Reklama

Reklama

Než jsem tě poznala

  • USA Me Before You (více)
Trailer 10

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (713)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Po delší době opravdu výborné romantické drama, které nás vnitřně naplnilo a vyvolalo v nás zajímavou směsici pocitů. Celý film především táhne Emilia Clarke, jejíž role bylo pro ní jako stvořená a opravdu předvedla úctyhodný výkon, Sam Clafin vůči ní působí taktéž skvěle a mezi nimi to již od začátku filmu jiskří. Líbí se nám, že se nejednalo o nějakou žhavou lásku, sex apod. ale prostě příjemnou romantiku s několika dojímavými scénami, dojemným koncem, u kterého jsme museli zatlačit slzy zpět do oka a na závěr skvělou písničku. ROZHODNĚ DOPORUČUJEME a to nejen ženám, ale zkrátka všem, kteří mají v sobě aspoň kouska citu!!! 80% ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Můj největší doják za posledních 10 let. Skvělí herci na všech postech. Vřelá Luisa s neuvěřitelnou mimikou obočí, Will jako ideální kluk s handicapem. Vyváženost vtipných i dramatických okamžiků. A hvězdní autoři písní. To všechno jsou spouštěče silných emocí. ()

smatana.sk 

všechny recenze uživatele

Emilia Clarke ukázala, že v Hre o Tróny musela náramne kontrolovať svoju mimiku. A vlastne všetci hlavní predstavitelia patria medzi britskú hereckú špičku. Inak - štandardný romantický sladkobôľny. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Nenáročný film, který je přesně takový, jaký by měl být. Jen kdyby tam ta Emilia furt nedělala tolik blbostí s obočím (místy mě to dost vytáčelo a dobrých 40% filmu se na ní nedá koukat, už i kvůli tomu oblečení jak z doby drc), tak to má pár bodů navíc. ()

Carlie 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, že se jedná o ukázkový romantický kýč a že tenhle žánr filmů ve mě evokuje alergii, nebo že to strašně moc okatě hraje na city. Když jsem Me Before You viděla tři roky zpátky, byla jsem neuvěřitelně nadšená a nadšená jsem i teď, když jsem si po té době dala ve sledování reprízu. Jojo Moyesová pro mě není dobrá spisovatelka a stejně jsem si knížku, která se stala pro film předlohou někdy dávno koupila a přečetla. Pět hvězd! ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Neurazilo, místy pobavilo, ale na konci ani slzu nevydojilo. Nejpřínosnějším se mi jevila možnost sledovat Daenerys a královnu Viktorii v civilních polohách a cáklých kostýmech 😉. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu sladká romantika, na druhú dojímavá dráma. Ochrnutý muž a jeho opatrovateľka spolu zažijú pár pekných momentov, porozumejú si a zamilujú sa. Osobnosť aj outfity hlavnej hrdinky sú veľmi veselé. Príbeh síce originálny nie je, ale za to vyvolá poriadnu dávku emócií. ()

Radyss 

všechny recenze uživatele

Trošku film bez vlastního nápadu. Nedotknutelní s přidanou romantikou a opakující se scény, ať už jde o tanec či holení. To režisérka Thea Sharrock mohla vypustit, aby se ještě více nepřibližovala k již zmíněnému snímku. Knihu jsem nečetl, ani to nemám v plánu, ale pokud se tyto scény v knize vyskytují, tak budiž. Konec se však mění v něco jiného a člověk si říká, jestli za to těch sto deset minut vůbec stálo. Není nic nového a takových filmů najdeme hromady. Herecké obsazení bylo docela příjemné. Daenerys Targaryen v roli hnědovlasé Lou bylo docela překvapení. Párkrát se ve filmu potká i se strážcem západu Tywinem Lannisterem, ale žádný boj se nekoná. K tomu sympatický Sam Claflin v roli sebestředného Willa a určitě bych neměl zapomenout na Longbottoma, kterého jsem po dlouhé době taky rád viděl. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Just live Clarková. Nikdy nezapomenu na tak kvalitní spojení mluveného anglického slova s opravdu vytříbenými českými titulky. No nic, pojďme zpátky na stromy. Líbilo se mi to, i když k tomu mám jisté výhrady. Co se mi opravdu hodně líbilo, to byl šatník Clarkové. Na každou scénu jiný kus oblečení, který si doslova tykal s extravagancí. Žlutočerné punčochy to jen dokazují. Dále se mi líbil opravdu titěrný kontakt s tvářemi hlavních aktérů. Takhle blízko jsem dlouho nebyl. Největší pecka jsou ale hlášky, kterých není málo a u kterých se člověk i zasměje. Co mě naopak zklamalo, dobře možná trochu víc zklamalo, to bylo celkové pojetí. Knihu jsem nečetl, takže nevím, ale podle mě je to opět až moc americké, kýčovité a až moc hezky opracované. To ani nemluvím o závěru, se kterým jsem vůbec nepočítal. ()

Kytarka 

všechny recenze uživatele

Ráda bych řekla něco, co by tomuto filmu dodalo na lesku a úctě. Opravdu velmi ráda bych tento film pochválila... Ano, tvůrci vybrali krásné prostředí plné bohatých lidí a jednoho fešného krasavce, který má těžký život a rozhodne se jej ztížit i ostatním. Vybrali Emilii Clarke. Jupí. Nicméně když si odmyslím vizuální stránku, která je vážně přepečlivě nacukrovaná, zbyde jen unylý děj, hloupé dialogy (včetně hlavního hrdiny a jeho tendence oslovovat partnerku příjmením - to už tady přece tolikrát bylo), obočí Emilie Clarke tančící divoký dvouhodinový čardáš, pokus o dojemný konec a mé rázné stisknutí tlačítka stop ještě před náběhem závěrečných titulků. Uf. Takhle opravdu ne. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Neříkám ze je to kdo ví jak super romantická podívaná, nic méně určitě patří mezi ty lepší. Bohužel, je pro mě trosku zklamáni, ze v poslední době příběhy mezi vozíčkáři a pečovateli celkem frčí a lidi si mysli ze to bude bohatě stačit. Bohužel tomu tak není. Ne ze by jsem něco mel proti lidem na vozíčku to vůbec ne. V tomto filmu je navíc ona hlavni postava takového charakteru s který se dokážu ztotožnit kdyby se mi nedej bohu stalo něco podobného. Slečna je proste svá. Ukecana, do ničeho si nenechá kecat a je ji vice méně jedno co si o ni druzi mysli, ale taky ví, kdy je potřeba trosku zatáhnout ulitu a jít s davem. Moc vtipných momentu si bohužel nepamatuju a to mi dává, důvod k tomu ze ho tam ani moc nebylo. Jenže ono v tomto filmu nejde o ten humor, ale spise o to drama a o to zda se ji teda podaří ho přesvědčit. A verte tomu ze až do samotného konce to proste budou nervy jak to nakonec dopadne. Rozhodne už jsme měli daleko lepší Romantické dramata než toto, ale tento snímek, jim velmi, ale velmi vehementně šlape na paty. ()

Juuroo 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý film s vynikajúcim obsadením. Ešte som nezažil, aby po konci filmu toľko žien v kine plakalo. Silné 4*. ()

madam.art 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, ale některé pasáže jako bych už znala... Bohužel se mi vybavovaly scény ze snímků s obdobnými tématy...i když závěr mě překvapil. Emilia se na můj vkus trochu moc kření a Sam Claflin se usmívá stejně sladce jako Michael Vartan v Nepolíbené... Suma sumárum, ráda se podívám znovu, ale některé scény klidně přeskočím. ()

Kackucka 

všechny recenze uživatele

Jedno oko nezůstalo suché. In fact jsem potřebovala pod ksicht celý talíř kuřete na paprice, abych pod sebou pak nemusela vytírat. Jako člověk bych musela dát čtyři hvězdy, ale jako ženská jsem si tu jednu navíc nemohla odpustit. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Moc hezké zpracování knižní předlohy You Before Me. I když o knížce nemám ani tuchy, zas takový fanda románů a čtenář nejsem, zfilmovanou podobu jsem si ujít nenechal a udělal jsem dobře. Romantické spojení mezi dvěma úžasnými hereckými výkony bylo krásně jiskřivé a stoupající. Sam Claflin byl skvělý, ale pro mě ještě o jeden až dva stupínky vystoupala Emilia Clarke, která mě hlavně svoji empatičností, grimasy a pozitivním nadhledem dostala. Právě ona dle mého byla tím hlavním kamenem, na kterém se film postavil. K tomu dojemná, vkusná hudba, se spoustou známých písniček, walšské prostředí hradu jako vystřižené z pohádky a divák musel být na konci dojat. Též se mi líbilo, že děj i přes tragickou událost na začátku se nesl spíše v pozitivním duchu. Je to určitě lepší než dvě hodiny se nechat dojímat a brečet, takhle se i divákovi snadno vyloudil na tváři úsměv. Za mě velké překvapení, které mi připomělo podobný skvělý film Teorie všeho a hodnotím 80%, čtyřmi hvězdami. ()

klarajaja 

všechny recenze uživatele

Stručně a jednoduše, do kina jsem šla s tím, že uvidím opravdovou bombu a taky jsem jí dostala. Knižní předlohu jsem četla asi tak třikrát a vždycky mě dokázala rozplakat, stejně jako tento film. Emilia Clarke patří k nejsympatičtějším a nejtalentovanějším herečkám naší doby. Když jí dáte do páru z hezounkem a též skvělým hercem Samem Claflinem, dostanete nejkrásnější filmovou dvojici (a musím říct, že jim to vedle sebe svědčí). Musím vyzdvihnout také filmový soundtrack (geniální, geniální!).Jestli máte rádi film "Hvězdy nám nepřály", koukněte na tento film, ale doporučuji ještě větší zásobu kapesníčků než jste zvyklí. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že i já - drsnej dřevorubec z Ural jsem uronil slzu. Dobře, kecám ...na slzy nedošlo, ale měl jsem na mále. Romantickým klišé se už asi vyhnout nedá, jenomže v tomhle případě je to díky obsazení, dialogů a vlastně všemu tak nenásilný, odsejpavý, že to člověk zhltne jak malinu. ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama