct, že mě to vůbec nezklamalo, naopak mě příjemně překvapilo, jak to bylo dobré. Není to žádná ždímačka slz, film ubíhá naprosto přirozeně, herci jsou sympatičtí a ty role jim věříte. Soundtrack taky úžasný a Emilia Clarke byla navíc v hlavní roli naprosto úžasná. Jeden z mála romantických filmů, který stojí za shlédnutí a na který během deseti minut nezapomenete. 5* ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nestydatě přímočarý tahák emocí na známé platformě nevyléčitelné nemoci a lásky. Nad kýč jej povyšují zejména herecké výkony dvou hlavních představitelů. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je veľmi ťažké natočiť romantickú drámu s námetom lásky medzi opatrovateľkou a ťažko chorým (príp. umierajúcim) bez pátosu a účelovej, trápnej sentimentality. Myslím, že v tomto prípade sa to podarilo takmer dokonale. Veci okolo tejto smutnej situácie vyplynuli akosi prirodzene a s veľkou dávkou emócií. Veľkou mierou sa o to zaslúžili aj obaja herci, hlavne Emilia Clarke svoju postavu zahrala s takou gráciou, že nešlo proste od nej odtrhnúť oči. Poviem vám, takú milú osôbku by som chcel spoznať, nielen krásna, ale hlavne so srdcom tak veľkým ako vráta od stodoly. To dievča by dokázalo roztopiť aj toho najväčšieho necitu, nešlo ju nemilovať. No a to, že tu hrali dvaja herci z Hier o tróny je len vítaný bonus. Smutné, no zároveň krásne. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Nedotknutelní z ženského pohledu. Jemnější a plné emocí u kterých se budete usmívat ale rozhodně né smát. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Povrchné, šablonovité a strašne lenivé. Resp. snaživé, hej. Snažiace sa o čo najväčšiu priemernosť. Soundtrackom zacielené na ľudí bez vkusu. A Khaleesi nehrá dobre. Sú to skôr dve hviezdy. Tretia ale aj tak za ňu, zato jak vie byť vyšinuto nadšená. Ale nedojalo ma to. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě obyčejný, jednoduchý film o lásce a "překážce", která stojí mezi nimi, ale takhle to přitom vůbec není! Tenhle dojem může film dělat jen na první pohled a byla by obrovská chyba házet ho do jednoho pytle s jinými srdceryvnými filmy o tom, jak jeden z páru trpí smrtelnou nemocí. Ne, tohle je něco naprosto odlišného a mnohem více ryzího. Je to velmi silný, čistý, nenucený, milý (až vkusně roztomilý a úsměvný) film o životě a o nesobecké lásce. Jeho síla tkví právě v tom, že se nám nesnaží hrát falešně na city a dokáže dojmout úplně přirozeně a bez jakékoli nucené podbízivosti. Krásný film. A Sam Claflin hrál úžasně (za mě se rozhodně dostal ze škatulky "Finnick" z Hunger Games). S jednodenním odstupem, kdy mi stále vězí tento film v hlavě, nemůžu s hodnocením jinak. ~(4,5)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na Emilku Clarke a Sama Claflina se pěkně kouká a na první pohled je tohle fajn romanťárna s ubrečeným koncem a povznášejícím poselstvím, že i z britské nanicovaté maloměšťačky se může stát díky lásce francouzsky šprechtící dáma potulující se sama Paříží. Pak si ale uvědomím, jak málo sexuálního napětí ve filmu je - padnou snad jenom tři cudné polibky jako v pohádce. A téma eutanázie tu nebylo pojato úplně povedeně - protiargument tu vlastně padne jen v jedné scéně od vedlejší postavy. Hlavně je tu tohle téma jenom kvůli vytřískání melodramatu a slziček, což funguje, ale představuju si, jak se na film dívá někdo na vozíčku a říká si: "To je teda super, že mi tu tenhle film říká, že život v paralýze je na h*vno - a ani výstavní prsa Emilky Clarkové na tom nic nezmění. Dík." *spoiler* Já osobně bych radši viděla konec (ne happy end), kde se oba hlavní hrdinové musí vypořádat s životem, kdy jeden z nich je paralyzovaný. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem četla a překvapivě se mi líbila, mám zrovna období upindaných cajdáků. Film mě ale dost štval. Sam Claflin strašně divně mluví a Emilia Clarke byla tak plná entuziazmu, že bych po ní něco hodila (chudák Will, ten nemohl). Dost jsem se nudila. No škoda, kniha měla jiné ladění, mnohem příjemnější. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film bez jediné dobré myšlenky, který se vás snaží násilně nacpat na hranu emocí, bez toho, aby měly smysl nebo byly jakkoliv podloženy příběhem. Nerozumím, proč vlastně někdo něco takového chce a proč se na to někdo má dívat. Nadsázku ani lehkost, na kterou každý upozorňuje tam opravdu nevidím. Oceňuji každopádně welšskou přírodu, kameru a stylový hadry Emilie Clarke. ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama